Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Dyrlægen: Folk har forberedt sig inden de får en hvalp

Mange har fået et nyt kæledyr her under coronaen. Folk har været rigtig gode til at spørge om, hviken race der passer bedst til deres familie, siger dyrlæge Jette Munkgaard Christensen fra Skjern Dyrehospital. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Langt de fleste nye hundeejere har forberedt sig godt, inden de anskaffer sig en hvalp, siger dyrlæge Jette Munkgaard Christensen fra Skjern Dyrehospital.
Annonce

Kæledyr: Hos dyrlægerne kan de godt mærke, at mange har brugt coronanedlukning til at overveje, om det var tid til at få et kæledyr i huset.

- Nogle har brugt tiden, hvor de har gået hjemme, til at sætte sig ind i, hvilke racer, der ville passe til dem, siger dyrlæge Jette Munkgaard Christensen fra Skjern Dyrehospital.

Der er stor forskel på hunderacer. Alle hvalpe er små og søde, men nogle vokser sig store og kræver meget pasning.

- En Border Collie skal jo helst være aktiv fem timer om dagen, det skal man lige have med i tankerne, når man beslutter sig, påpeger Jette Munkgaard Christensen.

Hun glæder sig over, at mange spørger på dyrehospitalet, hvilken race der passer til dem.

- Jeg kan høre, at de har været på nettet, andre har også hentet oplysninger hos specialklubberne, fortæller Jette Munkgaard Christensen.

Annonce

Få et godt indtryk af avler

Hun opfordrer folk til at købe hunde hos dygtige danske opdrættere.

- Det bedste er køkkenopdræt, hvor hvalpene er aktive, veltilpassede og glade. Det er en god ide at besøge hvalpen nogle gange, inden den er gammel nok til, at man kan få den med hjem. Det kan selvfølgelig være svært i disse corona-tider, men så kan man måske besøge den virtuelt, også så man får et indtryk af hunden og dens ophav, siger Jette Munkgaard Christensen.

Hun advarer mod hovsaløsninger, hvor man skal have en hund nu og her.

- Hele familien skal være klar over konsekvenserne af at have et kæledyr. Der kommer jo også en tid efter corona, hvor kæledyret skal være alene hjemme, fordi alle skal på arbejde og i skole, påpeger Jette Munkgaard Christensen.

Et kæledyr kan også bringe meget glæde ind i familier og hos enlige.

- Næsten hver dag hører jeg jo fra hunde-ejere, at de har verdens bedste hund. En hund er også godt, hvis man bor alene og gerne vil i kontakt med folk. Man møder andre hunde-ejere og mange vil gerne have en snak om hunden under lufte-turen, siger dyrlægen.

Jette Munkgaard Christensen opfordrer nye hundeejere til at gå til hundetræning, så de lærer at kommunikere med hunden, både som hvalp, som teenagehund og som voksen.

Annonce

Køb i Danmark

Som nævnt anbefaler Jette Munkgaard Christensen, at man køber hvalpe hos danske opdrættere.

- Kan man besøge hvalpen et par gange inden købet, så får man jo et indtryk af opdrætter og af hvalpen. Hvalpe skal være raske, velsocialiserede og glade. Man skal ikke købe hunde via Den Blå Avis. Det er heller ikke en god ide at købe hunde fra Sydeuropa. Du risikerer at få en syg, utryg og trist hund, siger Jette Munkgaard Christensen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce