Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Corona i krop, sjæl, mindset og økonomi?

Vi skal få det bedste ud af corona, skabe noget godt og positivt, siger Dan Damgaard Rasmussen, Vestjysk Bank. Pressefoto
Ta’ det bedste ud af corona. Brug det som et aktivt valg til at skabe noget godt og positivt. Der er så meget negativt med corona – og med rette. Men vi må og skal fokusere på det positive for at komme igennem det negative.
Annonce

Klumme: ”På grund af corona…”

”På grund af corona…”

”På grund af corona…”

Siden marts 2020 har den sætning været brugt meget – alt for meget. Mange mennesker har været ramt. Mange er ramt. Mange bliver ramt, - og lige nu føler vi virkelig med alle landets minkavler.

”På grund af corona” Det, der følger efter i den sætning, er oftest præget af negativitet. Mange initiativer – arrangementer – oplevelser - fester – livsværker - traditioner – aflyst og lukket. Aflyst og med en stor usikkerhed om, hvornår mon det kan genoptages?

Skal vi så bare vælge at være irriteret og trætte af det? Hvis du vælger det, ja, så bliver det sjældent anderledes. Men når vi om 5 – 10 – 20 år tænker tilbage på denne tid, så bestemmer vi selv, hvor mange positive følger der kom af corona. Så derfor er det vigtigt, at du vælger at anskue det på en anden måde.

På grund af corona kunne du bruge det som et springbræt til, at du kan supplere din SU med et fritidsarbejde, hvor du kan tjene flere penge, som du kan have det sjovt for eller spare op til det, du drømmer om.

På grund af corona udnyttede du muligheden for at hjælpe til i en lokal virksomhed, hvor du kom til at lære nye mennesker på arbejdspladsen at kende.

På grund af corona lærte du at nytænke og være innovative, så den lyst til at starte din egen virksomhed kunne virkelig bundfældes og realiseres, fordi du havde tid – og fordi vi lærte, at vi kunne drage fordel af det, corona kom med.

På grund af corona lærte vi, at en fredagsbar eller et morgenmøde sagtens kan køres via Skype, Teams eller andre smarte funktioner – og hvor vi både kan føle os tætte med venner og kolleger, selvom vi er på afstand. Det gør, at vi kommer tættere på hinanden – og føler os tættere forbundet.

På grund af corona tog du dig tid til at kigge nærmere på din økonomi. Det kunne være, at det var nu, du skulle se, om den gamle bil skulle udskiftes til en nyere? Det kunne være, at det var muligheden for, at du skulle investere i det sommerhus, som du har gået og tænkt på, men har haft for travlt til at sætte dig ned og kigge nærmere på? Det kunne være, at huset trænger til et par opdateringer hist og pist, eller du ønsker at lave et orangeri, som ville passe godt ind til Jer? Det kunne være, at det er lang tid siden, at du har haft en gennemgang af dine forsikringer og pensionsordninger. Hvordan du investerer dine penge – og hvilke øgede muligheder du har for at udnytte de muligheder, der er.

På grund af corona og negative renter fik du øjnene op for, hvordan du kunne få mere ud af at investere dine penge ved at snakke med din personlige rådgiver.

På grund af corona fik du mere tid med familien og lærte, hvad ro og et stoppet hamsterhjul gør ved de voksne og børn.

På grund af corona lærer vores børn (og voksne) at vi aldrig må tage noget for givet, men huske at værdsætte selv de allermindste ting, fordi vi aner ikke, hvad der sker i morgen.

Min pointe er: Ta’ det bedste ud af corona. Brug det som et aktivt valg til at skabe noget godt og positivt. Der er så meget negativt med corona – og med rette. Men vi må og skal fokusere på det positive for at komme igennem det negative.

Derfor kan du selv indsætte sætningen nedenfor – og bemærk, at den ikke er negativ men positiv i sin formulering, fordi du får, hvad du ser – og du får, hvad du tænker på. Godt det snart er jul.

På grund af corona udnyttede jeg muligheden for….

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce