Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Kunsthåndværkermarkedet: Drømmen er fire faste hytter på havnen og flotte løse parasoller

Kunsthåndværkeren Tina Locht fra Varde er rigtig glad for kunsthåndværkermarkedet i Ringkøbing, der i år varer til og med uge 34. Lone Keilberg vil gerne udvikle markedet endnu mere næste år. Foto: Johan Gadegaard
Efter omstændighederne går Kunsthåndværkermarkedet 2020 rigtig godt. Der sælges mere end forventet. Men Lone Keilberg drømmer allerede om mere de kommende år.
Annonce

Ringkøbing: Lone Keilberg er ikke typen, der sidder stille og nyder en succes, så hun drømmer allerede om at udvide kunsthåndværkermarkedet.

- Overordnet går det rigtig godt - set ud fra omstændighederne i år. Der har været lidt fodfejl, som vi vil lave om, når vi skal evaluere året 2020. Men omvendt så har året også givet nye ideer, siger Lone Keilberg.

- Vi havde håbet, at latinerkvarteret kunne tage Grønnegade med. Men det formår det ikke, så jeg tænker ikke, at Grønnegade kommer med fremover. Hoppeborgen på torvet skal måske også være et andet sted. Den larmer lidt for meget. Det skal vi have løst, siger Lone Keilberg.


Overordnet går det godt, og alle kunsthåndværkeren har solgt mere, end de havde forventet. Det gør mig glad, for så kommer de igen.

Lone Keilberg


- Men overordnet går det godt, og alle kunsthåndværkeren har solgt mere, end de havde forventet. Det gør mig glad, for så kommer de igen. Dem, der har haft hytterne, har også været glade for at være en del af byen i en hel uge, siger Lone Keilberg.

Annonce

Vildt meget liv

- Nede på havnen har der også været vildt meget liv. Der har kunsthåndværkere også været rigtig glade for at være. Faktisk er det lige før, at der har været for mange turister i et corona-år. Folk hygger sig så meget, at de næsten glemmer corona. Jeg er næsten nødt til at sige til alle, at de skal spritte af. Min butik er jo lille og hyggelig, og lige pludselig står der ti mennesker, og så er jeg altså nødt til at sige, “Pas nu på hinanden”, siger Lone Keilberg.

Hun erkender, at boderne til kunsthåndværkermarkedet ikke er de smukkeste, når der ikke er noget i dem, derfor er hun også begyndt at drømme om noget andet.

- Tænk hvis vi kunne have store flotte parasoller, man kunne sætte i klargjorte huller i gaderne, når der er kunsthåndværkere i byen?

- Det kunne også være fantastisk med fire permanente, sorte eller røde hytter på havnen, så kunne der være kunsthåndværkere i byen mere eller mindre hele året, siger Lone Keilberg.

Annonce

Dybt taknemmelig

Hun er dybt, dybt taknemmelig for den opbakning, som hun har fået til kunsthåndværkermarkedet.

- Jeg havde ikke kunnet gøre det alene.  Men nu er vi mere eller mindre kommet på landkortet som kunsthåndværker-by,  og jeg har kontakt til over 100 kunsthåndværkere, der har været i byen i forskellige sammenhænge. Vi har også en lukket facebookgruppe med 250 følgere, så hver gang vi laver noget, så følger folk med. Det giver et fantastisk netværk, som vi vil få glæde af fremover, siger Lone Keilberg.

Hun nævner også, at for eksempel Porcelinge har fået et samarbejde med nogle af kunstværkerne, så på den måde, giver markedet også værdi til byens butikker.

- Det trækker folk til byen, når kunder, gæster og forretningsdrivende er aktive på Facebook og Instagram. Så kommer folk langvejs fra og siger, at nu har de fulgt mig - eller markedet - i et stykke tid, og nu må de bare til Ringkøbing for at se det live, siger Lone Keilberg

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ringkøbing

Som ung var Jesper Märcher Larsen professionel fodboldspiller. Nu bruger han sin energi på at drive Skousen Invita-butik i Ringkøbing

Ugeavisen Ringkøbing

René Lagoni har været en af hovedkræfterne bag surf-eventyret på Ringkøbing Fjord. Han fik gjort en forretning ud af sin hobby.

Annonce