Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

4700 borgere i Ringkøbing-Skjern Kommune kan komme til psykolog med få dages varsel

Mange danskere kan undgå lange ventetider til psykologhjælp, hvis de benytter tilbud som PensionDanmarks online psykolog. Foto: Ursula Bach/PensionDanmark
Der er 17 ugers ventetid på psykologhjælp i Region Midtjylland. Men med et nyt tilbud kan over 4700 borgere fra Ringkøbing-Skjern Kommune komme i behandling med få dages varsel og uden egenbetaling.

Ringkøbing-Skjern: Det kan være svært at finde lys i vintermørket, hvis man kæmper med stress, angst, depression eller udfordrede relationer til nærmeste familie eller venner. Og vejen til hjælp kan synes meget lang. En undersøgelse fra Dansk Psykolog Forening viser, at den gennemsnitlige ventetid på psykologhjælp i Region Midtjylland er over fire måneder.

Men med det nye tiltag online psykolog får 4.789 borgere fra Ringkøbing-Skjern Kommune nu mulighed for at få psykologhjælp med kort varsel og uden egenbetaling. Tilbuddet gælder for alle PensionDanmark-medlemmer med sundhedsordning, som kan få videokonsultationer uden egenbetaling og uden først at skulle forbi egen læge for at skaffe en henvisning.

Det skriver PensionDanmark i en pressemeddelelse.

Annonce

Et tydeligt behov

- Vi ser et tydeligt behov for, at vores medlemmer får hurtigere og nemmere hjælp, når de oplever psykiske problemer. Og med en direkte adgang via app eller hjemmeside kan man få hjælp, inden en krise vokser sig større og får mere længerevarende konsekvenser, forklarer Flemming Tovdal Schmidt, direktør for kunder, kundeservice og it hos PensionDanmark.

Hovedparten af PensionDanmarks medlemmer er faglærte og ufaglærte beskæftiget inden for områder som byggeri, transport, gartneri, rengøring og på hoteller og i restauranter. Siden oktober har de gennem deres sundhedsordning haft nem og gratis adgang til videokonsultationer med en psykolog.

De foreløbige erfaringer viser, at alle, der ønsker en konsultation så hurtigt som muligt har kunnet få en samtale samme dag, mens der gennem hele perioden var ledige tider til en planlagt konsultation inden for fire dage. Tilbuddet er desuden fleksibelt, da man har mulighed for at gennemføre konsultationer fra hjemmet på hverdagsaftener eller i dagtimerne i weekender og på helligdage.

- Vi oplever, at mange flere søger psykologhjælp, når de ikke behøver at møde fysisk op, men blot kan kalde psykologen op på skærmen, når det passer ind i en travl hverdag, siger Annette Gaard, der er chefpsykolog hos Aleris-Hamlet, som udfører psykologkonsultationerne for PensionDanmark.

Modtagelsen bestyrker troen på, at online psykolog kan gøre en forskel.

- Vi vil opfordre alle, der går og har det svært - eller har familiemedlemmer eller venner med problemer - til at undersøge, om de kan få hurtigere hjælp via en sundhedsordning, som mange har i deres pensionsordning eller gennem arbejdspladsen, siger Flemming Tovdal Schmidt.

Fakta om online psykolog

Online psykolog kan benyttes via PensionDanmarks hjemmeside eller app.

Servicen er uden brugerbetaling og tilgængelig for alle PensionDanmark-medlemmer med sundhedsordning.

Man kan vælge at få en tid kort efter at være logget ind, eller man kan vælge at booke en konsultation på et senere tidspunkt.

Der er mulighed for konsultationer på hverdage mellem 8 og 21 og i weekender og på helligdage mellem 9 og 17.

De hyppigste årsager til henvendelse er stress, relationelle problemer og depression, som tilsammen udgør mere end halvdelen af alle henvendelser.

Over 60 procent af video-konsultationerne hos Aleris-Hamlet er blevet booket af mænd. Det er en betragteligt større andel end ved fysiske samtaler, som fortrinsvis bookes af kvinder.

Ventetider på psykolog i Region Midtjylland

Tidligere på året viste en undersøgelse fra Dansk Psykolog Forening en gennemsnitlig ventetid på 17,1 uger i Region Midtjylland for personer over 22 år, som er henvist med let til moderat angst eller depression.

Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Fyraftenssang

Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Susanne Bøndergaard fik både blomster, vase og vers da hun rundede 25 år i mediehuset

Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

O at være en høne

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ringkøbing

Kultur for alle: Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne byder velkommen til et blik ind i forårets program

Ugeavisen Ringkøbing

G. Bech-Hansen har købt stort ind til nytårskur

Ugeavisen Ringkøbing

A.V. Vejgaard har fire sælgere på arbejde til nytårskur med en ny sællert i Taigo

Ugeavisen Ringkøbing

Kalenderen

Ugeavisen Ringkøbing

Toyota: Køb din nye hybridbil nu, hvis du vil være sikker på, at den er klar til sommersolen

Ugeavisen Ringkøbing

Tang Biler er stolt over at have Årets Bil og Danmarkspremiere på S-Cross

Ugeavisen Ringkøbing

4700 borgere i Ringkøbing-Skjern Kommune kan komme til psykolog med få dages varsel

Ugeavisen Ringkøbing

Overtro, varsler og vilde ritualer: Fem overraskende nytårstraditioner

Ugeavisen Ringkøbing

Kalenderen

Annonce