Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Jasmin vender tilbage til Ringkøbing

En varehuschef skal være ude hos kunderne, ikke på kontoret. Tallene må jeg kigge på om aftenen, mener Jasmin Ticevic. Foto: Mads Dalegaard
37-årige Jasmin Ticevic bliver den første varehuschef i Kvickly med bosnisk baggrund.
Annonce

Ringkøbing: - Jeg kan godt lide at være købmand, kontakten med kunderne og så trives jeg med tal. Jeg kan godt lide at nørde med tallene i en butik.

Jasmin Ticevic er den nye varehuschef i Kvickly Ringkøbing, hvor han afløser Thorkil Thormann, der går på pension.

Jasmin Ticevis karriere i Coop begynder i år 2000. Den 1. maj kom han i lære i Superbrugsen i Ringkøbing.

- Jeg tog handelsskolen, fordi jeg ikke rigtig vidste, hvad jeg ville efter folkeskolen. Jeg er ikke god med mine hænder, så det skulle ikke være teknisk skole. Efter eksamen var jeg ude at arbejde et års tid, blandt andet satte jeg antenner op for KM Radio. Så søgte Superbrugsen elever og jeg søgte og kom til samtale hos uddeler Benny Sørensen. Jeg havde været i skolepraktik i 9. klasse i Superbrugsen, så han kendte mig lidt, husker Jasmin Ticevic tilbage.

Superbrugsen var et godt sted at være elev, synes han.

- Det var en meget rummelig arbejdsplads, hvor man fik lært at stå på egne ben. Jeg mødte mange forskellige mennesker og lærte købmandskab og kundekontakt.

Da han var blevet udlært i 2002, var butikken blevet til en Kvickly.

- Benny Sørensen var kommet til OBS i Holstebro og tilbød mig et job. Butikken havde tre gange så mange varer og tre gange så mange medarbejdere, så det var en kæmpebutik, der blev til en Kvickly Ekstra.

Efter et år i Holstebro kom han tilbage til Ringkøbing som afdelingschef under Thorkil Thormann.

- Jeg har arbejdet sammen med Thorkil i nogle år efterhånden. Vi klinger godt sammen, siger Jasmin Ticevic om sin forgænger som varehuschef.

Jasmin Ticevic arbejdede sig op til souschef og snakkede med sin chef om sin fremtidige karriere.

- Mit mål har hele tiden været at få mit eget hus, altså blive varehuschef og så skal man rundt til forskellige varehuse. Der skulle jo bygges en helt ny Kvickly her i Ringkøbing, hvor vi skulle flytte butikken ud. Det ville jeg ikke gå glip af, så jeg blev hos Kvickly Ringkøbing indtil 2015, fortæller han.

I 2015 blev han souschef i Kvickly Grindsted og var der et par år.

- Grindsted ligner Ringkøbing rent handelsmæssigt. Efter et par år blev jeg souschef i Silkeborg, som er en helt anden type butik med andre varer på hylderne og andre kundetyper. Man kommer ikke til at kende kunderne, som man gør i Grindsted og Ringkøbing, forklarer Jasmin Ticevic.

Efter et år i Silkeborg fik han et opringning fra distriktschefen om han ville drive Kvickly i Esbjerg indtil der kom en ny varehuschef.

- Jeg kan godt lide udfordringer, så jeg var konstitueret varehuschef i seks måneder, indtil den nye varehuschef startede. Så blev jeg varehuschef i Grindsted i maj 2018. Da så Thorkil Thormann meddelte, at nu gik han på pension, så blev jeg nødt til at søge den stilling. Kvickly Ringkøbing er jo min drømmebutik. Det er ligesom at komme hjem, så jeg glæder mig meget, siger Jasmin Ticevic.

Hverken kunder eller ansatte skal regne med, at der vil ske revolutioner i butikken.

- Det er en veldrevet butik, som jeg vil bygge videre på. Selvfølgelig har jeg nogle planer og vil gerne gøre en forskel, siger Jasmin Ticevic.

Jasmin Ticevic

37 år.

Stammer fra Banja Luka, den næststørste by i Bosnien-Hercegovina.

Bor i Ringkøbing.

Fraskilt.

Tre børn, Emil, Ida og Alfred på 12, ni og syv år.

Kom til Danmark som bosnisk flygtning den 6, juli 1993 sammen med sine forældre og sin lillesøster.

Var først en måned i Frederiksværk, inden familien kom til asylcenteret i Ringkøbing.

Startede i 1995 i Ringkøbing Skole.

Startede efter 9. klasse på Ringkøbing Handelsskole.

Startede 1. maj 2000 som elev i Superbrugsen, der siden blev til Kvickly.

Var derefter i OBS i Holstebro.

Kom derefter tilbage til Ringkøbing som afdelingsleder i første food og så nonfood. Blev så souschef og var med til at flytte Kvickly ud i Ringkøbing-Centret.

2015 souschef i Kvickly Grindsted.

2017 souschef i Kvickly Silkeborg.

2018 konstitueret varehuschef i Kvickly Esbjerg.

2018 varehuschef i Kvickly Grindsted.

1. juni 2019 varehuschef i Kvickly Ringkøbing.

Annonce

Tættere på familien

Udover jobbet så glæder Jasmin Ticevic sig over, at han ikke længere skal bruge to timer på landevejen hver dag.

