Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Julepynt er godt for sjælen - du bliver glad i låget af julemænd, nisser og engle

Charlotte Kristensen er vild med julepynt. Det er tydeligt allerede fra stien ved Alkjærhøj 124 i Ringkøbing. Foto: Kaj Poulsgaard
Charlotte Kristensen har snemanden Olaf fra filmen "Frost" tatoveret på armen og 40 kasser med julepynt fordelt godt og grundigt ude og inde på Alkjærparken 124. - Julepynt er godt for sjælen. Du bliver glad i låget af julemænd, snemænd, nisser og engle, siger hun.
Annonce

Ringkøbing: "Det' jul, det' cool", synger MC Einar, og Charlotte Kristensen synger højt med fra sit hjem i Alkjærparken i Ringkøbing.

Gertrud Sand ville falde i svime af misundelse, hvis "hun" kom forbi Charlottes hjem med "den store julekasse".

- Jeg har nok 40 kasser med julepynt, så jeg begynder tidligt med at pynte til jul, siger Charlotte Kristensen.

Charlotte Kristensen elsker juleklokker lavet af små perler. Foto: Kaj Poulsgaard

Hun har leget med tanken om at lade julepynten hænge hele året, for der bliver så tomt, koldt og kedeligt, når det bliver pillet ned 3. juledag.

- Men der skal jo også være plads til lidt nytårspynt, og så er det noget at glæde sig til, siger hun med et smil.

Annonce

Glad i låget

Charlottes interesse for julepynt begyndte allerede da hun var barn, og så har det grebet om sig, for som hun siger: - Julepynt er godt for sjælen. Du bliver glad i låget af julemænd, snemænd, nisser og engle.

Charlotte Kristensen er 53 år. Hun er født og opvokset i Ringkøbing, og var i en årrække ansat ved fiskefabrikken Poul Agner. Men hun lider af fibromyalgi og gigt, og er i dag førtidspensionist.

- Sygdommen får ikke lov til at slå mig ud. Det tager lidt længere tid at få hængt tingene op, men ellers lever jeg med det, og så glæder jeg mig over, at jeg kan hjælpe lidt til som frivillig i Danmissions genbrugsbutik et par gange om ugen, siger Charlotte Kristensen.

Hvorfor nøjes med én julemand, når man kan have 100? Foto: Kaj Poulsgaard

Jobbet ved Danmission har den sidegevinst, at hun kan holde øje med, når der kommer nyt julepynt ind.

Annonce

Elsker genbrug

- Jeg elsker genbrugsbutikker, og rigtig meget af min julepynt er købt i genbrugsbutikker. Der er meget til salg. Men hvis det er gammel julepynt, skal man være hurtig, for især tyskerne er også på udkig, siger Charlotte med et smil.


Jeg elsker genbrugsbutikker, og rigtig meget af min julepynt er købt i genbrugsbutikker. Der er meget til salg. Men hvis det er gammel julepynt, skal man være hurtig, for især tyskerne er også på udkig.

Charlotte Kristensen


Smilene kommer også frem, når Charlottes fire børnebørn er på besøg. Charlottes har fire børn; tre piger, der bor i Ringkøbing, Lem og Randers samt Lucas, der stadig bor hjemme.

- Børnene siger "Mor, du har nok!" og nægter at giver mig julepynt i julegave. Men de synes heldigvis, at min hobby er ok, og børnebørnene er helt vilde, når de er på besøg, og de ved godt, hvad de må pille ved, og hvad de skal passe på, siger Charlotte Kristensen.

Annonce

En drillenisse

Der bor naturligvis også en drillenisse i hendes julehjem.

- Der kan godt ske, at der ligger pebernøder i skoene, eller at risengrøden pludselig er rød, siger drillenissen.

Charlottes yndlingsfilm er "naturligvis" "Jul i den gamle købmandsgaard", men "Krummernes jul", "Far til Fire - julebal i Nisseland" og "Frost" har også fundet vej til hendes hjerte. Olaf endda så meget, at han er foreviget i blæk på hendes arm.

Der er ingen steder i Charlotte Kristensens hjem, hvor det ikke er jul i december. Foto: Kaj Poulsgaard

- Julen er hjerternes fest, så der må gerne være godt med kærlighed i filmene, så bliver de set igen og igen, siger Charlotte Kristensen.

Charlotte har boet i Alkjærparken siden 2000, og hun elsker det:

- Det er skønt at have sit eget hus, og der er aldrig nogen, der har klaget over min julepynt. De synes, det er sjovt, og lægger gerne aftenturen omkring for at se det hele med lys i, siger Charlotte Kristensen.

Når børn og børnebørn kommer på besøg, bliver de naturligvis forkælet med alverdens julebag, og i år er Charlotte så heldig, at alle børn og børnebørn holder jul ved hende. Man kan da heller ikke forestille sig et bedre sted at være den 24. december.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce