Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Købstadschef: Rigide skatteregler koster omsætning i butikker og restauranter

Købstadschef i Ringkøbing, Jacob Muldkjær Rasmussen, kalder det vanvittigt, at virksomheder ikke kan give medarbejderne by-gavekort i julegave, fordi medarbejderne så bliver beskattet. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Det er vanvittigt, at virksomheder ikke kan købe gavekort gennem landets handelsforeninger på samme skattemæssige vilkår, som de køber gaver i fysiske. Sådan lyder det fra Jacob Muldkjær Rasmussen, der er købstandschef i Ringkøbing Handelsforening.
Annonce

Ringkøbing: - Hvad er forskellen på, at man får en Kähler vase til 900 kroner eller et gavekort til en lokal detailbutik eller restaurant på 900 kroner og selv kan vælge, hvad man vil have som medarbejder? Som skattereglerne er nu, skal medarbejderen beskattes af værdien af gavekortet, men ikke for Kähler-vasen. Det giver ingen mening, lyder det fra Jacob Muldkjær Rasmussen i en pressemeddelelse.


Hvad er forskellen på, at man får en Kähler vase til 900 kroner eller et gavekort til en lokal detailbutik eller restaurant på 900 kroner og selv kan vælge, hvad man vil have som medarbejder


Han forstår ikke, at politikerne ikke for længst har ændret beskatningen.

- Specielt i en situation ovenpå Covid-19, hvor vi i landets handels- og cityforeninger gør alt, vi kan for at støtte den lokale handel, vil fjernelse af denne bureaukratiske og helt urimelige regel, være en kærkommen hjælp op til julehandlen, påpeger Jacob Muldkjær Rasmussen.

Han afviser risikoen for, at virksomhederne på den måde kan spekulere i at give medarbejderne gavekort på op til 900 kroner for så at se, at de får pengene udbetalt.

- Om du køber en vare i den butik, gavekortet er udstedt til eller veksler det om til kontanter og går over i en anden butik, og brugerne pengene, må samfundsmæssigt gå lige op. Derfor håber jeg også, at politikerne gider se på det her i en fart. Det er nu, julegaverne bestilles, og gavekort er en let og god måde for de lokale handelsforeninger at sikre lokal handel, når der skal købes firmajulegaver, påpeger Jacob Muldkjær Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce