Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Hvis du vil vide mere…

Fremover kan alle gå ind på lex.dk og blive klogere via opslag i danske opslagsværker. 
Få alle de store flotte opslagsværker bragt hjem i lænestolen
Annonce

Klumme: For år tilbage brugte en stor dansk avis denne klummes overskrift som slogan, og vi mener, i al beskedenhed i Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne, at vi kan hjælpe med nogle af svarene. Vi har alle sammen spørgsmål om verden hver eneste dag, og vi vil alle sammen gerne vide mere. I Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne gør vi noget ved sagen og giver mulighed for svar på spørgsmål om helt aktuelle ting, men også de spørgsmål der måske drejer sig om Danmarks og verdens fortid, kan vi nu give vores brugere svar på.

Du kan via bibliotekets hjemmeside få nogle af Danmarks flotteste opslagsværker bragt hjem i din egen stue – lige til at sætte sig i lænestolen og nyde med en god kop kaffe. I et samarbejde mellem flere store fonde, forlag og en ekstrabevilling på finansloven gives alle danskere nu onlineadgang til et hav af opslagsværker, hvor Trap Danmark (6. udg.) og Den store Danske Encyklopædi (i daglig tale Den store Danske) er hovedværkerne. Gyldendal og G.E.C. Gads Fond vil med udgangspunkt i netop disse to store værker gøre det lettere at finde vej til viden, der ikke er fake news men derimod fakta. Pålidelig, aktuel og tilgængelig viden, skrevet og opdateret af danske fagfolk og forskere, samlet og søgbart på én adresse, lex.dk. Siden kan enten findes ved at skrive førnævnte hjemmesideadresse i browserens søgefelt eller via bibliotekets hjemmeside under vores E-bibliotek. Af andre værker der gives adgang til kan bl.a. nævnes Dansk Biografisk Leksikon, Danmarks Oldtid, Dansk litteratur historie samt et symbolleksikon. Du behøver ikke at være oprettet som bruger ved biblioteket for at få adgang til denne store mængde af viden.

Netop nu - de 10 mest populære:

Stine Pilgaard: Meter i sekundet

Sara Blædel: Den tavse enke

Katrine Engberg: Isola

Anders Agger: Kærlighed

Lise Ringhof: Det er de danske som flygter

Lars Kepler: Spejlmanden

Camilla Läckberg: Vinger af sølv

Anne-Grethe Bjarup Riis: I Guds rige

Kirsten Thorup: Indtil vanvid, indtil døden

Sissel-Jo Gazan: Hvide blomster

Udgiverne skriver selv, at Den Store Danske er alles viden, og som noget nyt kan du faktisk selv bidrage til denne vide. Hvis du møder forældede eller forkerte oplysninger på siden, er du meget velkommen til at skrive en kommentar til den enkelte artikel. Du kan også selv skrive ændringsforslag til teksten, ligesom du kan foreslå helt nye artikler. Du kan også bidrage med billeder. Du kan dog ikke skrive direkte i Den Store Danske. Alle artikelforslag, ændringsforslag og billedforslag skal godkendes af den fagansvarlige og af redaktøren.

Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne synes, at det er en oplagt mulighed for alle borgere i vores kommune, til at bidrage til at alle danskere bliver klogere på eks. vores lokalområde. Opfordringen herfra skal derfor lyde, at sidder man inde med viden, som ikke er opdateret i lex.dk, så er det med at fatte den virtuelle pen og skrive til redaktionen.

Bøger er smukke at kigge på når de står pænt opstillet i bogreolen, men ofte er de tunge og uhåndterlige når man skal læse i dem – især hvis man vil have dem med ud af huset. Den store fordel ved lex.dk, som nu kommer alle danskere til gode, er, at man meget let kan tage det digre opslagsværk med i lommen eller i tasken, når man skal ud og opleve Danmark og resten af verden. Det virtuelle vidensunivers ligger lige klar til at blive brugt og læst og vil være oplagt at bruge, hvis du som studerende skal skrive opgave, søger fakta om et bestemt begreb, lokalitet, person eller begivenhed. Har du brug for et hurtigt opslag og skal bruge oplysningerne med det samme, så er lex.dk et godt sted at begynde din søgen efter denne viden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce