Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

De klarer din dårlige ryg

Der er meget erfaring på klinikken i Sundhedshuset. Niels Claussen har været kiropraktor i 45 år, mens Charlotte Søgaard Slyk har været kiropraktor siden 2003. Foto: peso
Rygcenter Midtvest holder til i Ringkøbing Sundhedshus
Annonce

Bag Disken: Der er meget kiropraktisk erfaring hos Kiropraktisk Klinik i Sundhedshuset.

På klinikken i Ringkøbing arbejder både Niels Claussen, som har været kiropraktor i over 45 år og Charlotte Søgaard Slyk der har været kiropraktor siden 2003. Niels Claussen har haft klinik på Herningvej siden 1978, mens Charlotte Søgaard Slyk startede egen klinik på IC Christensens Allé i 2007. I 2014 solgte Niels Claussen sin praksis til Rygcenter Midtvest, mens Charlotte Søgaard Slyk fusionerede med rygcenteret og derved blev medejer. Herefter rykkede de begge ind i de nye lokaler i sundhedshuset. Rygcenter Midtvest består foruden klinikken i Ringkøbing af Rygcenter Herning og Kiropraktisk Klinik i Ikast.

På klinikken i Ringkøbing er der endnu en kiropraktor, Jonas Søndergaard Nielsen som kommer med friske input af den nyeste viden fra uddannelsen på Syddansk Universitet. Ud over de 3 kiropraktorer beskæftiger klinikken også fysioterapeut Gitte Bech Hansen, som både står for behandlinger, massage og undervisning af patienterne i øvelser mm, samt sekretær Hanne Bjerregaard, der altid formår at få det hele til at fungere.

Kiropraktisk Klinik Ringkøbing

En del af Rygcenter Midtvest, der også har klinikker i Herning og Ikast.

Kiropraktorerne i Ringkøbing er Charlotte Søgaard Slyk pg Niels Claussen.

Charlotte Søgaard Slyk er medejer af Rygcenter Midtvest.

Charlotte Søgaard Slyk

43 år.

Stammer fra Kerteminde, bor i Skjern

Har tre børn.

Har været kiropraktor siden 2003, har haft klinik i Ringkøbing siden 2007 og været en del af klinikken siden 2014.

Niels Claussen.

73 år. Stammer fra Kongens Lyngby, bor i Ringkøbing.

Har tre egne børn og et stedbarn, seks børnebørn.

Startede som kiropraktor i Ringkøbing i 1978, blev i 2014 en del af klinikken.

På klinikken er der desuden endnu en kiropraktor, en fysioterapeut, en massør og en sekretær.

Annonce

Kiropraktor

- Kiropraktorer er specialister i bevægeapparatet, vi er uddannet til at stille diagnoser, så vi kan både undersøge folk, stille diagnosen og derefter behandle folk med hjalp af manuel behandling herunder blandt andet manipulation. Samtidig giver vi eller vores fysioterapeut vejledning og øvelser efterfølgende, siger Niels Claussen.

Patienter, som kommer til kiropraktor, har problemer i hele bevægeapparatet, oftest i lænd, ryg, og nakke. Smerterne i et område kan dog godt stamme fra et problem et andet sted.

- Vi behandler patienter i alle aldre, lige fra det nyfødte spædbarn og til den ældre generation, fortæller Charlotte Søgaard Slyk

Der er tilskud fra den offentlige sygeforsikring til kiropraktisk behandling, og der er kræves ingen henvisning fra lægen for at komme til kiropraktor.

- Vi ser både patienter med akut opstående skader og med længerevarende problemer, der skal vurderes. Og med beliggenheden her i det vestjyske har vi også tit besøgende turister til behandling, forklarer Niels Claussen.

-Vores patienter kommer ofte på anbefaling fra familie, venner og kollegaerne, og samtidig er mange læger og andre behandlere også gode til at anbefale os, supplerer Charlotte Søgaard Slyk.

Annonce

Mange børn går til kiropraktor

Tidligere skulle man rejse til udlandet for at blive uddannet til kiropraktor.

Men siden 1992 har der været en kiropraktoruddannelse på Syddansk Universitet i Odense. Uddannelsen er en fem årig kandidatuddannelse i Klinisk Biomekanik efterfulgt af en 1 årig praktisk turnusuddannelse.

På klinikken kommer der mange børn. Som led i den obligatoriske efteruddannelse har Charlotte Søgaard Slyk deltaget i flere kurser omkring undersøgelse og behandling af spædbørn og børn, samt deres motoriske udvikling. Der er fornyligt lavet en landdækkende undersøgelse, som viser at 20 procent af børn i alderen 0-1 år har været forbi en kiropraktor.

- Behandlingen af børn er altid blid og skånsom og tilrettelagt til det enkelte barn, behandlingen bliver tit suppleret med at vise forældrene øvelser, som de kan lave med børnene derhjemme, forklarer Charlotte Søgaard Slyk

Kiropraktisk Klinik har ansat tre kiropraktorer, her bagerst fra venstre Niels Claussen, Charlotte Søgaard Slyk og Jonas Nielsen. Ansat er også fysioterapeut Gitte Bech og sekretær Hanne Bjerregaard. Foto: peso
Annonce

Eget røntgenanlæg

For et års tid siden fik klinikken installeret sit eget røntgenapparat.

- Inden da brugte vi den lokale røntgenafdeling og har altid tidligere haft et velfungerende samarbejde, som desværre ikke fortsatte tilfredsstillende. Vi er som kiropraktorer uddannede til at foretage røntgenundersøgelsen og ser en stor fordel i selv at beslutte hvilke optagelser, der skal til. Ved beskrivelsen af røntgenbillederne er det vigtigt for os ikke kun at se på knogle- og bløddels-forandringer, men også at få et indtryk af hvordan bevægeapparatet fungerer, og er der behov for det, kan vi også henvise vores patienter videre til en scanning, siger Niels Claussen.

Dansk Kiropaktorforening har siden 2014 haft en særlig forløbspakke for patienter med diskusprolaps eller stenose, hvor der gennem seks måneder gives et højere tilskud fra den offentlige sygeforsikring til undersøgelse, monitorering, behandling og vejledning hos kiropraktoren. Under forløbet informerer kiropraktoren patientens egen læge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ringkøbing

Susanne i Kurbadet

Annonce