Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Handelsrådsformand undrer sig over byrådspolitikerne

Politikere glemmer, at de skal være med til at støtte aktive bymidter, så detailhandlen kan klare konkurrencen fra nettet, mener handelsrådsformand Bent Brodersen. Foto: Jørgen Kirk
Butikker og borgerservice skal placeres i byernes midte - ellers dør handelsbyerne, mener Bent Brodersen.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Butikkerne er udfordret i disse år. Danskerne køber mere og mere på nettet.

Både i Ringkøbing og i Skjern er der tomme butikslokaler på hovedstrøgene, flest i Skjern.

- Derfor gælder for alle lokale parter om at støtte op om lokale butikker. En attraktiv bymidte betyder rigtig meget for en by, påpeger formanden for Ringkøbing Fjord Handelsråd, Bent Brodersen.

Han undrer sig derfor over, at der blandt byrådspolitikerne bliver snakket om at flytte de ansatte fra rådhuset i Skjerns bymidte ud til en tilbygning til Innovest.

- Der kommer jo mange besøgende på rådhuset hver uge, folk der parkerer bilen, ordner deres ærinde på rådhuset og så går i Skjerns butikker. Ved at flytte borgerservice udenfor byen, risikerer man jo at folk kører et andet sted hen, påpeger Bent Brodersen.

Er det gamle rådhus for dårligt, foreslår Bent Brodersen, at nye kommunale lokaler fastholdes i Skjerns bymidte.

Rema 1000 vil gerne bygge butikker i Ringkøbing og Skjern, men ikke i bymidterne. Arkivfoto
Annonce

Imod politik

Bent Brodersen undrer sig også over, at politikerne i Ringkøbing-Skjern Kommune vil acceptere, at der kommer to Rema 1000-butikker udenfor bymidterne i Ringkøbing og Skjern.

- Det er jo klart imod den handelspolitik, som byrådet har vedtaget, hvor det handler om at styrke bymidterne. Derfor bør nye dagligvareforretninger da også ligge bynært og støtte det øvrige handelsliv i bymidterne, mener Bent Brodersen.

Han kan godt forstå, at Rema 1000 grene vil ligge ved indfaldsveje, men han mener ikke, at det er en butikskæde, der skal bestemme udviklingen i Skjern og Ringkøbing.

- Det må være politikerne, der skal lægge de overordnede rammer. Det er som om, at politikerne ikke tør sige nej til kæder, der vil investere penge i området, siger Bent Brodersen.

Da de første planer om nye dagligvarebutikker kom frem, var Handelsrådet ikke høringspart. Rådet er ikke blevet hørt i sagen om udflytning af rådhuset i Skjern.

Annonce

Udviklingsstrategi

Som formand for Handelsrådet vil Bent Brodersen gerne åbne politikernes øjne for detailhandlens betydning for kommunen.

- Der har ikke været fokus på de mange små butikker i kommunens byer, men butikkerne er jo via handelsforeningerne med til at sætte aktiviteter i gang i byerne til gavn for bosætningen. De mange små butikker står jo bag sponsorater og gaver til de små klubber og foreninger i kommunen. Via annoncering er butikkerne med til at støtte de lokale ugeaviser, der kommer ud til alle husstande, blandt andet med kommunal information, påpeger Bent Brodersen.

Handelsrådet dækker hele kommunen, og derfor vil formanden især se på at udvikle Skjern, Tarm og Videbæk.

- De bliver hårdest ramt af nethandel. Ringkøbing og Hvide Sande har nogle andre forudsætninger på grund af turismen. Det er også derfor, at handelsrådet råber op omkring planer om udflytning af kommunale arbejdspladser i Skjern. De enkelte byer skal se på deres egen identitet, hvad de skal satse på, mener Bent Brodersen.

De butiksdrivende i kommunen skal samarbejde om formiddagen og konkurrere om eftermiddagen, mener Bent Brodersen.

- Vi skal samarbejde om det vi kan, det kunne for eksempel være et fælles gavekort for hele kommunen, der kunne være fælles indkøb af aktiviteter til de forskellige byer. Byerne skal så konkurrere om deres Open by Night-arrangementer, for vi skal ikke dele handlen op mellem os, siger Bent Brodersen.

Politikerne bør bevare arbejdspladser og borgerservice i Skjerns bymidte, mener handelsrådsformand Bent Brodersen.
Annonce

Handelsforeninger

Han er glad for den brede opbakning, der er til de lokale handelsforeninger.

- Det giver jo foreningerne mere styrke, jo flere der med til at betale for aktiviteterne. Det er godt når handelsforeningerne vil til at samarbejde med ejendomsejerne, for de har jo også en interesse i aktive bymidter. Handelsforeningerne bør jo samarbejde med alle, der har interesse i en aktiv bymidte, siger Bent Brodersen.

Mange kædebutikker vælger at stå udenfor de lokale handelsforeninger.

- Det er jo underligt at de ikke vil betale til fællesskabet, for de har jo også gavn af de aktiviteter, som handelsforeningerne arrangerer for at trække kunder til byen, mener Bent Brodersen.

Han synes, at det kan blive et problem, hvis for mange butikker i en by er ejet af kæder, så de lokale chefer er ansatte.

- Folk er nok mere tilbøjelige til at gå forrest, hvis de selv ejer og er afhængige af butikkens drift, siger Bent Brodersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ringkøbing

Susanne i Kurbadet

Annonce