Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Aflyste julefrokoster kan give større lokale julegaver i år

Mange firmaer aflyser julefrokosten i år. Til gengæld køber chefen måske større gaver til de ansatte. Foto: Johan Gadegaard
Årets 2020 vil - også - blive husket som året uden firmajulefrokoster. Til gengæld kan der være lidt større lokale julegaver på vej. Men ønsket over alle ønsker i år er naturligvis "en effektiv corona-vaccine".
Annonce

Ringkøbing-Skjern: - Julefrokosten er annulleret i år. Så I år får medarbejderne en ekstra stor lokal julegave, siger økonomichef hos VM Tarm, Kaj Christensen.

Samme ord lyder fra administrerende direktør, Søren Husted, KP Komponenter.

- Normalt holder vi en kort fælles juleafslutning i Kulturcentret.  Det er aflyst, Vi giver lidt kompensation for at forsøde juletiden lidt. Men jeg vil helst ikke afsløre hvordan, siger Søren Husted.

Naturlig reaktion

- Det er aflysning på aflysning lige nu. Det kan jeg godt forstå. Der er jo ingen virksomhedsleder der kan forsvare store julefrokoster lige nu, siger centerleder i ROFI, Per Andersen.

ROFI forsøger med lidt julemad ud af huset til små selskaber. Men det er kun et lille lys i en mørk tid, der har ramt nærmest alle centrets forretningsben, sport, arrangementer, overnatninger, fitness og svømmehal.

- Derfor er vi rigtig glade for, at vi kommer til at gennemføre vores julekoncert med Anders Blichfeldt. Det kan vi gøre helt coronasikkert, og de cirka 350 gæster får en rigtig god og intim oplevelse i år, siger Per Andersen.

- Jeg ønsker mig en effektiv vaccine i julegave i år, siger Per Andersen.

Annonce

Mange mavepustere

Samme ønske lyder fra den daglige leder af Ringkøbing-Skjern Kulturcenter, Kenneth Mølholm.

- Vi har godt nok fået mange mavepustere i år. Sidst havde vi tænkt, at med et forsamlingsforbud på over 50, så kunne vi gennemføre mange mindre arrangementer, men et forbud over 10, kan vi ikke leve af, siger Kenneth Mølholm.

- Heldigvis har vi også nogle arrangementer, som for eksempel Phil Collins, der bliver gennemført. Det er med til at holde humøret oppe. Vores samarbejdspartnere, der jo også er hårdt ramt, gør alt for at gennemføre så meget som muligt. For eksempel anstrenger DGI sig virkeligt for at gennemføre kurser. Det betyder meget for os, at vi kan holde os i gang. Derfor leverer vi naturligvis også juleplatter ud af huset. Vi er også gået med i jatakskjern.dk med en kage-tapas for at støtte op om det lokale initiativ, siger Kenneth Mølholm.

Annonce

Gavekort til Pakhuset

Julefrokost-aflysningerne har naturligvis også ramt Restaurant Pakhuset i Skjern.

- Vi kan ikke holde vores populære julebuffeter i år. Derfor finder vi på noget andet. Vores tanker går på at vi lave en alternativ treretters menu, hvor vores kokke får lov til at lege lidt. Vores styrker er også, at vi er meget fleksible, og kan lave det, folk vil have. Forleden lavede vi for eksempel flæskesteg til en dame på 90 år og hendes ni gæster, siger Lone Larsen.

- Vi ønsker os også en effektiv vaccine i julegave, siger Lone Larsen, der dog kan glæde sig over, at mundbind nu gælder alle steder.

- Dermed bliver det mere en selvfølge, så vi ikke længere skal minde folk om det. Vi har jo heldigvis også god plads i Restaurant Pakhuset, siger Lone Larsen, der også kan glæde sig over endnu en tendens.

Også på Restaurant Pakhuset i Skjern er der ikke så mange julefrokoster i ordrebogen som tidligere år. Mange giver i stedet deres ansatte gavekort til Pakhuset, fortæller Lene Larsen. Foto: Johan Gadegaard

- Det er tydeligt, at vi sælger flere gavekort til firmaer, der har aflyst deres fælles julefrokost. Så får medarbejderen i stedet mulighed for at tage deres partner med til en hyggelig middag på Pakhuset, siger Lene Larsen.

Annonce

Giver den en skalle

- Vi giver den virkeligt en skalle lige nu. Vi er glade for hver enkelt lille ting vi får. Der vil være mange i vores branche, der får det rigtig hårdt i foråret, for de næste måneder vil folk blive endnu mere trætte af corona og mundbind. Vi er vist rigtig mange, der ikke kan vente til vaccinerne begynder at virke, siger Preben Susgaard, Kok Susgaard i Ringkøbing.

- Dem der holder lidt julefrokost, holder det i mindre hold, og vi har da lidt bestillinger på julefrokoster til otte, ni eller ti personer. Men det er altså meget nemmere at lave mad til 100 på en gang end ti gange 10, siger Preben Susgaard.

Han har stor succes med ”Spis godt hjemme”, og begynder derfor også 2021 med lidt af en kraftpræstation.

Hos Kok Susgaard er der ikke så travlt som normalt med julefrokostmenuer, så han må finde på noget andet. Derfor tilbyder Preben Susgaard burgermenu til nytår. Foto: Johan Gadegaard

- Vi begynder året med at lave 1300 burgermenuer med chips dip og sodavand den 1. januar til en pris på 100 kroner. De kan hentes uden forudbestilling fra klokken 14 til 19.30. Så gør vi da et eller andet. Og så er vi ligesom i gang med året. Vi må tænke kreativt, og så håbe at folk vil støtte op om det, siger Kok Susgaard.

Hans ansatte får en større lokal julegave i år, og noget tyder på, at de har fortjent den.

- Og den bliver ikke købt på nettet. Det er helt sikkert, siger Preben Susgaard.

Annonce

Den dyre kategori sælger

- Vi har i år oprettet en portal til firmajulegaver på Ringkøbing.dk, og vi kan godt mærke, at firmaer i år vælger den dyreste kategori, fordi de ikke holder julefrokost, siger købstadschef Jacob Muldkjær.

- Det er de gamle klassikere som brugskunst og køkkenudstyr, der går bedst på portalen, men selvforkælelse og "ud at spise" sælger også godt, siger Jacob Muldkjær.

- Hvis politikerne gerne vil gøre noget for den lokale detailhandel, så må den regel, med at man som firma/medarbejder skal betale skat af et gavekort gerne blive afskaffet hurtigst. Alle byforeninger har jo velfungerende gavekort, der kan bruges i alle byernes butikker. Men i år har vi alle været nødt til at lave forskellige individuelle gaveportaler, fordi der ikke skal betales skat af gaver og gavekort til enkelte butikker. Det er en fjollet og unødvendig regel, siger Jacob Muldkjær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce