Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Halbestyrer: Det bliver lige som EM 1992, når vi atter må åbne igen efter coronaen

Der er tomt i Vesterhavshallen lige nu, men Bent Smidt Olesen øjner lys forude, efterhånden som danskerne bliver vaccineret. Foto Poul Osmundsen.
Bent Smidt Olesen, halbestyrer i Vesterhavshallen, må gå hjemme lige nu og trille tomelfingre; han tager dog nedlukningen mere rolig, end han gjorde i foråret, da han nu ved, at statens hjælpepakker virker, og holder hånden under hallen.
Annonce

RINGKØBING: Bent Smidt Olesen, bestyrer af Vesterhavshallen, er glad for, at han bor i Danmark.

- Takket være støttepakkerne og takket være kommunens opbakning og vore sponsorer skal vi nok klare os gennem corona-krisen, siger han.

Var det ikke for støtteordningerne, ville Vesterhavshallen - lige som andre haller i hele Danmark - ellers være rigtig skidt stillet.

- Vi blev første gang lukket den 11. marts sidste år, og der blev først gradvist lukket noget op hen over foråret og sommeren, selv om forholdene aldrig blev normale, siger Bent Smidt Olesen.

- Dengang ramte det knap så hårdt, for indendørssæsonen var ved at slutte. Men nedlukningen i december ramte lige i sæsonen, og vi har måttet aflyse en lang række arrangementer lige før jul, siger Bent Smidt Olesen.

Særligt irriterende var aflysningen af de julegudstjenester, der ellers var planlagt i Vesterhavshallen.

- Vi havde gjort alt klart og stillet an til fire gudstjeneser i hallen; lillejuleaften havde jeg taget den hvide skjorte og habitten frem, men så klokken halv ti om aftenen fandt jeg ud af, at biskopperne havde aflyst det hele. Det var dårlig timing, siger han.

Annonce

God støtte

Efter oprydningen efter de aflyste gudstjenester har Bent Smidt Olesen gået derhjemme i lejligheden oven på Vesterhavshallen.


Der er ikke noget at gøre; vi må væbne os med tålmodighed. Jeg tror, at nedlukningen bliver forlænget efter den 17. januar, og det hele åbner nok først for alvor, når de er færdige med at vaccinere folk i slutningen af juni.

Bent Smidt Olesen, halbestyrer Vesterhavshallen.


- Denne gang tager jeg dog situationen meget mere rolig, end jeg gjorde i foråret, siger han.

- Dengang var det hele så nyt og usikkert; vi vidste endnu ikke, hvordan hjælpepakkerne ville virke. Det har vist sig, at de fungerer fint for vores vedkommende, og kommunen støtter os også ved at opretholde lokalestøtten, selv om sportsforeningerne ikke kan træne i hallen, så økonomisk skal vi nok klare den.

- Jeg kan godt tænke, at det er et fantastisk land, vi bor i, når samfundet kan holde hånden under os med den slags pakker, siger Bent Smidt Olesen.

En betingelse for at få støtten er dog, at alle folk er sendt hjem, så halbestyreren må pænt holde sig fra den arbejdsplads, han bor oven på.

- Jeg kan dog udmærket få tiden til at gå. Jeg bruger tid på at forberede frokost og aftensmad - min kone Jette arbejder også hjemme fra - ser nogle flere fodboldkampe i fjernsynet, end jeg plejer, læser noget mere og den slags, siger han.

Annonce

Glæder sig

Bent Smidt Olesen lægger dog ikke skjul på, at han glæder sig til at komme i gang med arbejdet igen.

- Men der er ikke noget at gøre; vi må væbne os med tålmodighed. Jeg tror, at nedlukningen bliver forlænget efter den 17. januar, og det hele åbner nok først for alvor, når de er færdige med at vaccinere folk i slutningen af juni, siger han.

- Når vi er kommet så vidt, tror jeg, at stemningen bliver som efter EM-sejren i 1992, eller måske i maj 1945. Folk trænger til at fejre og feste! Jeg tror også, at vi får en travl tid i hallen. en masse fester og arrangementer er blevet aflyst eller udsat.

Lige nu spekulerer Bent Smidt Olesen over, om nogle af de store planlagte arrangementer bliver til noget.

- Vi har en Lars Lilholt-koncert den 19. marts, et arrangement med Anders Agger og Tina Dickow den 9. april og et Frank Sinatra-arrangement den 17. april. Om de kan gennemføres - og hvordan - må tiden vise.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce