Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Fordele ved Ringkøbing-Skjern Kommune

De mange fritidsmuligheder i Ringkøbing-Skjern Kommune er med til at tiltrække nye borgere. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Kommunen og erhvervsrådet gør meget for at få nye borgere til Ringkøbing-Skjern Kommune og fastholde dem, der er flyttet til området.

Kommunen har startet Klub Eksilvestjyder, så unge, der rejser til studiebyerne, fortsat har en kontakt til området. Klubben laver arrangementer i studiebyerne, hvor medlemmerne inviteres til for eksempel en idrætsbegivenhed med Ringkøbing-Skjern islæt, og samtidig får lidt viden fra kommunen om kommende begivenheder i kommunen. De unge får også jobopslag fra virksomheder i Ringkøbing-Skjern Kommune indenfor deres fagområde.

Klubben Inwestjylland er for unge mellem 20 og 35, der bor i Ringkøbing-Skjern Kommune. Klubben skal skabeoplevelser og netværk mellem unge tilflyttere og unge, der hele tiden har boet i kommunen.

Kommunen gør på hjemmesiden: flymodvest.dk opmærksom på alle de muligheder der er i Ringkøbing-Skjern Kommune, blandt andet omkring job og karriere-muligheder.

Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd har Tilflytterjobordningen, hvor potentielle tilflyttere får sendt deres profil ud til lokale virksomheder.

Erhvervsrådet markedsfører sig også som Danmarks Største arbejdsplads og gøre opmærksom på, at kommunen har landets 3. bedste erhvervsklima, har flere arbejdspladser per 100 indbyggere end Arhus, Herning og Odense.

Erhvervs- og Vækstudvalget får hvert år i oktober en status i forhold til profilering og bosætning. Ifølge den seneste status fra oktober 2019 mistede kommunen i 2018 302 borgere, det laveste antal siden 2008. I 2018 flyttede der 2.216 borgere til kommunen og 2.518 fra kommunen.

Annonce

Kan se en effekt

Lars Larsen fra Larsen Udlejning i Dejbjerg synes, at han kan se en effekt af kommunen og erhvervsrådets indsats.

- Jeg får flere henvendelser fra unge og par, der gør opmærksom på, at de kommer fra området og nu gerne vil flytte tilbage. Men jeg får også henvendelser fra en del uden tilknytning til kommunen, der flytter til området, fordi de har fået arbejde her, fortæller Lars Larsen.

Larsen udlejning har 120 lejemål i kommunen, primært omkring Skjern og Tarm, men også i Ringkøbing.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce