Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Lokale forretninger: Bevidstheden om madspild er steget markant

Uddeler i SuperBrugsen i Skjern, Simon Jørgensen er glad for, at kunderne også tænker på at undgå madspild. Foto: Kaj Poulsgaard
De lokale forretninger, der er med i appen TooGoodToGo, oplever stigende interesse, og kunderne er også blevet bedre til at vælge de ældste varer på hylden.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Da appen TooGoodToGo kom frem for nogle år siden, var det ikke så svært at få fat i dagens gode tilbud. Sådan er det ikke længere. I dag bliver der ret hurtigt udsolgt, og nye butikker på appen kan hurtigt få succes med kampen mod madspild.

- Vi kom på for halvanden måned siden, og vi har nok allerede solgt over 100 poser med gode grøntsager, der sagtens kan bruges, men som vi har vurderet ikke så godt nok ud til, at vi ville have dem liggende til salg i butikken, siger butikschef i Lidl Skjern, Willow Spijkerman.

Han har også bemærket en anden tendens i den seneste tid, nemlig, at kunderne i mindre grad end tidligere "graver" ind på hylderne for at finde varerne med længst mulig holdbarhed.

- Det er rigtig dejligt, for det er jo helt klart også med til at forhindre madspild, siger Willow Spijkerman.

Hos Lidt i Ringkøbing og Skjern kan man redde sig en stor pose grønsager for 29 kroner via appen TooGoodToGo. Det er en stor succes. Foto: Kaj Poulsgaard
Annonce

Man sparer mange penge

Hans kollega i SuperBrugsen i Skjern, Simon Jørgensen, har bemærket det samme. Har får man varer til en værdi af mindst 150 kroner, for 39 kroner, hvis man er så heldig at få fat i en af de fem TooGoodToGo-poser, der sættes til salg hver dag.

- Det er blevet en ret stor succes. Vi kan naturligvis ikke se, om kunderne går mest op i at spare nogle penge, eller om de er meget imod madspild. Men den stærkt øgede fokus - også i Coop - har i hvertfald betydet, at der er ufatteligt lidt madspild i en butik som vores. Og det er godt, for vi skal også passe på vores jord og tage ansvar, siger Simon Jørgensen.

Annonce

Flere får en doggybag med hjem

I Ringkøbing er der også en del forretninger på TooGoodToGo, blandt andet Baking Sins, SuperBrugsen, Peking Restaurant, Hotel Fjordgården, Q8, Kvickly, Lidl og Hotel Ringkøbing.

Sidstnævnte sætter cirka fire aftensmåltider til salg hver aften.

- Vi har været med et år. Generelt er vi rigtig gode til at undgå madspild, men det er alligevel rigtig fint med appen, der gør, at vi undgår at smide rester ud, siger tjener Anne Sauer.

- Vi oplever i øvrigt også den øgede fokus på at undgå madspild hos vores gæster. Der er for eksempel lidt flere restaurantgæster, der beder om at få en såkaldt "doggybag" med hjem, hvis de ikke har kunnet spise op, siger Anne Sauer.

Tjener på Hotel Ringkøbing, Anne Sauer, med en typisk TooGoodToGo-aftensmad; kartoffelgratin, kåldolmer, ærter, syltede løg og sauce. Serveret i restauranten ville sådan en ret have kostet 119 kroner. Via TooGoodToGo kan man få hotel-aftensmad for 39 kroner. Foto: Kaj Poulsgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ringkøbing

Som ung var Jesper Märcher Larsen professionel fodboldspiller. Nu bruger han sin energi på at drive Skousen Invita-butik i Ringkøbing

Annonce