Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Haves: ledige sommerjobs. Ønskes: ledige hænder.

Når Naturkraft åbner i 2020 bliver der brug for endnu mere sæsonarbejdskraft, men hvor skal de komme fra? Visualisering af Naturkraft.
Allerede i dag er det svært at finde folk til sommerjobbene. Og efterspørgslen stiger i fremtiden.
Annonce

Sæsonansatte: Allerede i dag har arbejdsgivere svært ved at finde folk til de mange sommerjobs, som området har så mange af.

Der er mange midlertidige jobs i sommerlandet, når turisterne myldrer til området. Når det planlagte Lalandia og det planlagte Naturkraft kommer, vil efterspørgslen efter sæsonarbejdskraft blive endnu større.

Hvor skal denne arbejdskraft komme fra?

Allerede i dag er arbejdsløsheden her i Ringkøbing-Skjern Kommune blandt de lavest i landet.

En anden arbejdskraftreserve kunne være førtidspensionister, der måske ikke kan klare et fuldtidsjob, men måske godt kunne bestride nogle af de sæsonbetonede jobs i turistindustrien.

En anden reserve er studerende fra området, der nu bor i studiebyerne østpå, men som kunne komme hjem til et sommerferiejob. En fordel kunne være at de kan bo hos forældrene, for der er ikke mange ledige boliger til sommerferiearbejdskraften, når turisterne først har taget deres del. En udfordring kan være, at den kollektive transport i området ikke fuldt ud dækker behovet hos en sommerarbejdskraft.

Nogle arbejdsgivere har opgivet at finde dansk arbejdskraft og finder i stedet udenlandsk arbejdskraft via forskellige vikarbureauer.

Endelig er der en arbejdskraft blandt de yngre folkepensionister. Mange af dem er i dag frivillige hos velgørende organisationer, for eksempel i genbrugsbutikker, men ville kunne bestride et sommerjob.

Sikkert er det, at der allerede nu skal til at tænkes på, hvordan man skaffer mere arbejdskraft til feriebranchen, for behovet bliver bestemt ikke mindre i de kommende år.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Ugeavisen Ringkøbing

Susanne i Kurbadet

Annonce