Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Der er også erindringscaféer med tidligere bankdirektør Magnus Kolby i Tarm og tidligere sygeplejerske i Ringkøbing, Vera Kristensen.

Debutforfatteren Anna Elisabeth Jessen fandt inspiration til sin anmelderroste roman Om hundrede år i bunden af et gammelt skab på loftet af familiens slægtsgård. Nu gæster hun Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne med sit foredrag om bogen.
Annonce

Klumme: I 2019 i en alder af 62 år er Anna Elisabeth Jessen, efter at have lavet radio og TV i mange år, debuteret som romanforfatter med bogen Om hundrede år. Bogen er inspireret af familiens slægtsgård i nærheden af Haderslev. Med en bachelorgrad i dansk samt en journalistuddannelse og en uddannelse som manuskriptforfatter fra Den Danske Filmskole, må man sige, at hun har taget tilløb til debuten.

Bogen, som allerede er læst af mange, er nomineret til DR Romanprisen 2020, og den har fået mange gode anmeldelser med på vejen. Anmelder Lars Handesten (Kristeligt Dagblad) skriver blandt andet: ”Usædvanlig vellykket romandebut. En smidig, tempofyldt beretning.” Mens anmelder Birte Weiss (Weekendavisen) skriver: ”Det er en usædvanlig flot debut… Anna Elisabeth Jessen har en sjælden evne til at skrive både medrivende drama og ægte følelser frem.”

Inspirationen til romanen blev fundet i et gammelt skab på slægtsgården. Det viste sig under en renovering af loftsrummet på gården, at skabet havde to skuffer forneden, som man ellers i generationer havde troet var faste paneler. Her fandt forfatteren en lang række glemte breve. Blandt andet hele hendes bedsteforældres krigskorrespondance fra Første Verdenskrig. Breve mellem hendes bedstemor og hendes bedstefar, som var ved fronten og lå i skyttegrave i Frankrig.

Brevene dannede materiale for romanen, som dog er fiktion. Handlingen starter i 1914 og slutter i 2014 og beskriver 100 nedslag i historien på en gård i Sønderjylland. En roman med mange forskellige vinkler og fortællerstemmer.

Torsdag d. 6. februar klokken 19.00 kan du på Tarm Bibliotek opleve Anna Elisabeth Jessen fortælle om bogen, om hvordan hun har ladet sig inspirere af både sin egen families historie og Danmarkshistorien og om skiftet fra at skrive manuskripter til at skrive romaner. Kom og oplev det spændende foredrag.

Køb billet på riskbib.dk – 75 kr. inkl. kaffe/te.

Vi glæder os til lokale erindringsfortællinger fra Tarm og Ringkøbing.

Her i forårssæsonen har vi traditionen tro en række erindringscaféer på programmet, hvor en håndfuld kendte ansigter, deler deres erindringer fra en svunden tid. Vi starter sæsonen på Tarm Bibliotek tirsdag d. 28. januar, hvor Magnus Kolby, en kendt person i bybilledet og tidligere bankdirektør vil dele sine erindringer med fortællingen Fra Midtjylland til Vestjylland.

Tirsdag d. 4. februar får vi besøg i Ringkøbing Rådhushal af Vera Kristensen, der vil fortælle om at være sygeplejerske på det gamle Ringkøbing Sygehus, hvor hun var ansat i næsten 40 år.

Kom til to fornøjelige eftermiddage med fortællinger og hyggesnak over kaffen. Der er gratis adgang – bare mød op! Vi byder på kaffe/te og kage. Begge dage fra klokken 14.30-16.00 og arrangeret i samarbejde med lokalarkiverne.

Ellers er der godt gang i billetsalget til forårets arrangementer og allerede udsolgt til flere foredrag. Se en oversigt på riskbib.dk. På gensyn på DIT bibliotek!

Netop nu - de 10 mest populære:

  1. Lucinda Riley: Solsøsteren: Electras historie
  2. Sara Blædel: Pigen under træet: krimi
  3. Maria Helleberg: Søstrene fra Thy: roman
  4. Delia Owens: Hvor flodkrebsene synger
  5. Jojo Moyes: Ræk mig stjernerne
  6. Elisabeth Gjerluff Nielsen: Store børn: erindring om en familie
  7. Michael Katz Krefeld: Skytsengel
  8. Lone Theils: Stilleleg
  9. Jussi Adler-Olsen: Offer 2117: krimithriller
  10. Lucinda Riley: Helenas hemmelighed
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ringkøbing

Gør din bolig grønnere med tilskud fra ny statslig pulje

Annonce