Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Lev livet - der skal være tid til familien

Fodterapeut Karin Vindum lader sig ikke sådan slå ud - hendes mand har kræft, hun har været nede med stress, men hun har åbnet sin fodklinik igen. Lev livet og hav tid til familien, siger hun. Foto: Johan Gadegaard
Fodterapeut Karin Vindum lader sig ikke sådan slå ud - hendes mand har kræft, hun har været nede med stress, men hun har åbnet sin fodklinik igen.
Annonce

Ringkøbing: - Jeg ved faktisk ikke helt, hvorfor jeg blev fodterapeut. Jeg arbejdede på børnehjemmet i Skjern som pædagogmedhjælper, men da hjemmet lukkede, skulle jeg finde på noget andet. Jeg kan huske, at jeg var på biblioteket og se i nogle bøger, hvad man kunne blive. Jeg var også hos en ældre dame, der var fodplejer. Hvis du vil være fodterapeut, så jeg vi jeg anbefale dig at tage den statsautoriserede fodterapeut-uddannelse, anbefalede hun, husker Karin Vindum tilbage.

Dengang kunne man kun tage uddannelsen i København, så Karin Vindum flyttede til København i halvandet år. I dag kan man også tage uddannelsen i Randers.

- Da jeg var færdig, fik jeg arbejde i Skive. Her mødte jeg min mand, Johannes, der var værktøjsmager, men gerne ville lave noget andet, så det endte med, at han også blev fodterapeut. Da han var færdig, skulle vi finde et sted, hvor der var arbejde nok til to fodterapeuter, og Johannes ville gerne et sted hen, hvor der var vand, så det blev Ringkøbing, fortæller Karin Vindum.

Til at starte med havde de klinik i Østergade, men købte så hus på Rødkælkevej, hvor der blev indrettet en klinik.

- Der var plads til en, så vi skiftedes til at tage udebehandlinger, indtil vi byggede til i 2007, så der var plads til os begge, fortæller hun.

I 2012 fik Johannes Vindum konstateret en kræftsvulst på hjernehinden, men blev rask. I 2015 blev der konstateret kræft i bughulen, så han måtte stoppe som fodterapeut og kom i fleksjob.

Johannes Vindum har uhelbredelig kræft, der holdes nede med kemo, så lægerne siger, at han kan leve 5-10-20 år.

- Sidste år gik jeg så ned med stress, nok både på grund af Johannes' sygdom, som blandt andet krævede mange ture til Aarhus, men også fordi jeg tog for mange patienter ind. Samtidig fik jeg en diskusprolaps, som ikke længere giver mig smerter, men ydersiden af mit højre ben er følelsesløs, siger Karin Vindum.

Jeg var sygemeldt et halvt års tid, inden jeg så startede langsomt op igen. Vi har solgt huset og bor nu til leje, og jeg har fået lokaler i Sundhedshuset, nu uden ydernummer fra regionen, så nogle patienter kan jeg stadig behandle, de kan bare ikke få tilskud, forklarer Karin Vindum.

Karin og Johannes Vindum har bestemt, at de vil have det bedste ud af livet.

- Vi tager en dag af gangen og lever så længe, vi lever. Vi har valgt at være meget åbne overfor vores børn og venner og svarer på alle spørgsmål, men alt skal ikke handle om sygdom, slår hun fast.

De er meget praktiske mennesker, så det er skrevet ned på et stykke papir, hvilke salmer der skal synges ved deres begravelser, og hvem der skal sige noget.

Karin Vindum

60 år.

Stammer fra Ålestrup, bor i Ringkøbing.

Uddannet fodterapeut i 1986.

Siden 1993 fodterapeut i Ringkøbing.

Gift med Johannes, der også er fodterapeut, men nu er stoppet på grund af sygdom.

De har Jakob på 27 år, Julie på 24 år og Anna på 22 år.

Karin og Johannes Vindum har i mange år drevet klinik på Rødkælkevej, men nu har hun klinik i Sundhedshuset i Ringkøbing.

Annonce

Fantastiske patienter

Karin Vindum var spændt på, om hendes patienter ville vende tilbage, når hun genåbnede klinikken.

- Nogle er selvfølgelig gået andre steder hen, fordi jeg ikke længere har et ydernummer, men ellers er folk kommet tilbage. De har været meget forstående undervejs og har fundet sig i, at jeg måtte aflyse tidspunkter og flytte deres tider. Samtidig har jeg fået nye patienter, blandt andet fra nogle af de andre fodterapeuter her i Sundhedshuset, der har haft en pukkel af patienter efter nedlukningen, fortæller Karin Vindum.

Lige nu har hun fire-fem patienter om dagen.

- Det passer mig fint, for så er der også tid til andre ting, siger Karin Vindum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ringkøbing

Masser af druer

Annonce