Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Frivillige elsker musik

Bork Havn Musikfestival har brug for 1300 frivillige. De er nemme at skaffe. Foto: Jørgen Kirk
Musikfestivaler og spillesteder har intet problem med at skaffe frivillige. I Stauning forsøger de at lokke frivillige til langvejs fra, så rygtet om den hyggelige festival kan spredes endnu mere.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Hverken Ringkøbing Fjord Jazz Festival, Bork Havn Musikfestival eller spillestedet Generator har problemer med at skaffe frivillige. Nærmest tværtimod.

Karen Lundgaard Agerholm, der er frivilligkoordinator ved Ringkøbing Fjord Jazz Festival, siger det på denne måde:

- Det er lige så nemt som alle de andre år at skaffe frivillige - altså meget, meget nemt. For mange er det blevet en tradition at hjælpe, og de kommer år efter år og arbejder gerne sammen i hold med vennerne. De frivillige kommer både fra lokalområdet og fra Holstebro og Vejle. I år har jeg haft fat i 243 helt præcist. Det dækker behovet for de tre dage. Dertil kommer cirka 50, der hjælper med at sætte borde op m.v.

- De frivillige får en dagsbillet og en madbillet - og gode oplevelser, og vi hører igen og igen, at de frivillige får ros af gæsterne, der oplever, at de frivillige tager ejerskab og møder folk med en hjælpende hånd, siger Karen Lundsgaard Agerholm.

Hun er med på fjerde år i den ni år gamle festival.

- Ringkøbing Fjord Jazz Festival bliver mere og mere et brand og en etableret festival, og dét, der er vigtigt at komme ud med nu, er, at festivalen altså ikke er en lille, lokal fest - det er det bare på ingen måde. Derfor forsøger vi også at hive frivillige ind længere udefra, som så tager nogen med og holder en fest, når de er færdige med deres frivillighedsvagter, siger Karen Lundgaard Agerholm.

- Der er god havnestemning og en atmosfære, der gør, at man bliver glad i låget af at rende rundt på Stauning Havn. Vi spørger løbende vores gæster om, hvad de gerne vil have. Gæsterne er meget ærlige, og nu er vi ved at være der, hvor vi virkeligt kan være stolte over det. Derfor tror jeg heller ikke, at vi får problemer med at skaffe frivillige i fremtiden, siger Karen Lundgaard Agerholm.

Simon Sørensen, der er med til at styre de frivillige ved Bork Havn Musikfestival, har heller ingen problemer med det job.

- Vi har jo både nogle foreninger, der stiller med frivillige, og så dem, der selv henvender sig til os. Der er mange gengangere. Nogle har været med i 20 år. Og vi har flere, der henvender sig, end vi kan tage ind, så vi ender aldrig med at stå med, at vi mangler nogen, siger Simon Sørensen.

- Vi har et system, hvor der står 1600 frivillige klar til at hjælpe, og der er 1300-1400 frivillige hjælpere, der er i sving i løbet af Bork Havn Musikfestival, siger Simon Sørensen.

På Bork Havn Musikfestival får de frivillige en billet til en valgfri dag, en T-shirt og en god oplevelse for en vagt.

På spillestedet Generator i Ringkøbing, går det også glat med at skaffe frivillige.

- Vi har et pænt arsenal af folk på vores liste med frivillige, og cirka halvdelen ser vi ofte. Der er nok 75-80 stykker, der kommer to-tre gange årligt - nogle lidt oftere end andre, siger den daglige leder Anton Bjerg.

- Bliver vi et regionalt spillested, får vi naturligvis brug for flere frivillige, men jeg regner absolut ikke med, at det bliver et problem at skaffe flere, siger Anton Bjerg.

Folketingskandidat Kennet Mikkelsen stillede også op til årets musikfestival i Bork som frivillig. Foto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ringkøbing

Susanne i Kurbadet

Annonce