Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Det er fedt når man finder et par bukser der sidder lige i skabet til en kunde

Christian Lauridsen bag disken hos Mr Finn S. i Ringkøbing, hvor han har været elev siden efteråret. Foto: Kaj Poulsgaard
Christian Lauridsen søgte kun én elevplads. Nemlig hos tøjbutikken Finn S., hvor han havde været i praktik. Det har han absolut ikke fortrudt.
Annonce

Ringkøbing: Her kommer et par tricks til unge mennesker, der gerne vil sikre sig en elevplads i en bestemt butik.

- Mens jeg gik på EUD, søgte jeg en uges praktik hos Finn S., hvor jeg gerne ville være elev, så de lige kunne se mig an, og jeg kunne se, om butikken var noget for mig. Det var den heldigvis, og det endte med, at jeg kun sendte én ansøgning, siger Christian Lauridsen, der siden efteråret har været elev i tøjbutikken på hjørnet af Nygade og Nørregade i Ringkøbing.

- Det var klart et plus for os, at Christian bevidst havde valgt os til. Han tøvede ikke, men tog tyren ved hornene og gik herned med det samme. Derfor var vi også hurtige til at ansætte ham, siger butiksejer Finn Sørensen og tilføjer:

- Du må gerne rose ham i artiklen, for han er kommet rigtig godt fra start. Han er åben, kundevenlig og lærevillig. Jeg er sikker på, at han her får en rigtig god butiksuddannelse.

Christian valgte at blive elev hos Finn S. fordi forretningen sælger de brands, som han godt selv kan lide. Foto: Kaj Poulsgaard
Annonce

Til den klassiske stil

Christian Lauridsen stammer fra Kloster. Hans mor, Anne Mette Tang Nielsen, er uddannet kok og hans far, Bent Erik Lauridsen, arbejder på Vestas, så det er ikke der, interessen for tøj kommer fra.

- Jeg ved ikke helt, hvor jeg har det fra, men jeg har altid interesseret mig for tøj, for udviklingen og for den måde, som moden forandrer sig på. Når jeg valgte Finn S., er det også, fordi butikken har nogle gode og stærke brands, der er spændende at arbejde med, siger Christian Lauridsen.

Selv foretrækker han at gå i tøj af mærkerne Matinique og Hugo Boss, og det skal gerne være de klassiske farver, sort, grå, blå og grøn.

Når man spørger Christian, hvad der især tiltrækker ham ved butiksarbejde, tøver han ikke med at sige "kundekontakt".

- Jeg elsker at stå og smalltalke med kunderne, mens jeg hjælper dem med deres tøjindkøb. Det er bare så fedt, når man finder et par bukser til en kunde, og bukserne sidder lige i skabet.

Annonce

På messe i Berlin

Som yngste mand i forretningen er det Christians job at stå for gadens parasoller og butikkens støvsugning, når han er på arbejde. Det har han det rigtig fint med. Butikken skal jo skinne, og arbejdsindsatsen giver bonus - for eksempel når Christian Lauridsen får lov til at komme med på messe i Berlin, før elever normalt får lov til det.

Christian Lauridsen har aldrig været bange for at bestille noget. Han begyndte som avisbud som 13-årig og fortsatte med to år i Menu i Søndervig samt to år i brugsen i Kloster.

- En dag kom der en kunde ind i Finn S. og spurgte, om jeg nu var blevet bomuldspusher frem fra brødpusher. Den måtte jeg lige tænke lidt over, siger Christian med et smil.

Når han ikke pusher tøj for Finn S., står den gerne på et spil Fifa og samvær med vennerne. Han overvejer også at gå i gang med golf for at få lidt mere motion under åben himmel.

Christian Lauridsen kan rigtig godt lide at være i Ringkøbing, hvor turisterne giver ekstra mange kunder i butikkerne, og hvor der ikke er langt til vennerne eller hjemmet i Kloster.

- Jeg er jo fra Vestjylland, siger han.

Finn Sørensen og Christian Lauridsen på arbejde i Finn S. Foto: Kaj Poulsgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ringkøbing

Som ung var Jesper Märcher Larsen professionel fodboldspiller. Nu bruger han sin energi på at drive Skousen Invita-butik i Ringkøbing

Annonce