Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Gitte har flyttet sin glaskunst fra Vinderup til Ringkøbing

Gitte "Glas" Bøcher Steffensen kommer fra Vinderup og udstiller sit kunsthåndværk fra Huset på Torvet i Ringkøbing. Privatfoto
Hele sommeren vil der være boder med kunsthåndværk i Ringkøbings gamle gader.
Annonce

Ringkøbing: Det var med blandede forventninger, Kunsthåndværkerne indtog Ringkøbing i sidste uge. Men publikum er vilde med Kunsthåndværk og hele stemningen omkring de hyggelige boder. Med et flot besøg, selvom det blæste frisk fra vest, tegner det til at blive en god sommer for kunsthåndværksinteresserede i Ringkøbing.

En af de kunsthåndværkere, man kan opleve hele ugen (uge 29) i Huset på Torvet i Ringkøbing, er Gitte Bøcher Steffensen fra Vinderup.

- Hjemme i Vinderup har jeg min hyggelige lille staldbutik med glas og mit dejlige værksted, hvor jeg også afholder glaskurser. Jeg har altid været vild med alt kreativt og begyndte med glas i 2006, ved siden af mit job som efterskolelærer, fortæller Gitte Glas – der er hendes kunstnernavn.

Da hun fyldte 40 år, byggede hendes mand et værksted og en butik i den gamle stald på det nedlagte landbrug i Vinderup.

- Det var min fødselsdagsgave, fortæller Gitte Glas med et smil.

Annonce

Professionel siden 2017

I 2017 blev glas så Gittes hovederhverv, og lærerjobbet blev et bierhverv.

- Det er helt fantastisk at få lov at lege og skabe med glasset og dets uendelige muligheder. Desuden er det skønt at prøve at give denne glæde og begejstring videre til mine kursister på glaskurser, fortæller Gitte Glas.

Hun går ind for genbrug.

- Jeg arbejder nærmest udelukkende med genbrugsglas, som jeg mest dekorerer med pulver og frits. Det giver helt unikke resultater hver gang, som jeg godt kan lide, fortæller Gitte Glas.

I 2018 vandt hun sammen med hendes mand samt en kunstnerkollega en konkurrence om en udsmykning, et fem meter højt kunstværk - Vingesus, til rundkørslen ved Vinderup.

- Min mand og jeg har desuden lavet en stor Alle Helgen lysestage – Himmelstigen - til Mejrup Kirke, fortæller Gitte Glas.

Gitte Glas kan opleves hele ugen i Huset foran Ringkøbing Landbobank på Torvet i Ringkøbing. Kunsthåndværkere fra hele landet kan opleves alle ugens dage – søndage dog undtaget – i Ringkøbings hyggelige midtby samt på havnen sommeren over.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce