Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Kontingentet nedsættes fra 1100 til 150 kroner: Ringkøbinggarden går i offensiven

Ringkøbinggarden er skrumpet gennem årene, men nu skal udviklingen vendes, mener den nye bestyrelse. Arkivfoto: Jørgen Kirk/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix
Den kriseramte garde holder generalforsamling den 2. marts; forslag om, at kontingentet sættes ned fra 1100 til 150 kroner, og at nye gardere kan komme i gang med at optræde allerede efter kun to måneders intensiv træning.
Annonce

RINGKØBING: Nu skal skuden vendes!

Den nye bestyrelse i Ringkøbinggarden, der i slutningen af 2019 blev valgt på en ekstraordinær generalforsamling, går nu for alvor i felten for at redde den hæderkronede garde.

På den kommende generalforsamling den 2. marts stiller bestyrelsen således forslag om, at det årlige kontingent for spillende gardere nedsættes fra de nuværende 1100 kroner til blot 150 kroner.

Det er selvfølgelig kun muligt at gøre, fordi garden løbende har indtægter fra loppebutikken i Kloster, fastslår formand Carsten Leidesdoff Skov i Ringkøbinggardens nyhedsbrev.

Men det er også nødvendigt at gøre noget, mener formanden, der lige som flere bestyrelsesmedlemmer har trådt deres børnesko i garden, der da var én af de mest eftertragtede foreninger i Ringkøbing.

Der er kun fem aktive gardere tilbage, fortalte han i et tidligere interview med Dagbladet.

Den udvikling vil bestyrelsen vende med "50/50"-planen, der går ud på, at til Gardens 50-årsjubilæum i 2024 skal der være 50 gardere i uniform.

Rygestop i naturen. En flok, der forsøger at holde op med at ryge, mødes ved fjorden for at hjælpe hinanden med at stoppe helt. En gåtur ud til Bagges Dæmning indgår som en fast del. Walk and Talk. Foto: Johan Gadegaard
Annonce

Flere tiltag

Ud over kontingentnedsættelsen, der vil gør Ringkøbinggarden til byens suverænt billigste forening at være medlem af, er der en række andre tiltag på vej.

Garden søsætte således omkring den 1. marts et helt nyt aspirantprogram i tæt samarbejde med Ringkøbing-Skjern Kulturskole - det, der tidligere hed "musikskolen".

Kort fortalt går det ud på, at nye gardere skal hurtigt i uniform og med ud at optræde allerede efter to måneders intensiv træning.

I nyhedsbrevet skriver Carsten Leidesdorff Skov, at i år vil garden starte tre aspiranthold på hver op til 10 børn og unge i aldersgruppen cirka otte til cirka 18 år.

Fra august 2020 bliver alle gardere under 25 år tilbudt gratis solundervisning i Kulturskolen på det valgte instrument i de første seks måneder og derefter til halv pris i de næste seks måneder.

Der skrues også op for det musikalske ambitionsniveau til mandagstræningen, hvor tre professionelle musiklærere vil undervise i fløjter, trommer og messingblæsere.

Endelig er garden i fuld gang med at istandsætte de nye klublokaler på Generator.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce