Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Byerne i kommunen er forskellige og skal satse på forskellige ting, siger handelsrådets direktør, Lise Mejlhede Kjeldbjerg.

Lise Mejlhede Kjeldberg har nu været direktør i Ringkøbing Fjord Handelsråd i et år. Hun arbejder for at gøre kommunens handelsliv bedre. Kommunens byer skal ikke satse på det samme, siger hun. Foto: Mads Dalegaard
Lise Mejlhede Kjeldbjerg har været direktør for Ringkøbing Fjord Handelsråd i et år,
Annonce

Portræt: Lise Mejlhede Kjeldbjerg har været direktør for Ringkøbing fjord Handelsråd i et år. Hun er ikke spor overrasket over, hvad hun er kommet til at lave, for hun har selv været med til at udvikle kommunens handelspolitik i sit arbejde som erhvervskonsulent for Ringkøbing-Skjern Kommune.

Direktørjobbet er kun en halvtidsstilling, så hun er stadig halvtids erhvervskonsulent i Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Nu er jeg i gang med at hjælpe til med udmøntningen af vores handelspolitik. Der er Ringkøbing-Skjern Kommune foran, for der er ikke så mange kommuner, der har en handelspolitik; det ligger normalt i deres erhvervspolitik, påpeger Lise Mejlhede Kjeldbjerg.

Her i det første år har hun været med til mange møder i de lokale handelsforeninger, så butiksejere og personale har lært hende at kende og så hun har fået en fornemmelse af, hvad der rører sig i detailhandlen.

- Der har været meget arbejde i det første år, så derfor har jeg sat andre aktiviteter på stand-by. Det har også betydet mange arbejdstimer, så det er blevet sent, inden jeg har kunnet køre hjem, så jeg har handlet i butikkerne her i Ringkøbing-Skjern, fortæller Lise Mejlhede Kjeldbjerg.

Kørslen mellem Ikast og Ringkøbing foregår i hendes røde Renault. Hun bor sammen med Frank, der er salgschef hos Ejner Hessel, Mercedes og Renault-forhandler.

- Jeg synes ikke, at det passer til mig at køre i Mercedes, så derfor kører jeg i Renault istedet, forklarer Lise Mejlhede Kjeldbjerg.

Lise Mejlhede Kjeldbjerg

61 år. Stammer fra Aalborg, bor i Ikast.

1985 Cand. mag i dansk og humanistisk datalogi

1986 Projektmedarbejder og underviser ved ”Åben datastue” Aalborg Kommune

1987 Projektleder ved Aalborg Industries

1987 Projektleder ved Aalborg Kommunes IT-afdeling

1990 Systemchef, driftsservicechef, it-projektleder og it-udvikler i TDC A/S

2000 Produktchef, Key Account Manager og kvalitetsleder i TDC A/S

2003 Projektchef i TDC A/S

2007 Chefkonsulent ved Rambøll Management

2009 Uddannelsesleder, afdelingschef og campuschef for EA-Dania i Viborg

2016 Erhvervskonsulent i Ringkøbing-Skjern Kommune

2019 Direktør i Ringkøbing Fjord Handelsråd og erhvervskonsulent i Ringkøbing-Skjern Kommune

Fraskilt, bor med Frank, der er salgschef hos Ejner Hessel.

Er mor til Ida på 35 år, Kristoffer på 27 og Marie på 25 år. Mormor til Alvilda.

Fritiden bliver brugt på naturen, cykling og bøger.

Annonce

Cand. mag i dansk og humanistisk datalogi

Lise Mejlhede Kjeldbjerg læste dansk som hovedfag på Universitetet i Aarhus, og valgte så humanistisk datalogi som bifag.

- Jeg lærte at bygge bro mellem de tekniske udviklere og brugerne, fordi jeg kunne tale begge sprog, forklarer Lise Mejlhede Kjeldbjerg med et smil.

Efter sin uddannelse skulle hun vælge, om hun ville undervise på gymnasiet eller ind i erhvervslivet.

Hun startede med at undervise i IT på åben datastue i Aalborg Kommune. Siden tog hendes karriere mere retning mod erhvervslivet med ansættelse hos Aalborg Industries, inden hun i 1990 kom til Jysk Telefon, der siden blev til TDC.

- Her var jeg i 17 år og med i mange spændende projekter. Da TDC blev oprettet var IT-afdelingerne noget af det første, der blev fusioneret. Fællesnævneren var brugernes behov, enten internt eller eksternt. Jeg lærte også, at ledelse er strategisk kommunikation, fortæller Lise Mejlhede Kjeldbjerg.

Siden blev hun chefkonsulent hos Rambøll Management, hvor hun solgte analyser til virksomheder, kommuner og ministerier.

Siden var hun med til at udvikle korte videregående uddannelser på Erhvervsakademiet Dania i Viborg.

- Jeg arbejdede også for samarbejdet mellem virksomheder og kommuner og udvikling af uddannelser i samarbejde med erhvervslivet, forklarer hun.

I 2016 blev hun erhvervskonsulent hos Ringkøbing-Skjern Kommune, hvor hun blandt andet var med til at udvikle handelspolitikken.

Annonce

To kasketter

Nu er hun så både ansat af handelsrådet og af kommunen, men det synes hun ikke er noget problem.

- Jeg er erhvervskonsulent på rådhuset, men når jeg er handelsrådsdirektør holder jeg til på et kontor hos Ringkøbing Handelsforening eller andre steder. Jeg har også sørget for, at jeg har to mailadresser, så folk ikke er i tvivl om, hvor de får mails fra. Det er også min kollega på rådhuset, der arbejder med handelspolitikken, det kan jeg selvfølgelig ikke være med til. Min styrke som handelsdirektør er, at jeg kender det kommunale system, påpeger hun.

I sit første år har hun været med til at sætte en digitaliseringskampagne igang, der er sat gang i et e-handelsprojekt, og der er startet kurser i forretningsudvikling og markedsføring. Der er også sat gang i en handelsudviklingsstrategi for Skjern og Ringkøbing. Hun arbejder også for at tiltrække virksomheder til byen, blandt andet flere restauranter.

- Vi skal huske på, at byerne i kommunen er forskellige og skal satse på forskellige ting, siger Lise Mejlhede Kjeldbjerg.

Hun håber, at hun kan være med til at plante viden hos alle handelslivets interessenter, så de bedre kan argumentere for handelslivets synspunkter.

- Det så vi blandt andet omkring debatten i Skjern omkring rådhuset. Her ville en udflytning af de administrative funktioner have påvirket omsætningen i byens detailhandel i negativ retning, påpeger hun.

Når Lise Mejlhede Kjeldberg er handelsrådsdirektør sidder hun i Primohuset i Ringkøbing ellere andre steder. Når hun er erhvervskonsulent sidder hun på rådhuset. Foto: Mads Dalegaard
Annonce

Sparsom fritid

Lise Mejlhede Kjeldbjerg bruger mange timer på sit arbejde, så hun har skruet ned for sine fritidsaktiviteter.

- Jeg elsker at cykle, jeg elsker naturen og jeg kan lide at læse. Vi i er nogle gamle veninder, Bogfinkerne, der mødes engang imellem og snakker om bøger. Vi skal mødes næste gang den 16. februar og snakke om "Frank vender hjem", fortæller Lise Mejlhede Kjeldbjerg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ringkøbing

Som ung var Jesper Märcher Larsen professionel fodboldspiller. Nu bruger han sin energi på at drive Skousen Invita-butik i Ringkøbing

Annonce