Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Kan man sælge en bil over nettet?

Bilforhandlere må ikke lukke kunder ind, så de sælger biler online. Kim Møller Kruse fra Bilfirmaet Bjarne Nielsen, Ford i Ringkøbing, laver små videoer af biler, som folk er interesserede i. Foto: Johan Gadegaard
Bilforhandlere må ikke lukke kunder ind, men alligevel bliver der solgt biler. Køberne får tilsendt en præsentationsvideo af bilen og tager så en snak med bilforhandleren.
Annonce

Motor: Man kan godt sælge biler over nettet, men det kræver at køberne har fuld tillid til sælgeren.

Sådan forklarer Kim Møller Kruse fra bilfirmaet Bjarne Nielsen i Ringkøbing, at han har solgt flere biler over nettet.

- Når folk henvender sig, så har de jo allerede fundet en af vores biler på nettet, de er interesseret i. Så spørger de jo ind til det, de ikke kan se på nettet, blandt andet bilens tilstand, fortæller Kim Møller Kruse.

Han tilbyder så at lave en video af bilen og maile den til dem.

- Så laver jeg en lille video af bilen inde og ude. Det kan være, at jeg viser dem, at den har nogle små stenslag på kølerhjelmen, men at dem udbedrer vi, inden de får bilen. Jeg viser også servicehæftet frem og fortæller lidt om tidligere ejere. Online-salg kræver jo 100 procent ærlighed fra min side, for ellers vil de jo ikke have bilen med, når de så kan komme og hente den, påpeger Kim Møller Kruse.

I gamle dage solgte bilforhandlere biler til lokale, der kom ind og kiggede på udbuddet af brugte biler.

- I dag finder folk jo deres bil på nettet og kontakter så os for at høre lidt om den bil, og hvad vi sandsynligvis vil give for deres gamle bil. Der må vi jo så sige, at ud fra deres beskrivelse af bilen vil vi give den pris, men at vi skal se den først, inden vi lægger os endeligt fast på en pris, forklarer Kim Kruse Møller.

Han kan godt mærke, at en del har brugt julen til at gå og spekulere over bilkøb.

- Jeg kan se, at folk sender mails i løbet af helligdagene, som jeg så kan svare på, når jeg kommer på arbejde. Nu er vi jo en stor koncern, så kunder har mulighed for at chatte med med nogle af mine kollegaer nærmest 24-7, fortæller Kim Kruse Møller.

Den første weekend  i det nye år holder bilforhandlere normalt nytårskur med præsentationer af nye modeller og med gode tilbud, men det kunne ikke lade sig gøre fysisk i år på grund af restriktioner.

- Vi vil gerne holde nytårskur, for vi kan mærke, at folk er klar til at købe biler. Vi har faktisk solgt godt i 2020, for folk har ikke kunnet bruge penge på rejser eller restaurantbesøg, så mange har købt bil, siger Kim Kruse Møller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce