Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Bestil og hent: Stor succes for Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne

Udlevering af bøger foregår helt Corona-sikkert, her på på Skjern Bibliotek hvor biblioteksmedarbejder Inger Mortensen udleverer bøger til Annette Bjerg Cuordileone. Foto: Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne
Glade lånere gør flittigt brug af bibliotekernes corona-udlånsordning

Ringkøbing-Skjern:  -Det er lutter glade og taknemmelige lånere, der slår vejen forbi vores fem afdelinger ved Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne for tiden. Det ved vi, fordi at vi personligt betjener samtlige lånere, der benytter vores corona-venlige ordning, siger Sofie Torp Hansen, som er PR medarbejder ved Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne.

- Faktisk er det ret fantastisk at se vores lånere i øjnene og betjene dem personligt og dermed opleve både smil og glæde over, at dette kan lade sig gøre, tilføjer hun.

Hos Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne kan man via hjemmesiden riskbib.dk eller appen Biblioteket reservere de materialer, man vil låne. Når man så får besked om, at materialet er klar, så kommer man ned forbi biblioteket, hvor man så får udleveret det bestilte, enten gennem vinduet eller ved døren. Personalet bærer værnemidler og spritter af, så det føles sikkert for alle at benytte ordningen.

Gennem cirka ti år med det åbne bibliotek har lånerne ellers kunnet betjene sig selv, men i øjeblikket er det altså igen bibliotekspersonalet, der finder, udlåner og udleverer materialerne til lånerne.

Det giver nogle ekstra skridt og løft hos de ansatte, som til tider også skal løbe stærkt i udlånet for at følge med, når der pludselig er kø uden for vinduet eller ved døren. Ved siden af ekspeditionerne skal de afleverede materialer jo også stilles på plads og nye skal findes frem, akkurat som vi plejer. Men der er alt i alt stor tilfredshed at spore hos personalet, som er glade for at der fortsat kan udlånes og afleveres bøger.

- Det smitter jo af på os, at vores lånere er så glade og taknemmelige for den løsning, vi har fundet på. Og det giver god mening at lange underholdning lige fra børnebøger, krimier, romaner, DVD’er og magasiner ud af vinduet i denne tid, hvor vi er så meget hjemme og har ekstra tid til for eksempel at læse, siger Sofie Torp Hansen om udlånsarbejdet på biblioteket.

Annonce

Husk at hente dine reserveringer

- Da bibliotekerne lukkede ned i december besluttede vi som en service at lade reserverede materialer stå til efter en genåbning. Nogle har jo stået i kø længe til at låne nogle af de populære titler som Stine Pilgaards "Meter i sekundet", Anders Aggers "Kærlighed" eller nogle af Riley-bøgerne, siger biblioteksleder Dorthe Rosenkjær.

- Og det ville ikke være fair, hvis man kom bagerst i køen pga. en nedlukning, tilføjer hun. Selvom materialerne bliver stående, så opfordrer Dorthe Rosenkjær dog til, at man enten henter sine reserverede bøger eller sletter sin reservation, således at den populære titel kan gå videre til de næste lånere i køen

Tallene for januar og februar, hvor Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne har tilbudt bestil og hent ordningen, viser, at antallet af materialer, der er udlånt i perioden, svarer til cirka en tredjedel af, hvad der blev udlånt i tilsvarende periode sidste år.

Annonce

Hvad siger brugerne?

Torsdag lavede Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne sin egen lille voxpop uden for biblioteket i Ringkøbing. Og lånernes tilbagemeldinger taler deres eget sprog. Der er stor glæde og tilfredshed over at kunne låne og aflevere materialer og ordningen fungerer rigtig godt trods alt.

Læs øverst på siden hvad vores tre voxpop-deltagere svarede på vores 3 spørgsmål.

Kirsten Pedersen, Rindum:Hvad bringer dig her forbi i dag?- Jeg skal aflevere en bog og hente en bog, jeg har bestilt.Har du brugt ordningen før?- Ja, det er vist 3. gang jeg bruger det.Hvordan synes du, det fungerer med at bestille og hente?- Jeg synes, det fungerer perfekt. Jeg savner ikke, at biblioteket har åbent, for jeg har ikke rigtigt brugt det før. Men måske det her giver blod på tanden til at fortsætte med at bruge det. Det er den kolde tid og coronaen, der har fået mig til at bruge ordningen, nu hvor man ikke rigtigt kan se andre mennesker. Ud over at læse så strikker jeg også. Det er en god kombination.”
Anna Maria Rindom, Rindum, har coronahår og ønsker ikke foto i avisen. Hun får her sine bøger ud gennem bibliotekets vindue. Foto: Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne:Hvad bringer dig her forbi i dag?- Jeg skal både aflevere og låne nogle bøger til fritidslæsning.Har du brugt ordningen før?”Ja, jeg har brugt ordningen to til tre gange før.Hvordan synes du, det fungerer med at bestille og hente?- Jeg synes det fungerer helt fantastisk. Jeg har også brugt biblioteket tidligere, og jeg savner det. Men det her fungerer som en OK erstatning.
Berit Kok, Ringkøbing:Hvad bringer dig her forbi i dag?- I dag skal jeg hente nogle magasiner, men jeg har tidligere også hentet bøger.Har du brugt ordningen før?- Ja, jeg kommer her tit. Det er skrækkeligt, at bibliotekerne er lukkede. Jeg bruger ellers bibliotekerne meget. Det er nok 5. gang, at jeg er her for at hente noget. Min voksne datter bruger det også.Hvordan synes du, det fungerer med at bestille og hente?- Det fungerer fint. Nej, ved nærmere eftertanke vil jeg sige godt. Rigtig godt. Det er dejligt, at vi har muligheden for det, og at åbningstiderne er udvidede i forhold til i starten (perioden omkring jul), hvor man kun kunne hente materialer indtil kl. 13.”

Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne fortsætter med bestil og hent ordningen til minimum efter påske. På riskbib.dk kan man læse mere om mulighederne og om åbningstiderne for at afhente materialer. Har man brug for hjælp, råd og vejledning, eller vil man gerne oprettes som låner, så er man altid velkommen til at ringe til sit lokale bibliotek. Der kan desuden afleveres materialer i postkasserne på alle afdelinger hele døgnet.

Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne oplyser i øvrigt, at alle fysiske arrangementer er aflyst minimum til og med d. 5. april.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce