Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Kunsthåndværkere bliver spredt ud i Ringkøbing

Der bliver ikke noget kunsthåndværkermarked i V. Strandgade hver mandag i sommerperioden. Der vil være for mange mennesker samlet i forhold til myndighedernes anbefalinger. I stedet vil der mandag til lørdag fra uge 28 til uge 34 være 15 boder i V. Strandgade, på havnen, i Grønnegade og på Torvet. Arkivfoto: Mads Dalegaard
15 små butikker skal afløse kunsthåndværkermarkedet i V. Strandgade - fra mandag i uge 28 til lørdag i uge 34 er der åbne boder.
Annonce

Ringkøbing: Kunsthåndværkermarkederne i V. Strandgade bliver ikke til noget i år. Med den store interesse for markedet vil der være så stor sammenstimlen i V. Strandgade, at kunderne ville komme til at stå for tæt i forhold til myndighedernes anbefalinger.

- I stedet vil vi sprede kunsthåndværkerne ud over flere gader, hvor der bliver 15 udendørs sommerbutikker. Der vil være fire i V. strandgade, fire-fem på havnen på græsarealet og tre-fire i Grønnegade samt tre i husene på Torvet. Der vil være åben mandag til lørdag fra uge 28 og indtil uge 34, fortæller smykkekunstner Lone Keilberg, der koordinerer tilmeldelse og placering af kunsthåndværkerne.

Kunsthåndværkerne låner de boder, som 1700-tals festivalen normalt bruger samt de tre små træhuse, som handelsforeningen har.

Nu vil der være mulighed for kunsthåndværkere at melde sig til. Man kan melde sig til en enkelt dag, tre dage eller en hel uge.

- Både lokale og udefrakommende kan komme med. Vi vil gerne have kunsthåndværk af en vis kvalitet, man skal ikke nødvendigvis være professionel. Tilmelding vil ske efter først til mølle, men også sådan, at jo flere dage man tilmelder sig, des større hensyn vil der blive taget til vedkommendes placeringsønsker, forklarer Lone Keilberg.

Hun har allerede oplevet en stor interesse for at komme med på ordningen.

- Allerede inden den endelig beslutning var taget, havde mange meldt sig, fortæller Lone Keilberg.

Forårets kunsthåndværkermarkeder i forbindelse med helligdage er alle aflyst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce