Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Bag Disken: Casper har været 25 år i JK Jagt og Fiskeri

Kunderne i JK Jagt og Fiskeri har i 25 år kunnet møde Casper Laursen, når de er trådt ind i butikken. Og han har ingen palner om at finde noget andet. Foto: Jørgen Kirk.
25 år har Casper stået bag disken ved JK Jagt og Fiskeri i Ringkøbing. Det bliver markeret med en lille reception i butikken for kunder og kollegaer.
Annonce

Ringkøbing: Det gik meget stærkt efter Casper Laursens farmor havde set et stillingsopslag i De Bergske Blade. Han boede dengang i 1994 i Viborg, hvor han var født og opvokset. Men i avisen havde farmoren set, at en jagtforretning i Ringkøbing manglede en butikselev.

- Jeg var til samtale om mandagen, og jeg fik jobbet om tirsdagen. Torsdag fik jeg lejlighed og fredag flyttede jeg, så det gik stærkt, siger Casper Laursen.

Siden dengang er han flyttet. Altså i hus. Arbejdsplads har han ikke flyttet, og den 11. oktober klokken 14-17 bliver det markeret i butikken, at Casper Laursen har været ansat i JK Jagt og Fiskeri i 25 år.

Casper Laursen

  • 46 år
  • Oprindeligt fra Viborg, men bor i dag mellem Røgind og Højmark
  • Uddannet butiksassistent
  • Gift med Susanne Laursen
  • Har tvillingerne Sarah og Tobias på 13 år
Annonce

Fiskeri er terapi

- Det er jo lidt en nichebutik. Men det er fedt at kunne leve af sin hobby. Det er nok derfor, jeg har været her så længe. Og man bliver jo det samme sted, når man har det godt. Her er der aldrig to dage, der er ens. Jeg elsker kunderne, og jeg har gode kollegaer. Så længe man smiler, når man står op, og når man kører hjem, så er der ingen grund til at lave det om. Det bliver aldrig trivielt, fortæller Casper Laursen.

Han har fisket, lige siden han kunne gå, og når han ikke er på arbejde, kan man tit finde ham på jagt eller på en fisketur.

- I dag er det næsten terapi for mig. Jeg fisker så tit som muligt. Og jagt- og fiskerisæsonen supplerer hinanden vidunderligt, siger han.

Casper Laursen har af flere omgange også været på ture til udlandet på jagt efter et særligt dyr eller en speciel fisk.

- Jeg har efterhånden været hele manegen rundt. Maller på op til to meter i Spanien. Karper i Tyskland og laks i Skjern Å. Jeg vil gerne til Spanien igen og fiske maller med sønnike, siger han.

Annonce

Vidunderlige Sydafrika

Da Casper Lauridsen i 2004 skulle på bryllupsrejse med sin hustru Susanne gik turen også til Sydafrika, hvor der også blev tid til jagt.

- Det er et vidunderligt land, og vi skal helt sikkert afsted igen. Mine børn skal konfirmeres til foråret, og min søn ønsker sig en tur til Sydafrika, griner han og fortsætter:

- Jeg vil meget gerne afsted igen. Den bushbuck trækker lidt. Jeg fik ikke skudt en sidste gang, selvom jeg gik efter det, siger han.

Selvom ting, som Casper Laursen har prøvet før, trækker i ham, er han ikke bleg for at prøve nye ting af.

- For seks år siden begyndte jeg at gå på buejagt. Der er bare nogle helt andre krav - man skal for eksempel tættere på. Men når det endelig lykkes, så er det en kæmpe forløsning. Man går igennem en personlig udvikling, så man ryster nærmest over hele kroppen, siger han.

Casper Laursen har i mange år været emd til at regulere mårhunde. Foto: Jørgen Kirk.
Annonce

Også mit barn

Så længe arbejdsglæden er der, har Casper Laursen ingen planer om at søge et andet sted hen.

- Det er lige så meget mit barn som Jespers, siger han med henvisning til ejeren af JK Jagt og Fiskeri, Jesper Klokker.

- Hold kæft, hvor har vi skruet mange skruer i hernede. Jeg bruger jo flere timer sammen med Jesper, end jeg gør med fruen, griner han.

- Så længe arbejdsglæden er der, så bliver jeg ved. Livet er for kort til at være sur hele tiden, siger Casper Laursen.

Han tager afsted på jagt- og fisketure, så tit han kan. - Jeg lever af min hobby, siger Casper Laursen. Foto: Jørgen Kirk.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ringkøbing

Susanne i Kurbadet

Annonce