Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Gode råd fra kæledyrsbutikken: Tænk alt igennem

Jeg har mærket en stigende interesse for at få et kæledyr, siger Jonna Sunddal fra Butik Bellamaya i Skjern. Hun giver gerne gode råd til nye hundeejere. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Jonna Sunddal har Butik Bellamaya, der sælger udstyr og foder til kæledyr.
Annonce

Kæledyr: - Der har været flere henvendelser om kæledyr siden nedlukningen i marts. Kunderne vil høre, om jeg kender nogen, der har hvalpe til salg, men der er ikke så mange hvalpe til salg, fordi grænserne er lukkede, siger Jonna Sunddal.

Hun driver Butik Bellamaya i Skjern, der sælger udstyr og foder til kæledyr.

Hun giver gerne kommende hundeejere gode råd om, hvad de skal kigge efter.

- Alle vil gerne sikre sig en sund og rask hundehvalp. Det kan man blandt andet gøre ved at følge den fra fødslen eller endda fra tæven er drægtig, så man får en god fornemmelse af opdrætteren. Det ere selvfølgelig lidt svært i øjeblikket, hvor corona betyder, at købere ikke kan komme på besøg, men så kan man måske følge per Facetime eller lignende, siger Jonna Sunddal.

Det gør heller ikke noget, at man ikke bare kan få en hvalp nu og her, for så har man bedre tid til at forberede sig på, hvad det betyder at have en hund.

Annonce

Hvilken race

Man skal også overveje, hvilken race, man gerne vil have.

- Skal den kunne være i en cykelkurv eller har man en bil, når den skal transporteres. Det gælder om at få den rigtige til familien. Det tager tid at have en hund, også når folk begynder at arbejde igen og børnene skal i skole. Hunden skal jo stadig luftes. Børn er måske heller ikke de bedste til at håndtere en hvalp, der er det måske bedre at få en voksen hund. Nye ejere skal tænke på, at søde hvalpe udvikler sig til junior-hunde, der er som teenagere, lidt bøvlede, inden de så bliver de fantastiske voksenhunde. Der er jo desværre eksempler på, at familier opgiver hunde, fordi det alligevel er for krævende, fortæller Jonna Sunddal.

Man skal også overveje, om alle i familien kan tåle en hund, eller om nogle er allergiske, siger hun.

Hun råder også folk til fra starten at have et sted, hvor hunden kan passes, når familien skal til noget uden hund.

- Det kan være en hundepension, men det kan også være at naboen gerne vil være weekend-hundepasser, siger Jonna Sunddal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce