Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Begynd det nye år med et foredrag med humor, nærvær og tyngde.

Mød Rosa Kildahl uden filter på Videbæk Bibliotek. Pressefoto
Et lille smugkig ind i forårssæsonen på Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne: Forfatterforedrag og teater for de mindste.
Annonce

Klumme: Mød Rosa Kildahl uden filter, når hun fortæller om at bevare sindet åbent og holde fast i evnen til at glædes over både små og store ting i hverdagen, som hun siger: Tag ikke livet for tungt, du slipper alligevel ikke levende fra det! Videbæk Bibliotek, torsdag d. 14. januar kl. 19. Køb billet på riskbib.dk.

Annonce

En bog baseret på virkelige hændelser

Den 20. januar kan du møde forfatter og lektor Karsten Skov. Han fortæller om sin nyeste roman ”Under samme måne”, hvor vi følger den 18-årige Erikas flugt fra Königsberg til Danmark. I vinteren 1945 begiver flere end 2,5 millioner tyske kvinder, børn og oldinge fra de østlige egne af Tyskland sig på flugt fra de russiske styrkers umådelige brutalitet.

Netop nu - de 10 mest populære

Stine Pilgaard: Meter i sekundet

Sara Blædel: Den tavse enke

Anders Agger: Kærlighed

Katrine Engberg: Isola

Lise Ringhof: Det er de danske som flygter

Camilla Läckberg: Vinger af sølv

Lars Kepler: Spejlmanden

Anne-Grethe Bjarup Riis: I Guds rige

Ida Jessen: Kaptajnen og Ann Barbara

Kirsten Thorup: Indtil vanvid, indtil døden

Vi hører om de tyske flygtninges liv i Danmark og hans arbejde med bogen, der er baseret på virkelige hændelser. Ringkøbing Rådhushal kl. 19.00. Køb billet på riskbib.dk.

Karsten Skov fortæller om sin nyeste bog "Under samme måne" på biblioteket i Ringkøbing.
Annonce

Fortællingens dag

På Evald Tang Kristensens fødselsdag hædrer vi manden, der vandrede sine støvler tynde i sit lange vedholdende arbejde med at samle eventyr, historier, viser, sagn og folketro i hele Danmark, inden de gik i glemslen.

Arrangementer på biblioteket

Repertoiret illustrerer den mundtlige fortællings mangfoldighed. Skjern Bibliotek, søndag d. 24. januar kl. 14.30. Køb billet på riskbib.dk.

Annonce

Fællessang- Vintertema

Højskolesangbogen er fuld af dejlige digte, men sandelig også fuld af mageløs musik.

Med baggrund i udvalgte sange vil pianist og korleder Niels Rahbech, føre tilhørerne igennem nogle af de mange musikalske sprog, der findes i sangbogen. Ringkøbing Rådhushal, mandag d. 25. januar kl. 19. Køb billet på riskbib.dk.

Annonce

Erindringscafé - Mit liv på VGT

Tarm Bibliotek, tirsdag d. 26. januar kl. 14.30. Bent Dollerup fortæller om sine 40 år som underviser på VGT. Han startede i en lærerkandidatstilling i 1978 og blev herefter fastansat som underviser i historie og geografi. Bent Dollerup har nydt at undervise og følger stadig med inden for fagene, selv om han i 2018 gik på pension.

Bestil gratis billet på riskbib.dk eller på telefon 99 74 26 11.

Annonce

Slank med fornuft

Mød forfatter og kostvejleder Suzy Wengel, der er landskendt for det populære Sense-koncept. Suzy Wengel udviklede kostprincippet, da hun selv var træt af sin vægt, der gik op og ned.

Mød forfatter og kostvejleder Suzy Wengel på Videbæk Bibliotek.

I løbet af kun ni måneder med ”Sense – slank med fornuft” tabte hun hele 40 kg. Videbæk Bibliotek, onsdag d. 27. januar kl. 19. Køb billet på riskbib.dk.

Annonce

For de allermindste

Kom til koncert for de 3-6 årige med Musikflyveren.Vi kommer gennem en hel dag, fra man vågner til man går i seng. Der er blandt andet en morgengymnastik-sang, en cykel-sang, en eventyr-sang, ulvetime-sang, sove-sang mm. Musikflyveren inviterer til bevægelse og interaktion, børnene sidder på gulvet, så de hurtigt kan komme op at danse og lege med. Tarm Bibliotek, onsdag d. 20. januar kl. 10. Bestil gratis billet på riskbib.dk fra onsdag d. 13. januar.

Teater for de 1½-4 årige. Verdens mindste historie. Forestillingen kommer ind på frygt for det ukendte, overraskelse og overgivelse, og at kærligheden overvinder forhindringer. Et musikalsk møde mellem en almindelig pige og en mærkelig pingvin, der kan stå på hovedet og fløjte. Pingvinen spiser fem fisk til morgenmad og taler flydende pingvinsk… Skjern Bibliotek, torsdag d. 21. januar kl. 10. Bestil gratis billet på riskbib.dk fra torsdag d. 14. januar.

Babys første koncert er for børn i alderen 0-8 måneder. Julie Ben Semmane tager babyer og forældre med på en afslappende vuggeviserejse med sin rolige sang, syngeskåle, windchimes, fløjte og andre klanginstrumenter. I baggrunden lyder et lille klukkende vandfald.

Tag baby med til koncert.

Ringkøbing Bibliotek, tirsdag d. 26. januar kl. 10. Bestil gratis billet på riskbib.dk fra tirsdag d. 19. januar.

Som I kan se, så er der meget at glæde sig til i det nye år, ikke mindst når det nye program kommer midt i januar.

Ses vi på DIT bibliotek?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce