Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Det har været en god sommer for butikker og overnatningssteder

Kunsthåndværkermarkederne i V. Strandgade i Ringkøbing har været vældig godt besøgt i løbet af 2019. Arkivfoto: Mads Dalegaard
En blandt vejrmæssig sommer har trukket turister ind i landet - sidste års varme sommer har trukket flere til i år.
Annonce

Sommeren 2019: Sidste år havde vi en sommer uden regn i tre måneder. I år har sommeren været mere blandet rent vejrmæssigt, men det har været godt for butiksejerne i Ringkøbing og Skjern.

Sommeren har også været god for overnatningsstederne.

- Det er svært at være utilfreds med sommeren. Der har aldrig været så mange mennesker i Ringkøbing som i denne sommer. Nogle dage har vi været nødt til at indstille rundture med hestevogn, fordi vognen kunne simpelthen ikke komme igennem, fortæller Jacob Muldkjær Rasmussen, købstadschef i Ringkøbing Handelsforening.

Han glæder sig over, at det ikke bare er lykkedes at trække kunder ind fra kysten, men at der også har været mange dagsturister, der er kørt til Ringkøbing for at opleve byen.

- Vi har haft succes med vores strategi om at have mange events i løbet af sommeren, ikke bare kunsthåndværkermarkederne om mandagen, men også musik på Torvet, fødevarefestival, træskulpturfestival, Wild West, 1700-tal festival og børnekulturfestival. Det trækker alt sammen folk til Ringkøbing. Folk kommer, fordi de ved, at i Ringkøbing sker der altid noget. Kunderne får en ekstra oplevelse, og så lægger de flere penge i butikkerne, siger Jacob Muldkjær Rasmussen.

Sommervejret har gjort, at turisterne ikke kun ligger ved stranden eller på sommerhusets terrasse, men at de kommer til byerne og til oplevelserne.

- Der er bare travlt i juli og august, derfor lægger vi mange arrangementer i månederne på begge sider af højsæsonen, skuldersæsonerne. Vi havde succes med kunsthåndværkermarkederne i forbindelse med forårets helligdage og vi arrangerer fødevarefestival i uge 41, børneaktiviteter i uge 42 og endnu et kunsthåndværkermarked i slutningen af uge 42, fortæller han.

Det er svært at få armene ned for der har været mange besøgene og kvaliteten er gået op, siger Lone Keilberg. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Annonce

Ikke få armene ned

I løbet af sommerens mandage har der været kunsthåndværkermarkeder i V. Strandgade. Og de har været godt besøgt.

- Jeg kan næsten ikke få armene ned af begejstring. Der har været rigtig mange turister igennem. Samtidig er jeg stolt over det niveau, som markedet har opnået på tre år. Kunsthåndværkerne er rigtig glade for at være i Ringkøbing, og der er kommet folk langvejs fra, fortæller Lone Keilberg, initiativtager til kunsthåndværkermarkederne.

Mange kunsthåndværkere kunne godt tænke sig at åbne butikker i Ringkøbing, men der er ikke mange ledige lejemål i den størrelse, som de kunne tænke sig.

- Vi mangler små lejemål i Ringkøbing, mener Lone Keilberg.

Hun hører fra kunderne, at de er duperede over, hvor hyggelig byen er og hvor mange interessante butikker, der er i Ringkøbing.

- Også i min egen butik har sommeren været god. Jeg oplever mange, der har fundet mig på de sociale medier og som decideret tager til Ringkøbing for at komme på besøg, siger Lone Keilberg.

Annonce

Ekstra til morgenmad

Også direktør Brian Madsen fra Hotel Fjordgården er tilfreds med sommeren 2019.

- Vi er næsten på niveau med sidste år, der jo var noget helt for sig selv. Vi har haft cirka 80 procent belægning. Vi bliver trukket ned af lørdage og søndage, hvor turisterne tager hjem, fortæller han.

Mange af sommergæsterne er såkaldte walk-in, altså gæster der ikke har reserveret i forvejen, men tilfældigvis kommer forbi og spørger om der er ledige værelser.

