Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Bøger kan læses elektronisk, når biblioteket er corona-lukket

Elsebeth Viberg Rasmussen, selvhjælpsgruppekoordinator i Frivillig Vest, er månedens læser. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Månedens læser i september var Elsebeth Viberg Rasmussen, selvhjælpskoordinator hos Frivillig Vest. Der er først plads til artiklen i dette nummer. Hun fik en ny yndlingsforfatter, da biblioteket var corona-lukket.
Annonce

Månedens læser: Elsebeth Viberg Rasmussen

Stilling: Koordinator Selvhjælp FrivilligVest

……………..

Jeg læser meget – som i rigtig meget - og er flittig bruger af biblioteket, så selv her i Månedens læser kommer vi ikke uden om corona.

Da biblioteket lukkede ned, var både min mand og jeg på ”Herrens mark”. Vi fik mere tid uden arrangementer, samtidig med et lukket bibliotek – ikke godt.

Naturens Rige blev godt slidt af de mange gåture, men undvære at læse kunne vi ikke.

Så vi tyede til vores gamle e-bogs læsere som vi anskaffede os, da vi for fem år siden var udstationeret i Sydafrika – gad vide hvad der gemte sig der?

Jeg har i tidens løb læst utroligt mange krimier. Jeg elsker, når jeg kommer i flow, omverdenen bare forsvinder og bogen skal frem, bare der lige er et par minutter at læse i.

I min e-bogs læser var der rigtig mange krimier fra tiden 2012 til 2015. Spændende, gode krimier, men jeg fandt ud af, at det faktisk ikke var så sjovt at genlæse dem, når man nu kendte slutningen.

Så jeg måtte se, hvad jeg ellers kunne finde i e-bogen. Så faldt jeg over ”En mand der hedder Ove” af Fredrik Backman, og sikke en herlig genlæsning. En bog med stor humor og masser af dybde, og jeg fik meget mere ud af den end første gang, hvor det nok var mere handlingen end dybden i fortællingen, der havde optaget mig.

Det måtte jeg have mere af. Så jeg fortsatte med ”Mormor hilser og siger undskyld” (også af Fredrik Backman), som jeg heldigvis også havde i e-bogslæseren og hvilken herlig læsning. Igen oplevede jeg et menneskekendskab uden lige, fortalt med dybde, indsigt og humor, denne gang set igennem et barns øjne.

Og det gik jo ikke anderledes, end da biblioteket endelig åbnede igen, MÅTTE jeg låne ”Britt Marie var her”, af samme forfatter, men som min e-bogs læser ikke gemte på.

Så spørger man mig lige nu og her om jeg har en yndlings forfatter, er det nok Fredrik Backman. Men spørger man mig om et par måneder, er det nok en anden. Jeg er vist en forfatter/genre ”zapper” og kan lide at læse lidt af hvert.

Bliv månedens læser:

Kunne du tænke dig at blive månedens læser og dele dine læseoplevelser i avisen? Kontakt bibliotekar Karin Kinch på karin.kinch@rksk.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce