Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Konceptet fungerer rigtigt godt

Her ses arbejdsgruppen bag Kunsten inviterer indenfor, fra venstre er det: Mona Orluff, Alice Agger, Lisbeth Kjærgaard, Peter Graakjær, Annette Nygaard, Vivi Bundgaard og Karen Ladekjær.
"Kunsten inviterer indenfor" kan køre så længe, at der er interesse for det, mener Lisbeth Kjærgaard, der har siddet i arbejdsgruppen i ti år.
Annonce

Skjern: - Folk skulle have en mulighed for at prøve at udstille på et galleri sammen med andre og hvor der kom nogle for at se på de udstillede værker, forklarer Lisbeth Kjærgaard om baggrunden for "Kunsten inviterer indenfor".

I alle ti år har hun siddet i den arbejdsgruppe, der står bag arrangementet og kataloget.

- Vi holdt et møde med Gitte Kjeldsen fra byrådet, formand for kommunens kunstudvalg. Hun var positiv overfor tanken om at støtte udstillinger og katalog. Vi kontakte så en masse gallerier i kommunen for at høre, om de ville lade folk udstille hos dem og det var de helt med på. Det første år holdt vi ferniseringer både i Rådhushallen i Ringkøbing og kulturcentret i Skjern, hvor hver deltager havde det maleri med, som der var taget billede af til kataloget. Alle værkerne var låst inde indtil ferniseringen, så vi var sikre på at de var med til udstillingen. Vi er gået væk fra centrale ferniseringer, for det var et meget stort arbejde, så nu er ferniseringerne ude på de enkelte udstillingssteder, hvor folk selv kan gøre noget ud af ferniseringerne, fortæller Lisbeth Kjærgaard.

De seneste år er flere og flere begyndt at udstille hjemme hos sig selv.

- Det bestemmer folk selv. Jeg synes, at det er sjovest at udstille sammen med andre, det giver også gæsterne mere at kigge på, påpeger hun.

Hun holdt selv op med at male og udstille for tre-fire år siden.

- Jeg synes ikke, at jeg havde tiden til det længere. Det har så givet mig mulighed for at tage rundt og besøge nogle af udstillingsstederne og se de mange dygtige kunstnere, fortæller Lisbeth Kjærgaard.

Hun har også besluttet sig for at træde ud af arbejdsgruppen.

- Nu har jeg været med i ti år. Der er fundet et rigtigt godt koncept, som sagtens kan køre videre i mange år, hvis der bliver ved med at sidde folk med gejst i arbejdsgruppen. Selvom der har udskiftning blandt udstillerne undervejs, så ligger deltagerantallet omkring de 80 hver år, siger Lisbeth Kjærgaard.

Der er lavet en plakat i anledning af jubilæet.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ringkøbing

Masser af druer

Annonce