Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

804 måltider reddet: Q8 og borgerne i Ringkøbing bekæmper madspild

Sammen med kunderne har Q8 i Ringkøbing det seneste års tid reddet 804 måltider fra at gå til spilde. PR Foto
Q8 i Ringkøbing har sammen med kunderne samarbejdet om at undgå god mad ender i skraldespanden.
Annonce

Ringkøbing: Sammen med kunderne har Q8 i Ringkøbing det seneste års tid reddet 804 måltider fra at gå til spilde.

Siden juni 2018 har alle landets Q8-butikker og madspilds-appen Too Good To Go netop samarbejdet om at undgå, at god mad ender i skraldespanden.

I hele landet kan kunderne for 29 kroner købe sig en lykkepose med varer fra deres nærmeste Q8-station – og tallene taler deres tydelige sprog: Siden samarbejdets start har Q8’s kunder i Ringkøbing swipet sig til 804 måltider.

Det har sparet miljøet for 2 tons CO2. Det svarer til at køre en almindelig personbil mellem stationen på Herningvej i Ringkøbing og København 50 gange.

Annonce

Populært koncept

På stationen i Ringkøbing kan man godt mærke, at samarbejdet med Too Good To Go er noget både medarbejderne og kunderne sætter pris på.

Her mener man, at det populære koncept blandt andet er en succes, fordi det giver mulighed for at gøre en forskel.

- Vores kunder er glade for at kunne hjælpe med at mindske madspild – og så er det jo kun et plus, at de oven i købet sparer penge. Efter vi er begyndt at sælge lykkeposer, kan vi se, at vi smider betydeligt mindre mad ud. Vi vil gerne gøre en forskel, hvor vi kan, og på denne måde bidrager vi positivt til både miljøet og kundernes pengepung, siger Troels Horsholt, forretningschef på Herningvej i Ringkøbing.

Annonce

Det batter noget

- Det batter virkelig, når en så stor stationskæde går med os i kampen mod madspild. På det første år er vi kommet langt, og vi glæder os til at følge udviklingen fremover, siger Heidi Boye, landechef for Too Good To Go i Danmark.

Q8 er den eneste stationskæde, der er 100 procent udrullet med Too Good To Go, og samarbejdets omfang gør dem til den aktør i branchen med den mest omfattende madspildsløsning.

Madspild har en massiv påvirkning på klimaet og udgør faktisk 8 procent af alle afledte drivhusgasser.

Indsatsen for at reducere omfanget af madspild er helt i tråd med Q8’s mål om at være klimaneutrale på egen drift i 2030.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ringkøbing

Susanne i Kurbadet

Annonce