Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Gamle briller kan gøre en synlig forskel i Nepal

Fra 10. oktober kan du indlevere gamle briller til Kobborg Optik. Briller sendes til Nepal, hvor de giver ejere bedre syn og forøget livskvalitet. PR Foto
Ringkøbingensere har nu mulighed for at rydde op og gøre en forskel for andre ved Verdens Synsdag 10. oktober.
Annonce

Ringkøbing: Kobborg Optik samler aflagte briller ind torsdag 10. oktober - Verdens Synsdag. Brillerne sendes til Nepal, hvor de giver nye ejere bedre syn og forøget livskvalitet.

Indsamlingen sker sammen med organisationen Syn for Sagen og målet for brillerne er svagtseende i Nepal, som ikke selv har mulighed for at købe nye briller.

Startskuddet til indsamlingen, som løber året ud, lyder på Verdens Synsdag, der hvert år holdes for at sætte fokus på synsproblemer verden over.

- I et land som Danmark, hvor man bare kan gå til sin lokale optiker med sine synsproblemer, er det svært at forestille sig, hvor stort et handicap et dårligt syn er i lande som Nepal, siger Hanne Kobborg.

I landets fattige landdistrikter findes der slet ikke optikere. Og selv hvis der gjorde, ville lokalbefolkningen ikke have råd til at købe briller.

- At hjælpe lokalbefolkningen til et bedre syn er et vigtigt led i at skabe et værdigt liv og en bedre fremtid for rigtig mange. Den hjælp vil vi gerne være med til at give, siger Hanne Kobborg.

Annonce

Nyt liv

De indsamlede briller bliver sorteret, opmålt og testet, inden de bliver sendt til Nepal. Når brillerne når frem, bliver de nøje tilpasset deres nye ejermand.

Derfor tager butikken også med glæde imod alle slags briller og solbriller med styrke.

- Både børn, kvinder og mænd, langsynede og nærsynede og folk med bygningsfejl har akut brug for briller i Nepal. Alle slags briller kan bruges, så længe stel og glas er intakte. Vi håber meget, at mange vil kigge skufferne igennem for aflagte briller, der måske ikke passer længere – hverken til syn eller stil. De vil helt sikkert vække glæde og begejstring hos en ny ejer, som har brug for dem, siger Hanne Kobborg.

Du kan indlevere briller i butikken på Havnepladsen 11 mellem 10. oktober og 31. december.

For hver brille, du indleverer i perioden, får du et lod i konkurrencen om et brillegavekort på 500 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ringkøbing

Masser af druer

Annonce