Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Det skal helst være dansk og det skal være godt

- Jeg vil gerne støtte de små danske spiritusproducenter, når de laver noget godt, siger Daniel Daustrand, der driver vinhandel i Hvide Sande. Foto: Johan Gadegaard
Daniel Daustrand vil gerne støtte de danske spiritus-producenter, når de laver gode ting.
Annonce

Hvide Sande: - Jeg har ikke nogen formel uddannelse, men til gengæld har jeg arbejdet i branchen i halvdelen af mit liv.

Daniel Daustrand startede som opvasker, da han var 15 år og har siden været beskæftiget i mad- og drikke-branchen, især i Aarhus.

- Jeg blev restaurantchef som 21-årig. Det var tilfældigt, at jeg blev opvasker, men det gav bedre end at gå med aviser. Siden er jeg steget i graderne, fordi jeg er søgt videre og op i branchen. Så jeg har været tjener, overtjener, barchef og var så med til at forpagte Vedersø Klithotel sammen med Mogensen-brødrene, fortæller Daniel Daustrand.

Efter tre måneder måtte han stoppe.

- Jeg arbejdede 100 timer om ugen, for vi tre lavede alt. Da jeg så en dag opdagede, at jeg var gået i bad med strømperne på, stoppede jeg, forklarer han.

Daniel Daustrand

30 år.

Født og opvokset i Aarhus, bor i Hvide Sande.

Startede som 15-årig sin karriere i mad- og drikkebranchen som opvasker.

Blev restaurantchef som 21-årig.

Har studeret klassisk arkæologi i to år.

Har også studeret serviceøkonomi.

Barchef hos Aarhus Street Food.

Medforpagter på Vedersø Klit Badehotel.

Overtog butikken, hvor Vom Fass holdt til den 1. december 2018 og åbnede Daustrand Specialiteter.

Kom den 1. april 2019 med i Vinspecialisten.

Bor sammen med Chanette, der er souschef i Sea West.

Annonce

Hellere arbejde for mig selv

- Jeg havde mødt en sød pige fra Hvide Sande, så jeg fik et sommerferiejob hos Pia og Carsten, der havde Vom Fass,selvom de vis syntes, at jeg var overkvalificeret. Jeg tog mig især af vin og spiritus. Da sommeren var ved at være forbi, kunne jeg godt se, at det ville være svært at finde et job her i Hvide Sande, men så blev jeg spurgt, om jeg ikke ville overtage butikken. Jeg havde nok håbet på, at de ville spørge, for jeg ville gerne være selvstændig. Hvis du alligevel skal lægge mange timer i et job, så kan du lige så godt arbejde for dig selv, påpeger Daniel Daustrand.

Han lavede Vom Fass om til Daustrand Specialiteter, der satsede mere på vin, spiritus og lækkerier.

- Jeg besluttede mig for at satse på danske mærker. Der er kommet mange dygtige og passionerede folk indenfor whisky, likør, rom og lakrids, og jeg vil gerne være afsætningskanal for dem. Desuden har danske mærker en større souvenirværdi for de tyske turister, påpeger Daniel Daustrand.

Han har kontaktet mange af de mindre danske mærker, som han gerne vil forhandle.

- Det skal have en vis kvalitet, så dogmet lyder: det skal være dansk og det skal være godt, forklarer Daniel Daustrand.

Ikke så længe efter at han havde startet sin nye butik, blev han kontaktet af Vinspecialisten/HJ Hansen Vine.

- Jeg havde arbejdet med deres sortiment i flere år, så det var oplagt at sige ja til dem. Nu har jeg udelukkende vine fra dem og kalder butikken for Vinspecialisten. Det er et godt brand, for dem er der 65 butikker af over hele Danmark, fortæller Daniel Daustrand.

- Jeg vil tro, at 40 procent af omsætningen kommer fra vin, 40 procent fra spiritus og de sidste 20 procent fra lækkerier.

Annonce

Kvalitet og god service

Hans kunder er både danske og tyske turister samt sommerhusejere.

- Jeg har også en stor gruppe af lokale loyale kunder, siger Daniel Daustrand.

Han satser på de kunder, der gerne vil bruge penge på kvalitet.

- Og så på god service. Jeg leverer gerne ud til kunderne. Her i butikken får kunder lov til at smage på spiritussen, inden de køber en flaske, så de ved hvad de får med hjem. Jeg har prøvet at købe en dyr flaske, og så var den egentlig ikke noget særligt, da jeg fik smagt på den, fortæller Daniel Daustrand

- Det er ikke for at lyde snobbet, men jeg vil kun sælge ting, jeg selv ville drikke. Jeg kan være helt ked af at sælge den sidste af en særlig god flaske, siger Daniel Daustrand med et smil.

Han peger også på, at verden ville være et bedre sted, hvis vi drak mere vin.

- Vin samler folk, det er glæde på flasker.

Daniel Daustrand synes at han er faldet godt til i Hvide Sande. Da han startede var han rundt i de andre butikker og hilse på, ligesom han bruger tid på at netværke i handelsforeningen.

Han er glad for, at de lokale virksomheder henter deres kaffe til dagligdagen og gavekurve til højtider/jubilæer.

- Jeg bruger de andre butikker, og så håber jeg selvfølgelig også at de bruger mig, siger Daniel Daustrand.

Han kan godt mærke, at de tyske turister ikke kommer til Hvide Sande i øjeblikket.

- Dem savner jeg virkelig i min omsætning, påpeger han.

Han har normalt kun lukket en dag om ugen om vinteren, men i øjeblikket er der lukket mandag til onsdag.

- Jeg ser frem til, at turisterne kommer igen, for selvom jeg har loyale lokale kunder, så mangler jeg turistomsætningen, påpeger han.

- Butikken har en fantastisk beliggenhed midt i Hvide Sande. Her er normalt altid mennesker, siger Daniel Daustrand, der godt kan lide de mange aktiviteter i byen. Foto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ringkøbing

Masser af druer

Annonce