Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Biografleder jubler: Er næsten klar til at sende folk tilbage i biografmørket

Der bliver ikke fuld hus, når biografleder Bjarne From slår dørene op til Ringkøbing Bio igen. Gæsterne skal nemlig som udgangspunkt sidde på hvert andet sæde. Arkivfoto: Jørgen Kirk
De seneste to måneder med corona-lukning kommer formentlig til at koste det overskud, Ringkøbing Bio havde regnet med at indkassere. Det spolerer dog ikke biograflederens glæde over, at han snart slår dørene op til film, popcorn og billige slikposer.
Annonce

Ringkøbing: Filmfolket kan godt begynde at glæde sig.

På torsdag den 28. maj genåbner Ringkøbing Bio efter at have været tvangslukket på grund af coronavirus i godt to måneder. Biografgængerne skal lokkes ind i mørket af den sydkoreanske Oscar-vinder "Parasite", som lige præcis ikke nåede at komme på plakaten.

- Det bliver skønt. Der har været skræmmende stille. Jeg er blevet helt forskrækket, hvis nogen har forvildet sig forbi, siger Bjarne From, der som daglig leder har været eneste mand på arbejde i lukkeperioden.

Biografen havde forberedt sig på en genåbning først i juni, men med de politiske forhandlinger op til Kristi himmelfartsferien blev datoen rykket frem. Og faktisk ville det være helt lovligt at åbne med det samme. Det kan dog ikke lade sig gøre.

- Vi havde allerede købt masser af håndsprit, inden vi blev bedt om at lukke ned, og vi har også lavet en plan for, hvordan man kan gå trygt og sikkert i biografen. Alligevel er der en del ting, som skal være klar. Det samme skal de frivillige hjælpere. Så det bliver altså først i næste uge, vi åbner. Men vi glæder os, fortæller Bjarne From.

Biograflederen og bestyrelsen vil den kommende tid organisere tingene lidt anderledes, end de plejer. Der skal sprittes mere af. Biografgængerne skal købe billetter på Bjarne Froms kontor til ventre for hovedindgangen, og herfra bliver de guidet gennem caféen og ind til området med popcorn og slik.

Der er lukket ned for bland-selvslikket for at undgå kø. Til gengæld er snolderet pakket i små og store poser, som bliver solgt med rabat. Herefter går turen ind i biografsalen. Skulle filmene i de to sale undtagelsesvis blive færdig samtidig, vil folk blive ledt ud af biografen i to omgange.

De officielle retningslinjer er netop dumpet ind. De siger, at gæsterne som udgangspunkt skal have en tom stol imellem sig. Det gælder imidlertid ikke, hvis man er i familie og kommer til biografen sammen. Derfor kan Bjarne From ikke på forhånd sige, hvor mange gæster han må lukke ind i de to sale.

- Jeg forventer nu ikke, at det bliver noget problem. Det er ikke vores højsæson lige nu, og der er ikke en helt stor film, efter James Bond-premieren blev udskudt. Så når coronaen nu skulle ramme, så er det ikke på det værste tidspunkt for os, siger han.

Lukningen vil dog smitte af på regnskabet, selv om biografen får lønkompensation for hjemsendte medarbejdere og kan få økonomisk hjælp til de faste udgifter.

- Vi har jo heldigvis haft en fornuftig drift og har derfor haft lidt på kistebunden. Vi havde håbet på et overskud, men det ender nok med at gå i nul. Men vi skal nok klare os, siger Bjarne From.

Udover Oscar-vinderen kommer der også en række børnefilm på programmet i løbet af den første åbningsuge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ringkøbing

Masser af druer

Annonce