Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Kultur for alle

PR-medarbejder Sofie Torp Hansen viser her bibliotekernes efterårsprogram frem. Foto: Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne
Velkommen til et efterår på bibliotekerne spækket med store forfatterforedrag, kendte navne, aktiviteter med fokus på bevægelse og sjov for børnene. Hent et program på DIT bibliotek eller se det på riskbib.dk.

Klumme: Ringkøbing-Skjern Bibliotekernes nye arrangementsprogram er lige på trapperne, og der er noget at glæde sig til. På plakaten er blandt andet store forfatternavne som Dorthe Nors, Leif Davidsen, Anne Lise Marstrand-Jørgensen, Pernille Juhl, Karsten Skov og Stine Pilgaard. Sidstnævnte, har netop modtaget den prestigefyldte litterære pris De Gyldne Laurbær for romanen Meter i sekundet, hvis handling primært udspiller sig i den lokale Velling. Stine Pilgaard kan opleves på Skjern Bibliotek fredag den 29. oktober klokken 16.00. Arrangementet med Pilgaard forventes at blive udsolgt, så man skal ikke vente længe med at købe sin billet, hvis man vil opleve hende fortælle om romanen.

Allerede søndag den 8. august afholdes vores første arrangement, når bibliotekerne bidrager til West Coast Prides menneskerettighedsfestival med et forfatterforedrag med Nikolaj T. Lange. Han vil med udgangspunkt i sin seneste roman Tættere på Jorden end jorden fortælle om at vokse op som LGBT-person i et lille samfund. Oplev det personlige foredrag i Ringkøbing Rådhushal klokken 14.30. Bestil gratis billet på riskbib.dk.

Til september kan man opleve forfatter og kostvejleder Suzy Wengel, som er landskendt for det populære Sense-koncept. Suzy har udviklet kostprincippet, da hun selv var træt af sin vægt, og i løbet af ni måneder med Sense - Slank med fornuft tabte hun hele 40 kg. Køb billet på riskbib.dk til 100 kr. og kom og hør hende fortælle om Sense på Videbæk Bibliotek den 22. september klokken19.00.

Annonce

Til oktober er Michael Ejstrup tilbage med sit oneman-sprogshow SOM MAN SIGER. Her kan man blive klogere på danske dialekter, bandeord, børnesnak, ghettosprog og gadeslang, når sprogforskeren på fineste vis guider os rundt i talesprogets kringelkroge. Det bliver en under-holdende aften på Skjern Bibliotek mandag den 11. oktober klokken 19.00. Arrangementet er gratis og har tidligere været afholdt på Videbæk Bibliotek med stor succes. Bestil gratis billet på riskbib.dk.

Der vil være opstart af læsekredse i starten af september, og vi åbner dørene til åbent hus arrangementer på Hvide Sande Bibliotek og Tarm Bibliotek senere på måneden. Oplev også Rosa Kildahl, Stig Ladefoged og vores foredrag om fugle og kom til bogsalg og gør et bogkup, når du kan fylde en pose med bøger for kun 25 kroner.

Hen over efteråret sætter biblioteket fokus på bevægelse under temaet Sammen i bevægelse. Derfor har vi arrangementer som Zumba fitness og yoga på programmet, og man kan igen komme Ud at gå med litteratur, som denne sæson afvikles i både Skjern og Tarm.

Traditionen tro afholder vi også forskellige erindringscaféer, skumringstime og Fortællingens Dag. Og som noget nyt har vi indgået et samarbejde med Ringkøbing Kirke om tre aftener med samtalesaloner. Hver aften vil der være en oplægsholder efterfulgt af gruppesamtaler rundt ved bordene. Der vil være indrettet med salonstemning, og der serveres ost og vin. Emnerne for oplæggene er autenticitet, dannelse og vrede.

For børnene vil der være underholdning med trylleshow, teater og musik i efterårsferien. Derudover vil der sæsonen igennem være kreative workshops, sproglegsaktiviteter, musikforestillinger, et foredrag om dinosaurer, forfatterforedrag for børn, Den store læsedyst for hele familien, julefore-stillinger og meget mere. Billetter til børnearrangementerne er gratis og kan bestilles på riskbib.dk

Gå ikke glip af vores mange kulturelle arrangementer – hent et eksemplar af programmet på DIT bibliotek i dag eller se det på riskbib.dk.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Back to Back spiller nostalgipop på Generator

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Lad dine børn blive klogere: Naturens Dag for børnefamilier i Hoverdal Plantage

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ringkøbing

Coronaramte Flemming Madsen er hjemme igen: Det går fremad med genoptræning, men ikke så hurtigt som før

Ugeavisen Ringkøbing

Tag på svampejagt med eksperter - Tag ud med Æ Skurrehat

Ugeavisen Ringkøbing

Uhæmmet i Hemmet: Mere natur i haver og på stadion skal gavne biodiversitet i den vildeste landsby

Ugeavisen Ringkøbing

Som man siger og andre foredrag ved bibliotekerne

Ugeavisen Ringkøbing

Sådan hjælper du naturen: Hvad kan du gøre i din have?

Ugeavisen Ringkøbing

Savnede tæt kundekontakt: Mads Rauhe skiftede fra bank til mæglerbranchen

Ugeavisen Ringkøbing

Som mennesker trives vi bedst med vaner og rutiner

Ugeavisen Ringkøbing

Vildt tilbud til badmintonspillere: Halvt kontingent og fællestræning med Morten Frost

Ugeavisen Ringkøbing

Vind en tur i en vandflyver og se Vestkysten fra oven

Ugeavisen Ringkøbing

Masterclass i Hvide Sande: For 15. gang samles unge musikere i havnebyen for at blive dygtigere

Ugeavisen Ringkøbing

På job igen efter corona og ferie: Det er slut med at gå forkølet på arbejde

Ugeavisen Ringkøbing

Ringkøbing gør klar til første vestjyske Pride-fest

Ugeavisen Ringkøbing

Vind billet til Lars Lilholt

Ugeavisen Ringkøbing

Marie-Louise vandt en racertur med Jason Watt

Ugeavisen Ringkøbing

Vind "Hvide Sande" på DVD

Ugeavisen Ringkøbing

Spjald Skole:Skolebørn skal til hip-hop-koncert med HipSomHap

Ugeposten Skjern

Fotogruppen Midtwest udstiller på kommunens plejehjem

Ugeavisen Ringkøbing

Børn har brugt sommeren på at læse: Mange deltagere i Sommerlæselyst-konkurrence

Ugeavisen Ringkøbing

Det Dansk har ramt en trend i tiden

Ugeavisen Ringkøbing

Kulturskolen holder ”Åbent hus” med en åben scene

Ugeavisen Ringkøbing

Masser af aktiviteter ved Røjklit Havn

Annonce