- Jeg har jo hele tiden boet i Ringkøbing og så kørt på arbejde i fire år. Jeg er skilt og har mine tre børn hver anden uge, så dem får jeg mere tid til. Jeg har heldigvis et godt forhold til min ekskone, så hun har hjulpet, når jeg har været presset på tid, siger Jasmin Ticevic.

I sin fritid har Jasmin Ticevic dyrket meget styrketræning i ROFI.

- Siden september har jeg tabt 25 kilo med træning og kostomlægning. Jeg havde en personlig træner de første tre måneder, der sørgede for, at jeg kom rigtigt i gang, forklarer han.

Udover styrketræning så spiller Jasmin Ticevic undervandsrugby i Ringkøbing Svømmehal for Vestdyk.

- Det er hårdt og det er sjovt. Selvom vi går til hinanden, så er der sjældent skader, for vandet er med til at beskytte os, fortæller Jasmin Ticevic.

Annonce

Bosnisk baggrund

Jasmin Ticevic bliver den første varehuschef i Kvickly med bosnisk baggrund.

- Jeg tænker ikke over min baggrund til daglig, og så alligevel. Jeg tror, at min baggrund har givet mig en ballast og en styrke og har fået mig til at se positivt på livet. Jeg giver ikke op så let. Jeg ved, at nogen har det værre end mig, forklarer han.

- Jeg er stolt over, hvad jeg er og hvor jeg er endt.

Jasmin Ticevic voksede op i Banja Luka, hvor hans far var maskinarbejder og hans mor var matematiklærer.

- Før krigen tænkte man ikke over, at der var forskelle på etnicitet og religion. Vi er muslimer, men ikke praktiserende, men sådan er vi nu. I starten af 1990'erne ændrede tingene sig. Pludselig var der skolekammerater, der ikke ville hilse. Jeg har ikke oplevet krigshandlinger, men psykisk fyldte det meget med etniske udrensninger. I Bosnien startede krigen i 1992 og det blev værre og værre. I 1993 kom vi med busser fra Dansk Røde Kors. Vi blev samlet op udenfor Banja Luka, vi var faktisk ikke klar over, at vi blev fragtet til Danmark, vi skulle bare væk, fortæller Jasmin Ticevic, der var 11 år på det tidspunkt.

Den 6. juli 1993 kom familien Ticevic til Danmark.

Halvdelen af busserne kørte til Tønder, den anden halvdel kørte til Frederiksværk.

- Efter en måned var asylcentret i Ringkøbing klar og vi kom 350 til barakkerne ved siden af ROFI, husker han.

Det var meget anderledes, nærmest surrealistisk af komme til Danmark.

- Klimaet var anderledes, sproget var anderledes, der skete mange forandringer for os, men der var fred. De første to år var det meningen, at vi skulle vende hjem, så de voksne måtte ikke arbejde og vi børn måtte ikke komme i dansk skole. I stedet blev vi undervist på asylcentret, blandt andet af min mor, forklarer Jasmin Ticevic.

Efter et par år kom begyndte man at integrere bosnierne og Jasmin Ticevic kom i 8. klasse på Ringkøbing Skole.

- Jeg var meget genert og kunne nærmest kun sig hej på dansk, da jeg begyndte i klassen, men jeg prøvede at følge med, det bedste jeg havde lært. Jeg kunne lidt engelsk, det hjalp. Jeg følte mig fremmed, men mine klassekammerater var søde og rummelige og hjalp mig, det gjorde det nemmere. Der var ikke noget, der hed modtageklasser dengang. Jeg var den eneste bosnier i klassen, så jeg lærte hurtigt dansk. Fagligt var jeg godt med i de fleste fag, også fordi jeg blev hjulpet med lektierne derhjemme, men det kneb i dansk. Efter skoletid gik jeg til intensiv danskunderundervisning på Ringkøbing Skole, husker Jasmin Ticevic.

Seksårige Jasmin en snevejrsdag i Banja Luka. Privatfoto
Annonce

Aldrig følt diskrimination

Jasmin Ticevic har aldrig følt sig diskrimineret på grund af sin oprindelse.

Han synes, at tonen omkring flygtninge er hård på de sociale medier.

- Da vi kom, var folk meget mere rummelige. Hele Ringkøbing tog godt imod os, og det har da helt sikkert betydet noget for integrationen af os bosniere. Det har da sikkert også betydet noget, at vi kom fra et europæisk industriland, tankegangen er ikke så langt fra den danske, mener Jasmin Ticevic.

Han har stadig familie i Bosnien og har også været på besøg i landet.

- Jeg har ikke været i Banja Luka, og jeg har heller ikke lyst til at se vores hus eller min gamle skole.

Han snakker bosnisk med sine forældre og med sin søster, når de er alene, men hans børn taler dansk.

- De kan nogle få ord, men hvis de gerne vil lære det på et tidspunkt, så fint nok, men de skal være gode til dansk, slår han fast.

Nu bliver Jasmin Ticevic varehuschef som 37-årig.

- Jeg vil da ikke love, at jeg bliver i Kvickly Ringkøbing resten af mit arbejdsliv, men ser jeg ti år frem, så er jeg her stadig, for det vil selvfølgelig tage noget tid for mig at sætte mine spor, slår Jasmin Ticevic fast.

I 1994 var Jasmin Ticevic for første gang i Legoland. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ringkøbing

Susanne i Kurbadet

Annonce