Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Kejserens tro væbnere inviterer til abefest på Generator

Gruppen Abekejser består af Jeppe Lavsen (guitar), Jon Døssing (synth), Adrian Christensen (bas), Rasmus Fisker (drum machine), Frederik Bülow (trommer). De spiller på Generator fredag den 8. januar. Arkivfoto: Axel Schütt
Der er lagt op til abefest på Spillestedet Generator, når Abekejser åbner den kommende koncertsæson fredag den 8. januar 2021.
Annonce

Musik:  Abekejser blander hiphoppens tunge rytmer med jazzens fine harmonier og nuancer. Inspirationen hentes fra nær og fjern og kodes sammen i den farverige junglemaskine. Fremført på alt fra Moog bass synth til klassisk elguitar svinger Abekejser sig ubesværet fra stramme beats til legende improvisation og videre til groovy hooks. Ingen musikalske dogmer er sikre, når drengene først går på scenen.

Annonce

Musik bygget på stærke beats

Selvom hovedparten af de fem musikere har en baggrund i Jazz og Worldmusic, så har Abekejser for længst smidt kontrabassen på bålet sammen med de lukkede skabeloner. I stedet bygger orkesteret sin lyd på en bund af stærke beats fra en kombination af elektronisk drum-machine og akustisk trommesæt. Ovenpå ligger en stor sound, hvor knitrende synthesizers og effektmættede guitarer står i kø for at levere episke harmonier og fængende melodier.

- Selvom vores numre har komplekse undertoner, så er det netop vores mål at bygge broer og åbne op for en musikalsk verden, der måske ellers kan virke farlig. Vi kan bedst lide at spille et sted, hvor der er en bar, og hvor bassen kan blive tung nok til at gå i kroppen på folk. Det er umuligt at stå stille til Abekejser, siger guitarist Jeppe Lavsen.

Annonce

Inkluderende instrumentalmusik

Så uanset om man er mest klar på at sidde i sofaen og drømme sig væk, eller om den står på svedig dansefest, så er Abekejserens tro væbnere leveringsdygtige i soundtracket. De musikalske inspirationer trækker tråde til bands som Jaga Jazzist, Snarky Puppy, Hiatus Kaiyote og Weather Report, men Abekejser er alligevel helt sin egen. En ny dansk lyd, der er svær at sætte i bås.

- Vi er først og fremmest fem gode venner, der sammen har en skyhøj ambition om at vise verden, at instrumentalmusik har så sindssygt meget at byde på. Med Abekejser har vi ramt en kreativ nerve, hvor alle har følelsen af, at hvis man kommer med en idé og putter den ind i maskinen, så kommer der noget federe ud, siger Jeppe Lavsen.

Abekejser spiller på Generator fredag den 8. januar 2021 kl 20.00.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce