Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

En bondepige med krudt i byder indenfor i sit kunstneriske værksted

Karin Høegsberg i sit galleri på Karsbækvej 5 ved Højmark. Dette maleri var blevet lidt for fint, så det bliver lige rettet lidt til. Foto: Kaj Poulsgaard
Karin Høegsberg kalder sig selv for lidt af en bondepige. Hun har solgt billeder fra sit hjem på Karsbækvej siden år 2000, og hun glæder sig altid til Kunsten inviterer indenfor.
Annonce

Højmark: En af kunstmaleren Karin Høegsbergs kolleger kaldte hende engang for en "Bondekone med krudt i".

Og man skal ikke have talt ret længe med Karin Høegsberg, før beskrivelsen giver mening. Ikke så meget fordi hun bor på landet, men mere fordi, der vitterligt er krudt i hende, og fordi det hele ikke må blive for fint.

- Det er vekselvirkningen mellem fint og rustikt, der er interessant. Sådan er jeg også selv. Jeg kan godt være lidt drengepige og så alligevel feminin. Det er for eksempel altid mig, der laver bål med børnebørnene, siger Karin Høegsberg med et smil.

Karin Høegsberg med nogle af de tegninger, hun skabte under arrangementet på havnen i Ringkøbing i sommer. Foto: Kaj Poulsgaard

Alderen har lært hende at tøjle ilden. I mange år brændte hun sit krudt i begge ender med stor blomsterbutik og flere ansatte om dagen - samt blomsterbindingskurser om aftenen.

- Kurserne gav råd til ansatte, men jeg fik alt for mange timer i længden, siger Karin Høegsberg, der i øvrigt tydeligt kan mærke, at de mange år med blomsterforretning stadig påvirker hendes malerier.

Annonce

Følge stadig moden

- Min malerinteresse begynde, da jeg havde blomsterforretningen, og jeg følger stadig ubevidst de aktuelle modefarver, siger Karin Høegsberg.

Karin Høegsberg elsker at være maler, fordi, "det er fantastisk at falde ind i en verden, hvor man skal bruge sine øjne og sine sanser, og fordi det er inspirerende - blandt andet via kurser - hele tiden at udvikle sig".

- Det, at jeg har vovet mig ud i at male, har også givet mig kontakter til andre kreative mennesker. Det er vildt fantastisk, at møde så mange skønne og sjove mennesker, siger Karin Høegsberg.

Annonce

Elsker rust

Under coronakrisen var Karin Høegsberg hjemsendt i toenhalv måned. Den stemning, der er i samfundet i den situation, påvirker naturligvis også en kunstner, og Karin Høegsberg skabte blandt andet et maleri kaldet "Ecco af Silence" i den periode.

Det er et værk i lidt mørkere toner, men langt fra dystert.

Maleriet "Ecco of Silence" er det til højre. Karin Høegsberg sælger i øvrigt også keramik fra Helle Borum, Hee, i sit galleri. Foto: Kaj Poulsgaard

- Jeg elsker rust, brunt og grove strukturer. Der skal både være noget fint og noget groft. På en udstilling i Gårslev, hvor jeg havde værket med, blev det kaldt "poetisk". Det er jeg rigtig glad for, siger Karin Høegsberg, der flere gang har haft kunder, der græder over et af hendes malerier.


Jeg elsker rust, brunt og grove strukturer. Der skal både være noget fint og noget groft.

Karin Høegsberg


- Jeg spørger ikke ind til, hvorfor de græder. Det er privat, men de ser noget i et maleri, de kan relatere til en begivenhed i deres liv, og derfor vil de gerne købe billedet.

Den slags billeder er Karin Høegsberg selvsagt glad for at sælge, andre billeder er det lidt svære at slippe...

Udstilling i Karin Høegsbergs galleri. Under Kunsten inviterer indenfor er der åbent fredag den 4., lørdag den 5. og søndag den 6. september. Fredag er det fra 15 til 17, lørdag og søndag er det fra 10 til 17. Foto: Kaj Poulsgaard

- Jeg solgte mit første billede omkring år 2000. Jeg er handelskvinde. Men det kan da godt rive lidt i mig, når jeg skal af med et billede, men det giver jo plads til noget nyt, og det er godt, siger Karin Høegsberg.

De sidste fire uger har hun solgt ti billeder. Blandt andet fra Porcelinge i Ringkøbing, hvor der hænger flere af hendes billeder.

- Det er tydeligt, at folk har fået ordnet noget derhjemme under coronaen, og nu har lyst til at få noget nyt på væggene, siger Karin Høegsberg.

Annonce

Kunsten inviterer indenfor

- Jeg var med i Kunsten inviterer indenfor første gang i 2015, hvor jeg havde en popupshop i Hvide Sande. Det var et fantastisk godt arrangement. Jeg har også været med ved Lyngvig Fyr. Sidste år var det her i galleriet. Per delte 100 kopper kaffer ud, så der har nok været 140 gæster. Det var rigtig hyggelige dage, siger Karin Høegsberg.

- Gæsterne bliver lidt forbavset over, hvor meget vi har her. Jeg pynter også op med lidt blomster, så det bliver lidt mere hyggeligt. Det er mest små ting, man sælger sådan en dag, så jeg sørger for, at der er et godt udvalg, siger Karin Høegsberg.

Karin Høegsberg

Karin Høegsberg er 59 år.

Hun er født i Lem, men har siden 1981 boet sammen med Per Høegsberg på hans fødehjem på Karsbækvej 5 i Højmark.

Parret har tre drenge; Mads, Lasse og Kristian, der alle bor lige i nærheden, og seks børnebørn.

Karin Høegsberg arbejder i dag på Ringkøbing-Skjern Museum som indkøber og dekoratør af museets mange butikker.

Hun drev butikken Blomsteriet fra 1993 til 2008 på hjemadressen.

I dag er den tidligere blomsterbutik og det tidligere blomsterbindingslokale fyldt med malerier, malerbøtter og lærreder med meget mere. Hun holder åbent efter aftale.

Karin Høegsberg har malet siden 2000 og været med i Kunsten inviterer indenfor siden 2015.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ringkøbing

Som ung var Jesper Märcher Larsen professionel fodboldspiller. Nu bruger han sin energi på at drive Skousen Invita-butik i Ringkøbing

Annonce