Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Lis har stået bag disken i 50 år

Nu hvor hun er gået på pension, får Lis Jensen også mere tid til at strikke. Foto: peso
Jeg har elsket kontakten til kunderne og kollegaerne
Annonce

Ringkøbing: Lis Jensen har stået bag disken i Ringkøbing i over 50 år, og hun har elsket det.

- Det har været skønt at give kunderne en god service, og det har været dejligt at have gode kollegaer. Derfor har jeg da også et lille håb om, at nogle butikker måske kan bruge mig som afløser ind i mellem, siger Lis Jensen.

Hun har altid vidst, at hun ville i butik.

- Det skulle være noget med service. Det var lidt tilfældigt, at det blev hos Johnsen, at jeg kom i lære, men der var en læreplads. Jeg har jo været i byens butikker i så mange år, at jeg nærmest har handlet med alle i byen. Og jeg har arbejdet sammen med rigtig mange kollegaer, fortæller Lis Jensen.

Hun har været glad for alle de steder hun har arbejdert, men man kan mærke på hende at årene sammen med Lotte Kaalund i Miss Q har været noget særligt.

- Jeg var højre hånd hos Lotte. Vi var jo en lille familie. Vi har haft nogle gode oplevelser sammen. Vi har været hjemme hos Ole henriksen i Hollywood, vi har været i Belgien, vi har været i Rom, og vi har været i Budapest, fortæller hun.

Hun kan godt lide at sælge tøj til kvinder, vejlede dem.

- Man skal være ærlig og give god vejledning, men så kommer man jo også til at kende dem og deres garderobe. Man hører om glæder og sorger Jeg kan allerbedst lide at sælge undertøj, for så kommer du rigtig tæt på kunden. Der var engang, hvor jeg kunne BH-størrelserne på alle vores kunder, det var meget praktisk op mod jul, når mændende kom for at købe gaver til deres koner, fortæller Lis Jensen med et smil.

Hvis hun var yngre, kunne hun godt overveje at åbne en undertøjsbutik, men i løbet af årene har hun ikke haft lyst til at blive selvstændig.

- Det har jeg aldrig overvejet. Det har jo også været et spørgsmå om økonomi. Min stærke side har altid være kundebetjening, men jeg kun har brugt elektronik, når jeg skulle.

Lis Jensen har aldrig oplevet en besværlig kunde gennem sine mange år i butikker.

- Der har da været udfordringer, men det handler jo om at lytte til kunderne, slår hun fast.

- Hvad siger de egentlig, hvad mangler de og hvad kunne de tænke sig.

Lis Jensen

66 år.

Indfødt ringkøbingenser.

Startede i 1000 Ting i 1969.

Kom i lære hos Johnsen Guld, Sølv og Ure, i 1971. Var der i 21 år.

Solgte gryder og pander hos A. Jensen i to år.

Var tre år hos BK Hertz.

Var 23 år hos Miss Q og Lotte Kaalund i 23 år.

Var to år hos Like Anna.

Gift med Peder.

De har døtrene Ditte og Nanna og fire børnebørn.

Annonce

Forandringer gennem tiden

Når man har været så mange år i butik, har man også oplevet store forandringer.

- Dengang var man mere loyal overfor en butik, hvor man i dag shopper mere rundt. Dengang var man fast kunde hos en guldsmed. I de første år var man også De's med byens fruer, ja og med chefen, husker Lis Jensen.

Hun kan ikke forstå, at nogle køber tøj på nettet.

- Tit ligner billederne på nettet jo ikke tøjet i virkeligheden. Du kan heller ikke mærke på det, og du kan ikke vide, om det passer. I en butik kan du få vejledning, du kan se tøjet, du kan mærke på det, og du kan prøve det, påpeger hun, selvom hun godt ved, at netshopping er stort for især de yngre årgange.

Hun roser Ringkøbings butikker for at holde flotte facader, så kunder har lyst til at komme til byen.

- Vi skal være glade for vores turister, både danske og tyske. De er med til at sørge for et bredt udbud af butikker. Det ville være trist, hvis der kom brunt papir i butiksvinduerne, siger Lis Jensen.

Hun glæder sig også over at havnen og Latinerkvarteret er blevet en del af det hyggelige Ringkøbing.

Annonce

Roligt otium

Lis Jensen skal nu til at finde ud, hvad hun skal bruge sin frihed til.

- Jeg har bestemt, at jeg ikke vil lave planer for den første tid. Her i sommer vil vi nok tage på nogle ture rundt i Danmark med vores campingvogn. Jeg har jo altid arbejdet lørdag, så det har været svært at tage på weekendture, men det kan vi nu. Vi var på en tre-ugers ferietur til Nordkap for nogle år siden. Vi har planlagt en tur til Lofoten i år, siger Lis Jensen.

Blandt de mange afskedsgaver har hun også fået en kogebog.

- Jeg har jo været priviligeret i mange år med en mand, der har stået for indkøb og mad, så nu skal jeg i køkkenet igen, fortæller Lis Jensen.

Hun glæder sig også til at være mere mormor for sine børnebørn, der er mellem 3½ år og en måned.

Samarbejdet med Lotte Kaalund har betydet noget særligt for Lis Jensen. Her er de fotograferet udenfor Miss Q Universe. Arkivfoto: Mads Dalegaard
I 2004 bragte Dagbladet en historie om juletravlhed i Ringkøbings butikker. Her kunne Lis Jensen fra Miss Q fortælle, at hun har en hukommelse, der kan tage pippiet fra såvel kollegaer som kunder. Hun husker ikke blot, hvad kunder købte sidste jul, men også, hvilken BH-størrelse kvinder i Ringkøbing og omegn bruger. Arkivfoto: Jørgen Kirk.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ringkøbing

Masser af druer

Annonce