- Det er selvfølgelig en udfordring planlægningsmæssigt, når der mellem klokken 18 til 24 pludselig er kommet mange flere til morgenmad, påpeger han.

Der var også mange besøgende på det europæiske fødevaremarked. Arkivfoto
Annonce

Lidt færre gæster

Hos Sandskulpturfestivalen i Søndervig har der været færre gæster end sidste år.

- Vi er på cirka 90.000 i år, men vi håber på en god efterårsferie. Sidste år nåede besøgstallet op på 125.000 for hele året, men kulde og regn har betydet færre gæster, fortæller Anni Nielsen fra Sandskulpturfestivalen.

Årets tema er robotter. På trods af den meget regn så har skulpturerne ikke taget skade.

- Vores folk ved, hvad de har med at gøre, så sandet bliver stampet meget fast. Vi har seks pladevibratorer kørende, og når det lyder som seks helikoptere på vej ind over pladsen, så er sandet ved at være klar, forklarer Anni Nielsen.

Træskulpturfestivalen var også godt besøgt. Arkivfoto

Også i Skjern er der kommet mange flere turister.

- Det er nok vejrets fortjeneste. Under sidste års varme sommer blev folk ved vandet, men i år er de kommet ind i landet, og det gælder også Skjern. Vi ligger jo tæt på rigtig mange sommerhusområder i Stauning, Skaven, Hemmet og Bork, hvor folk bruger overskyede og regnfulde dage på at tage på shopping, påpeger bychef Mette Christensen fra Skjern Handelsforening.

Hun har lagt mærke til, at turisterne kommer i små familiegrupper, det gælder både danske og tyske turister.

- Holger Danske statuen har også været godt besøgt. Det er som om, at folk har opdaget, at det faktisk er den rigtige Holger Danske, der nu bor i Skjern. Der bliver taget mange billeder af ham og mange skal også have en selfie, fortæller Mette Christensen.

Handelsforeningen har arrangeret musik på Banktorvet i Skjern på en række lørdage.

- Det var bedst besøgt den 31. august, den eneste lørdag, hvor det ikke regnede. Det kommer igen til næste år, men da vil vi nok skifte mellem Banktorvet og Kulturtagene på Pakhuspladsen. Folk har brugt det meget forskelligt. Nogle få har siddet og lyttet hele formiddagen, andre har siddet en halv times tid, mens andre lige er stoppet fem-ti minutter, inden de er gået videre, forklarer Mette Christensen.

Der har været musik på gaderne i Skjern. Foto: Jørgen Kirk

Også Hotel Skjern har haft en god sommer.

- Der har været markant flere gæster i år. Juli har været vores bedste måned nogensinde, både når det gælder overnatninger og når det gælder omsætning, fortæller hotelejer Christian Rasmussen.

I februar åbnede hotellet en ny etage, og den har virkelig været udnyttet sammen med de øvrige værelser.

- I industriferien har vi haft næsten 100 procent belægning, siger Christian Rasmussen.

Også hotellets restaurant, stuen th, har haft glæde af de mange turister i byen.

- Vi har udbygget vores terrasse med overdækning og varme, og det har folk benyttet sig af. Selvom det regner og blæser, så vil folk gerne sidde der, så det har været en god investering, forklarer Christian Ramussen.

Han har også oplevet en stigning i antallet af såkaldte Walk-in-gæster, folk der ikke har reserveret, men bare kommer forbi.

- De fortæller, at de ikke har planlagt ferien, men kører op langs vestkysten og tager de oplevelser, de kommer forbi.

Sommervejret har ind imellem været meget ustadigt. her fra Bork Festival. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Købstadschefen i Ringkøbing, Jacob Muldkjær Rasmussen, er glad for sommeren. Vi skal trække flere mennesker udenfor højsæsonen, for eksempel til 1700-Festival i Ringkøbing, siger han. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Skjerns bychef Mette Christensen er godt tilfreds med antallet af turister i Skjern denne sommer. Foto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ringkøbing

Masser af druer

Annonce