Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Læs løs i en læsekreds

Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne hjælper gerne læsere med at finde andre til en læsegruppe. Genrefoto
Er du glad for at læse eller lytte til e-bøger, men mangler nogle at dele dine læseoplevelser med? Så er en læsekreds måske noget for dig.
Annonce

Klumme: Selvom det kan være svært at afsætte tid i en travl hverdag til at fordybe sig i en god bog, og selvom bøgerne generelt er i hård konkurrence med mange fristelser på de sociale medier, så er der noget helt særligt ved at læse. En god bog kan nemlig optage vores opmærksomhed, så vi lukker alt andet ude. Læsning kræver vores opmærksomhed, og når bogen fanger os, glemmer man tid og sted, og vi fanges ind af bogens univers. Men når man har fået en god læseoplevelse, oplever man ofte et behov for at dele den med andre. Der kan være ting, man selv undres over i bogen, og som man gerne vil diskutere med en anden. Så er det, at en læseklub kan være en god ide. Der er flere grunde til, at læseklubber er populære, men noget af det helt centrale er, at en læseklub tilfredsstiller to fundamentale behov i os: behovet for at være alene, og behovet for at være sammen med andre. Og til det formål er bogen perfekt: Man kan være alene, mens man læser – og bagefter kan man dele sin læsoplevelse med andre. I Ringkøbing- Skjern er der mange læsekredse. Bibliotekerne kender til over 80 læsekredse i kommunen, som bibliotekerne hjælper med at skaffe bøger til. Men der er plads til flere. Biblioteket skaffer det antal bøger, læsekredsen har brug. Dog ikke de nyeste bestsellere. Men der er også mange andre gode bøger ud over dem, der er på top-10-listen.

Annonce

Om læsekredse

Dorthe Rosenkjær som er biblioteksleder ved Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne svarer her på fem spørgsmål om læsekredse:

1: Hvor mødes man? Man kan mødes privat, på en stille café eller i det åbne biblioteksrum. Det er op til den enkelte læsekreds. På bibliotekerne er der gode muligheder for at større læsekredse kan mødes. Her kan man låne lokaler og have adgang til tekøkken mm.

2: Hvor ofte mødes man? Og hvor længe? Mange læsekredse mødes én gang om måneden fra f.eks. september til maj. En til to timer per gang er ofte passende.

3: Hvad læser man? Det er helt op til medlemmerne i læsekredsen at bestemme, hvilke bøger der skal læses. Deltagerne kan f.eks. skiftes til at vælge en bog eller vælge ud fra et tema eller en genre. Bibliotekarerne hjælper gerne med at udvælge eller inspirere til aktuelle læsekredsbøger. Mange bøger er også indtalt på cd eller findes på e-reolen.dk, så folk der læser langsommere eller storpendlerne også kan være med.

4: Hvordan skaffes bøgerne? Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne har en række læsekredsposer med nogle populære læsekredsbøger, som vi på forhånd har udvalgt. Ellers skaffer biblioteket gerne bøger til jer, så alle i læsekredsen får et eksemplar samtidigt. For læsekredse er lånetiden seks uger. Det tager ca. 14 dage at skaffe bøger hjem til alle i læsekredsen.

5: Hvordan finder jeg nogen at være i læsekreds med? Biblioteket afholder en gang om året et møde for nye læsekredse. Der kan de læsekredse, hvor man er blevet lidt få også komme og se, om de kan få nye medlemmer. Du kan også selv oprette din helt egen læsekreds. Spørg f.eks. dine læseglade veninder, venner eller kollegaer.

Vi anbefaler at man er fra fire til 12 personer i en læsekreds. Læs mere på riskbib.dk/vi-tilbyder/laesekredse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ringkøbing

Susanne i Kurbadet

Annonce