Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Buggi – nyt værktøj til jagten på den gode børnebog

Buggi.dk
På Buggi.dk kan børn nemt se, hvad de enkelte bøger indeholder. På den måde er det blevet nemmere at finde de bøger, som det enkelte barn, kan få lyst til at læse.

Klumme: Bibliotekerne står klar med et nyt digitalt værktøj til børn. På Buggi.dk kan der ved hjælp af emojis og andre visuelle elementer findes bøger, der falder i det enkelte barns smag. For hver bog ses alle de stemninger, emner osv., der beskriver bogen, og ikke mindst hvor fremtrædende de hver især er.

Læsebånd i skolerne, daglige læselektier og ugentlige besøg på skolebibliotekerne er hverdagskost for de fleste skolebørn. Vi ved det godt! Læsningen er vigtig, og den kræver en indsats, for danske børns læselyst er dalende og mange af os vil så gerne hjælpe ungerne godt på vej og gøre noget ved det.

Netop nu - de 10 mest populære

1. Stine Pilgaard: Meter i sekundet

2. Sara Blædel: Den tavse enke

3. Anders Agger: Kærlighed

4. Camilla Läckberg: Nådesløse kvinder

5. Camilla Läckberg: Vinger af sølv

6. Jesper bugge Kold, Mich Vraa: Pigen fra det store hvide skib

7. Ida Jessen: Kaptajnen og Ann Barbara

8. Lise Ringhof: Det er de danske som flygter

9. Katrine Engberg: Isola

10. Jesper Stein: Rampen

Men nemt er det ikke. IPad’en lokker med billede og lyd, PlayStationen tilbyder actionpræget underholdning sammen med vennerne, og bogen ligger ofte i et hjørne og ser lidt trist og støvet ud.

Annonce

Den gode bog

Læselyst opstår, når man finder en bog, der rammer lige netop det, man kan lide og interesserer sig for, der hvor man er i livet følelses- og udviklingsmæssigt. Mange forældre ved det godt og får da også slæbt poderne med ned på bibliotekerne med besked på at låne en ”god bog”. Men hvordan gør man det? Hvordan finder man lige netop den bog, der kan motivere lille Peters læselyst blandt de mange hyldemeter, der tårner sig op på biblioteket? For selvom Peter elsker fodbold, så betyder det jo ikke nødvendigvis, at ALLE bøger om fodbold falder i hans smag. Måske kan han bedst lide dem, der samtidig også er fyldt med spænding og som ikke er alt for lange.

Annonce

Buggi

Ringkøbing-Skjern bibliotekerne står klar med et nyt digitalt værktøj til forældre og børn i 3.-5.klasse, der har brug for inspiration til læsning. Buggi hedder det. Buggi tilbyder nye veje til at vælge de gode bøger. Her er bøgerne tagget med læseoplevelser, der betyder noget for børnene, så man for eksempel kan se, om bøgerne er lidt eller meget sjove, hvilken stemning der er i bogen og hvor mange illustrationer, der er på siderne.

Ved at kombinere bøgernes karaktertræk med kunstig intelligens findes nye sammenhænge mellem bøgerne, og på den måde kan Buggi hele tiden foreslå de mest relevante bøger til det enkelte barns interesser.

Buggi kan tilgås frit og uden login på www.buggi.dk .

Læsning ér vigtigt. Men det skal også være sjovt. Og det bliver det først, når du finder lige præcis den bog, der passer til dig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce