Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Coronaprojekt: Familien Møller arrangerer træf for fjernstyret legetøj

Ni-årige Thor Møller og 12-årige Bjørn Møller kører meget med radiostyrede biler. Nu står hele familien Møller bag et træf for radiostyret legetøj lørdag den 8. maj på arealerne mellem Ringkøbing Skole og ROFI. Foto: Johan Gadegaard.
12-årige Bjørn Møller og ni-årige Thor Møller har brugt meget tid under coronanedlukning på deres fjernstyrede biler. Nu er hele familien Møller gået sammen om at arrangere et træf for radiostyret legetøj den 8. maj.

Ringkøbing: Ligeud går det nogenlunde og stærkt, men så vil jeg lave en hurtig vending. Jeg når kun at dreje 90 grader, så banker bilen op i kantstenen og lægger sig på taget. Min debut som fører af en radiostyret bil endte ikke godt, så jeg giver senderen tilbage til ejermanden, 12-årige Bjørn Møller.

Han og lillebror Thor Møller fik nye biler i julegave og har kørt meget med dem, mens de har gået hjemme under coronanedlukningen.

- Vi har kørt med dem oppe på Ringkøbing Skole, hvor der både er meget plads, og så har vi brugt ramperne til at lave stunts på, forklarer de to drenge.

Resten af familien, storesøster Solvei, samt forældrene Carsten og Iben Møller har været tilskuere og har kunnet følge med i, hvordan drengene har hygget sig med bilerne.

- Det gav ideen om at lave et træf, hvor vi kunne mødes med andre ligesindede.  Først tænkte jeg på at leje de gamle Opel-bygninger og så køre inde i dem, men de er jo blevet revet ned, siger Carsten Møller.

Derfor kom ideen om at køre på arealerne mellem Ringkøbing Skole og ROFI, fortæller Iben Møller.

Ideen var i første omgang at lave et træf for biler, som dem Bjørn og Thor kører med. Men da ideen blev luftet på Facebook udviklede træffet sig.

- Nogen kører jo med meget større biler, der er benzindrevne men radiostyret. De ville også gerne komme til deres træf, så vi laver også en bane til dem, forklarer Carsten Møller.

- Der bliver også en tumlebane for de biler, der er mindre end vores, fortæller Bjørn.

- Der er jo også radiostyrede både, men søen ved Ringkøbing Skole egner sig ikke rigtig til den slags sejlads, så vi nøjes med til lands og i luften, forklarer Carsten Møller.

Droner er jo også radiostyrede, så flere drone-ejere spurgte, om de ikke også kunne komme.

- Så vi laver en dronebane, hvor der kommer forskellige udfordringer for dronerne, forklarer Solvei Møller.

Hun er ikke så grebet at fart og radiostyring som den øvrige familie, men er gået med i familieprojektet. Hun skal blandt andet stå for mad og drikke til deltagerne.

Alle familiens medlemmer står for forskellige dele arbejdsopgaver.

Arealerne ved ROFI og skolen bliver fordelt mellem de forskellige grupper af køretøjer og droner.

Parkering bliver ved skolen og på ROFI's parkeringspladser.

- Vi har også fået alle tilladelser fra Politi, Trafikstyrelse og selvfølgelig skole og ROFI. Der bliver nok noget støj i de to timer, hvor arrangementet foregår, men vi inviterer naboerne til at komme forbi og kigge og byder dem på en forfriskning, siger Carsten Møller.

Det er gratis at deltage og kigge på, men familien vil gerne have tilmelding fra alle, der kommer med deltagende enheder.

Der bliver som sagt mulighed for at købe forfriskninger.

-Skulle arrangement gå hen og give overskud, så går det til Kræftens Bekæmpelse. Carsten Møller har selv været meget åben om sin kræftsygdom på sociale medier.

Det er mest drengene, der kører, men hele familien er med i træffet den 8. maj. Foto: Johan Gadegaard.
Familien Møller består f fra venstre Iben, Carsten, Thor Bjørn og Solvei. Familien har fordelt  alle arbejdsopgaver imellem sig. Foto: Johan Gadegaard.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce