Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Lejere skal også sortere affald i to dele

De nye molokker til organisk affald er klar ved Ringkøbing-Skjern Boliforenings afdeling på Gartnervænget. Foto: Johan Gadegaard
Nogle lejere får huslejestigninger fordi de får større skraldespande. Andre skal smide affaldet i molokker
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Nogle lejere hos Ringkøbing-Skjern Boligforening får en huslejestigning, når den nye affaldsordning træder i kraft. De går nemlig fra at have en 80 liter affaldsstander til en 240 liters affaldsspand og dermed fra 769 kroner om året til 1.364 kroner om året.

Andre lejere skal til at vænne sig til, at de skal smide deres affald i såkaldte molokker, mens andre fortsat skal smide affald i containere.

Efter den nye affaldsordning skal affaldet deles i mad-affald og restaffald.

- I alle lejemål sætter boligforeningen nye to-delte stativer under køkkenvasken, som kan trækkes ud, fortæller direktør Bo Lodbjerg fra Ringkøbing-Skjern Boligforening.


I alle lejemål sætter boligforeningen nye to-delte stativer under køkkenvasken, som kan trækkes ud

Direktør Bo Lodbjerg


Kommunen har tilbudt molokker til alle boligforeningens afdelinger med over 20 husstande.

- Det skal dog være muligt for affaldsselskabet AFLD at kunne komme til molokkerne med en lastbil med anhænger, og det kan ikke lade sig gøre alle steder, for eksempel i Alkjærparken i Ringkøbing, påpeger Bo Lodbjerg.

I den molok, hvor madaffaldet skal i, bliver der også mulighed for at komme glas i.

Når den nye affaldsordning er trådt i kraft, vil boligforeningens vicdevært komme rundt og samle de gamle affaldscontainer og stativer ind.

Lejerne kan få en gul strips på boligforeningens kontor, som de kan sætte på stativet og containeren, hvis de ønsker at beholde den.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce