Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Få dit navn broderet på ... alting

På webshoppen kan folk købe håndklæder med eget navn, så det Kaj Birkmose her viser frem. Foto: peso
KSB-Broderi sælger mest til firmaer, men private kan også få påsyet navn på håndklæder eller dåbskjoler.
Annonce

Ringkøbing: Lidt uden for Ringkøbing, på Kærbyvej, har der ligget et lille firma i 20 år. De fleste her i området har set firmaets produkter, men ikke mange kender selve firmaet.

KSB Broderi broderer navne og logoer på næsten alt stof: arbejdstøj, kliniktøj, kokkejakker, forklæder, skjorter, dåbskjoler, håndklæder, hestedækkener, sæde-betræk, tasker, caps og huer.

- Vi broderer for tøj- og sportsforretninger i Ringkøbing- Skjern Kommune, men vi broderer også for private. På vores web-shop kan man bestille håndklæder med navn på, eller bamser. Vi kan også brodere navne på dåbskjoler, fortæller Kaj Birkmose, der i år har drevet firmaet i 20 år.

Kaj Birkmose

57 år.

Stammer fra Vorgod.

Uddannet kommis hos købmanden i Kibæk.

I 1987 gift med Solveig, der først er uddannet sygeplejerske, siden lærer.

Flyttede i 1994 til Ringkøbing.

Har været pedelmedhjælper på Det Kristne Gymnasium.

Startede i 2000 KSB-Broderi.

Har sønnerne Peter, Daniel og Andreas.

Formand for Luthersk Mission i Ringkøbing.

I bestyrelsen for Kristendemokraterne i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Er aktiv i ROFI's løbeklub og har løbet flere halvmaraton, 21,0975 km.

Annonce

Har altid villet være købmand

Lige siden han var en lille dreng, har Kaj Birkmose vist, at han ville være købmand.

- Jeg syntes, at det var spændende at komme med ind til købmanden, at jeg så kom i lære i Kibæk var mere tilfældigt, men der var en læreplads, husker han tilbage.

Siden kom han til at arbejde i Herning, og i 1987 blev han gift med Solveig, der var sygepleje-elev.

- Da vi så fik børn, ville jeg gerne være selvstændig, så jeg kunne arbejde hjemmefra, så børnene ikke behøvede at være afsted så længe hver dag, forklarer Kaj Birkmose.

Mens de stadig boede i Herning, producerede han Spejdersnus.

I 1994 flyttede familien efter flere års ønske, til Ringkøbing.

Han har arbejdet som pedelmedhjælper på Det Kristne Gymnasium.

I 2000 købte han en broderimaskine og et varelager af håndklæder og badekåber af Ole Søm og ville til at brodere navne på håndklæder, badekåber og trøjer til efterskoler og firmaer.

- Vi havde nogle startproblemer, men vi kom i gang og begyndte at brodere logoer og navne på sportstøj og firmatøj. Vi broderer blandt andet til en del efterskoler gennem vore lokale sportsforretninger, forklarer Kaj Birkmose.

Forretningen kørte derudaf, så i 2007 blev der bygget en længe til ejendommen på Kærbyvej, så der var plads til flere medarbejdere. Desuden blev der investeret i en ny maskine.

- Så finanskrisen kom på et dårligt tidspunkt. Nogle firmaer gik konkurs, og nogle blev opkøbt, og så havde nogle kunder selv broderimaskiner i huset, mens andre gik over til at bruge tryk på deres firma-tøj, siger Kaj Birkmose.

Så i dag er der en deltidsansat, en fleksjobber og Kaj Birkmose selv.

- Vi åbnede en webshop i 2012, som vi moderniserede i 2019, samtidig med at vi fik ny hjemmeside og facebook-side. Så selvom corona har ramt os, så ser jeg trygt fremtiden i møde her i 20-året for åbningen . På webshoppen kan kunderne købe håndklæder med navn og sutteklude til små børn med navn, og til jul kan kunderne købe nissehuer med navn, og det oplever vi en stigende interesse for, fortæller han.

KSB-Broderi kan lave broderier i mange størrelser. Her er det største broderi, som firmaet har lavet til en kunde. Foto: peso
KSB-Broderi laver også broderier til arbejdsbeklædning, her transportfirmaet Godsmyrerne i Lejre. Foto-KSB-Broderi.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce