Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

DGI Verdensholdet besøgte fattig bydel i Buenos Aires

DGI Verdensholdet i Buenos Aires. Foto: DGI
Anna, Daniel, Signe og Jeppe fra DGI Verdensholdet besøgte en fattig bydel i Argentinas hovedstad, Buenos Aires for at lave workshops med 150 udsatte børn og deres familier. Det var en særlig oplevelse for både børn og gymnaster.

Ringkøbing-Skjern: Glitrende smykker, mobiltelefoner og kameraer skulle blive hjemme, da DGI Verdensholdet og gymnasterne Anna Beck og Daniel Hove-Nielsen fra Spjald, samt Signe Ramskov Stampe fra Ringkøbing og Jeppe Kirkegård Nielsen fra Tim besøgte en fattig bydel i Buenos Aires for at lave workshops med udsatte børn.

Selv den to meter høje, bredskuldrede lokale chauffør, som kørte redskaber for holdet, var nervøs ved at nærme sig området. DGI Verdensholdet skulle besøge Club Virgen Inmaculada de Villa Soldati og lave workshops med lokale børn, som en del af en kampagne for børns rettigheder.

- Det var en ægte 'verdensholdsoplevelse'. Vi besøgte et vildt miljø, samtidig med at vi stod for bevægelse og leg, fortæller Thea Lunde Høgh, gymnast på DGI Verdensholdet.

Annonce
DGI Verdensholdet i Buenos Aires. Foto: DGI

Børnenes tøj var slidt og mange af bygningerne i området faldefærdige. I stedet for pigtrådshegn var der med cement sat glasskår fast på toppen af murene for at holde ubudne gæster væk. På toiletterne var der ingen sæbe, og dørene kunne ikke låses, ligesom det heller ikke var muligt at trække ud. Men omgivelserne trådte hurtigt i baggrunden for gymnasterne, da de begyndte at gøre klar til leg og aktiviteter med børnene - så blev det på sin vis en dag som alle andre - med fokus på at give en god oplevelse.

Før workshoppen startede havde gymnasterne pumpet deres airtracks op, og det udnyttede børnene hurtigt til at lege og hoppe på.

- Alle børnene virkede meget taknemlige over, at vi var der. Det var som om, de aldrig før havde prøvet at hoppe på en airtrack. Vi kunne slet ikke få dem til at stoppe igen, da de først havde prøvet det, fortæller Mille Marie Johnsen, gymnast på DGI Verdensholdet.

Anna, Daniel, Signe, Jeppe og gymnasterne startede dagen med at lave workshops og sluttede af med at vise en del af deres show udendørs for alle i området. Det var en særlig oplevelse for gymnasterne - og bestemt også for de børn, der deltog.

Under verdensturnéen udvikler gymnasterne showet QUA. Anna Beck, Daniel Hove-Nielsen, Signe Ramskov Stampe og Jeppe Kirkegård Nielsen kan opleves når de og resten af gymnasterne fra DGI Verdensholdet optræder i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter til foråret. Med billetten støtter du holdets arbejde med at bevæge verden - mod mere oplysning, mere sundhed og mere fællesskab.

Man kan læse mere om DGI Verdensholdet og købe billetter til showet d. 6. april i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter på verdensholdet.dgi.dk

Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Fyraftenssang

Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Susanne Bøndergaard fik både blomster, vase og vers da hun rundede 25 år i mediehuset

Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

O at være en høne

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ringkøbing

Kultur for alle: Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne byder velkommen til et blik ind i forårets program

Ugeavisen Ringkøbing

G. Bech-Hansen har købt stort ind til nytårskur

Ugeavisen Ringkøbing

A.V. Vejgaard har fire sælgere på arbejde til nytårskur med en ny sællert i Taigo

Ugeavisen Ringkøbing

Kalenderen

Ugeavisen Ringkøbing

Toyota: Køb din nye hybridbil nu, hvis du vil være sikker på, at den er klar til sommersolen

Ugeavisen Ringkøbing

Tang Biler er stolt over at have Årets Bil og Danmarkspremiere på S-Cross

Ugeavisen Ringkøbing

4700 borgere i Ringkøbing-Skjern Kommune kan komme til psykolog med få dages varsel

Ugeavisen Ringkøbing

Overtro, varsler og vilde ritualer: Fem overraskende nytårstraditioner

Ugeavisen Ringkøbing

Kalenderen

Annonce