Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Hover-Torsted Friskole slog corona af tønden

Hover-Torsted Friskole slog corona af tønden i weekenden. Privatfoto
Ingen regel uden undtagelse. I år var det oplagt at lade katten slippe og slå corona af tønden i stedet for.

Hover-Torsted: Den første uge, efter at de yngste elever måtte vende tilbage i skole, har stået i fastelavnens tegn på Hover-Torsted Friskole.

Her har eleverne klassevis hørt om fastelavn i gamle dage, og hvor fastelavnstraditionerne stammer fra, fundet grene til fastelavnsris og pyntet dem, lavet fastelavnskatte og -masker, pyntet tønder samt pudset og dekoreret hver deres fastelavnskølle. Ugen kulminerede for de udklædte elever med fastelavnsklassikeren "slå-katten-af-tønden", dog med den ændring at katten i år blev skånet til fordel for coronavirus.


Annonce

- Alle er dødtrætte af coronavirus og ønsker den hen, hvor peberet gror, så hvorfor ikke lade eleverne fejre fastelavn og samtidig komme af med nogle af deres coronafrustrationer ved at smadre et par tønder til pindebrænde?

Tina Sønderskov


- Alle er dødtrætte af coronavirus og ønsker den hen, hvor peberet gror, så hvorfor ikke lade eleverne fejre fastelavn og samtidig komme af med nogle af deres coronafrustrationer ved at smadre et par tønder til pindebrænde? Det var der hurtig enighed om på lærerværelset, og da eleverne hørte ideen, var de straks med på den, siger skoleleder Tina Sønderskov.

Tønderne havde fået malet og limet coronaviruspartikler på sig, men de intakte tønder hang ikke længe, for eleverne sparede ikke på kræfterne og lagde ikke fingre imellem, da de først begyndte at slå på tønderne med deres køller.

- Vi har på friskolen prioriteret det sociale her i den første uge, så børnene igen kunne vende sig til at gå rigtigt i skole, og derfor har vi dagligt gået ture skoven. På den måde har børnene haft mulighed for at snakke ekstrameget med hinanden fra klassen for på den måde at få indhentet noget af det sociale, som de virkelig har savnet under hjemsendelsen. Det er også derfor vi valgte at have en fastelavnsuge, for det giver bare bedre muligheder for at pleje det sociale, end hvis vi havde startet med almindeligt skema, siger skoleleder Tina Sønderskov.

Fastelavnsugen og tøndeslagningen er foregået efter alle retningslinjer; Eleverne har gået klassevis af forskellige ruter i skoven, ligesom klasserne ikke været i de samme lokaler på samme dag. Det er også af hensyn til corona, at eleverne har lavet hver deres kølle, så køllerne ikke skal skifte hænder mellem eleverne. Der var heller ikke slik i tønderne, men derimod portionspakket små slikposer til hver enkelt elev. Klasserne slog desuden corona-af-tønden udendørs som en ekstra forholdsregel, og afstandskravet mellem klasserne blev overholdt.

- De mange restriktioner, anbefalinger og retningslinjer gør ikke noget nemmere, men hvis det er det der skal til, for at sikre at vores yngste elever kan og må møde ind, så tilrettelægger vi skoledagene derefter. Så kan vi forhåbentligt også hurtigere få lov til at se vores ældste elever igen i virkeligheden, og ikke kun på en skærm, siger skoleleder Tina Sønderskov.

Også friskolens ældste elever har arbejdet med fastelavn i denne uge, hvor de i løbet af ugen blandt andet har lavet deres egne kostumer, bygget og pyntet deres egne papkassetønder og bagt fastelavnboller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce