Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Læsekompas.dk - for voksne og unge

Læsekompasset
Du har lige lagt den mest fantastiske bog fra dig. Øv, bare den havde været lidt længere. Du var helt væk i netop den bog, og du har allerede læst alle bøger af den samme forfatter. Hvad skal du nu læse? Hjælpen er nær - Prøv med Læsekompasset.

Klumme: Læsekompasset er bibliotekernes inspirationsværktøj til voksne læsere af skønlitteratur. På læsekompasset finder du ikke bøger ud fra titler, forfattere og temaer, men i højere grad ud fra selve læseoplevelsen f.eks. stemningen, fortælleteknikken, tempoet, længden osv..

Skal der være fart over feltet, eller må bogen godt skride roligt fremad, så man virkelig får det hele med? Er du mest til hyggelige og rare bøger, der giver en feel good stemning, når du læser dem? Eller skal det være en bog, hvor du bliver dybt berørt af virkelighedens brutalitet og nådesløshed? Læsekompasset kan inspirere dig til at finde den helt rigtige bog.

Du kan også vælge om bogen skal være kort eller lang, og du kan vælge om sproget skal være enkelt, eller om det godt må være mere sofistikeret. Med Læsekompasset kan du altså søge på mere abstrakte parametre, som ellers godt kan være svære at søge på, når man søger på mere traditionel vis på f.eks. bibliotekets hjemmeside eller i bibliotekets app.

Annonce

På biblioteket hjælper vi selvfølgelig også meget gerne med at finde den helt rigtige bog til netop dig, men mange kan godt lide selv at bestille, de bøger de gerne vil læse og så hente dem på reservationshylden. Her er Læsekompasset en god hjælp til at finde inspiration.

Læsekompasset omtaler både nye og lidt ældre bøger. Det er ikke alle bøger man kan finde beskrivelser til endnu, men der kommer hele tiden flere titler til, så udvalget øges. Når du finder en bog på Læsekompasset, så vises det også om bogen findes som e-bog og netlydbog.

Man kan sagtens lade sig inspirere på Læsekompasset uden at logge sig på. Men hvis man logger sig på med sit bibliotekslogin, bliver man ledt direkte videre til Ringkøbing-Skjern Bibliotekernes hjemmeside eller eReolen, når man klikker på den titel, man gerne vil låne. På den måde kan man hurtigt bestille bogen. Det er super nemt.

Så prøv Læsekompasset på laesekompas.dk og opdag alle de dejlige bøger, du slet ikke vidste fandtes.

Savner du inspiration til bøger for børn så prøv også buggi.dk.

Netop nu - de 10 mest populære:

1. Stine Pilgaard: Meter i sekundet

2. Sara Blædel: Den tavse enke

3. Anders Agger: Kærlighed

4. Jesper bugge Kold, Mich Vraa: Pigen fra det store hvide skib

5. Camilla Läckberg: Nådesløse kvinder

6. Ida Jessen: Kaptajnen og Ann Barbara

7. Lise Ringhof: Det er de danske som flygter

8. Camilla Läckberg: Vinger af sølv

9. Mari jungstedt: Inden skyerne kommer

10. Jesper Stein: Rampen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce