Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Kirkens Korshærs Genbrugsbutik: Vi er med til at hjælpe Danmarks udsatte

Ellen Larsen er butiksansvarlig for Kirkens Korshærs butik i Ringkøbing.. Foto: Johan Gadegaard
Fællesskabet betyder meget for de frivillige, men det vigtigste er sagen, at samle penge ind til Danmarks udsatte, fortæller butiksleder Ellen Larsen fra Kirkens Korshærs Genbrugsbutik i Ringkøbing.
Annonce

Ringkøbing: Corona har også betydet meget for Kirkens Korshærs Genbrugsbutik.

- Vi var lukket i to måneder, fra marts til maj, fortæller butiksleder Ellen Larsen.

Men siden butikken åbnede igen, er der blevet solgt som aldrig før.

- Folk havde åbenbart savnet os, for salget har været helt forrygende siden. Vi har for længst indhentet den omsætning, vi mistede i de to lukkede måneder, forklarer hun.

Butikken flyttede til den gamle Aldi-butik for tre år siden, og det har virkelig gavnet butikkens omsætning. Butikken har fået bedre parkeringsforhold, og så hjælper det at ligge et sted, hvor der kommer mange turister forbi

- Vi fik meget mere plads med flytningen, så nu sælger vi også møbler, det havde vi ikke plads til før. I det hele taget har vi et meget større udvalg, påpeger Ellen Larsen.

Kirkens Korshær er også blandt de organisationer, der har loppecontaineren på genbrugspladsen.

- Vi er glade for, at vi er kommet med i ordningen. Det giver rigtig meget til butikken, men der er også et stort arbejde i det, fordi folk ikke altid er helt realistiske omkring, hvad der kan sælges, så der er et stort sorteringsarbejde med containeren.

Kirkens Korshær

Kirkens Korshær er en hjælpeorganisation, der med udgangspunkt i folkekirkelige værdier udfører socialt arbejde i Danmark. Siden 1912 har Kirkens Korshær hjulpet socialt udsatte mennesker i Danmark – hjemløse, misbrugere, psykisk syge, ensomme, fattige.

Der er 450 ansatte, der bl.a. driver varmestuer, herberger, væresteder for børnefamilier og rådgivningstjenester i 29 byer i hele Danmark. I mange byer er der korshærspræster, som tilbyder samtaler, gudstjenester og kirkelige handlinger. Cirka 9000 frivillige hjælper til i det sociale arbejde og driver de 240 genbrugsbutikker, der er med til at finansiere hjælpearbejdet.

I genbrugsbutikken bliver der solgt rigtig meget tøj, som blandt andet kommer ind gennem tøjcontaineren bag butikken.

Kirkens Korshærs Genbrugsbutik tømmer ikke dødsboer.

- Det har vi simpelthen ikke mandskab til, men vi vil rigtig gerne have tilbuddet om at komme og tage, hvad vi gerne vil have i butikken, forklarer Ellen Larsen.

Vi er meget taknemlige for alt, hvad vi får doneret til gavn for butikkens formål.

Butikkens kunder er både lokale og turister.

- De tyske turister går efter blandt andet lamper og tøj, mens de norske turister går efter malerier. Der er også god afsætning på gamle broderier og lyseduge. De går efter, hvad de kan have i deres bil, fortæller hun.

Annonce

40 frivillige

Det er Ellen Larssens indtryk, at det betyder noget for de frivillige, at Kirkens Korshær har et bestemt formål, nemlig at støtte socialt udsatte.

- Det betyder selvfølgelig også noget, at vi har et arbejdsfællesskab og et socialt fællesskab her i butikken.

Der er omkring 40 frivillige i butikken. Hver dag er delt ind i et formiddagshold og et eftermiddagshold.

- Vi kan altid bruge flere frivillige, men der er jo mange butikker og foreninger, der har brug for frivillige i deres arbejde. Vi annoncerer en gang imellem efter frivillige, men vi kan se, at de fleste frivillige kommer efter, at de er blevet prikket på skulderen af en af de nuværende frivillige, forklarer Ellen Larsen.


Vi kan altid bruge flere frivillige, men der er jo mange butikker og foreninger, der har brug for frivillige i deres arbejde


Det er også hendes erfaring, at personer, der går på efterløn eller pension, lige skal bruge et stykke tid til at finde ud af, hvad de vil bruge deres tid på.

Kirkens Korshærs Genbrugsbutik i Ringkøbing

Flyttede for tre år siden ind i de butikslokaler på Godthaabsvej, hvor Aldi tidligere holdt til.

Der er cirka 40 frivillige, der har faste arbejdsdage.

Butiksleder er Ellen Larsen.

73 år.

Pensionist, arbejdede senest i Kvickly, var i 20 år ansat i Kristelig A-kasse i Ringkøbing.

Gift med Tonny, der også er frivillig i genbrugsbutikken.

De har fire børn og 11 børnebørn.

- Vores frivillige er her i mange år. Vi ser frem til de dage, hvor vi skal i butikken, møde kollegaer til en god snak, forklarer Ellen Larsen med et smil.

Coronarestriktioner har betydet, at hun ikke har kunnet samle alle frivillige på en gang, blandt andet for at fejre det gode salg.

- Vi har heller ikke kunnet holde vores årlige udflugt og vores julekomsammen er også droppet, så i stedet har vi samlet dagsholdene på andre dage til personaleorientering, fortæller hun.

Butikken i Ringkøbing har et samarbejde med de andre korshærsbutikker i kommunen.

- Har en butik overskud, så bliver det fragtet til en af de andre butikker, vi har for eksempel fået en trailer med møbler fra Hvide Sande, forklarer Ellen Larsen.

Landsindsamling og udsalg

I denne uge holder Kirkens Korshær landsindsamling.

I tidligere år har butikken været udgangspunkt for indsamlinger. Her er indsamlerne mødtes og har fået ruter, men i år bliver indsamlingen elektronisk på grund af corona.

- Vi håber at folk vil støtte, enten via Mobilepay på nr. 440029 eller via korshærens hjemmeside. Her i butikken støtter vi indsamlingen med tre raske udsalgsdage, tirsdag, onsdag og torsdag, hvor vi giver 50 procent rabat, fortæller Ellen Larsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ringkøbing

Jule-maden har rødder til vikinger, kirken og de slesvigske krige

Annonce