Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Må SKAT trækker gæld i kontanthjælp

Advokat Jesper Dalgaard-Knudsen svarer på spørgsmål fra læserne.

Spørgsmål: Min søn er på kontanthjælp og bliver trukket ekstra af SKAT for gæld til det offentlige, er det lovligt, når han kun modtager kontanthjælp, som han har svært ved at klare sig økonomisk for i forvejen.

Anm.

Svar: Med enkelte undtagelser, kan der ikke modregnes i kontanthjælp. Men SKAT er berettiget til at foretage særskilt lønindeholdelse i kontanthjælpen for maximalt 400 kr. pr. måned til dækning af skyldige trafik-kontrolafgifter, licens, renter og omkostninger.

Annonce

Jdk.

Spørgsmål: Min kæreste og jeg lejede sammen et rækkehus i 2019. Depositum indbetalte vi med halvdelen hver i alt 20.000 kroner og vi deler huslejen.

Hun er nu flyttet og jeg vil gerne blive boende. Min kæreste har ikke sendt en skriftlig opsigelse, selvom vi begge står på lejekontrakten - udlejer vil godt accepterer at jeg overtager huset selv - men det kræver, at udlejer får en opsigelse fra os begge to - så udlejer kan få malet og istandsat og vi får depositum minus udgifterne til istandsættelse udbetalt.

Bagefter kan jeg så leje huset igen, men så skal jeg også betale et nyt indskud - skal jeg accepterer det, eller kan jeg ikke bare blive boende og så afregner jeg direkte med min ekskæreste?

Anm.

Svar: Udlejer har ikke krav på en opsigelse fra jer begge, så han kan få lejemålet istandsat. I har derimod ret til at meddele udlejeren, at den ene af jer er flyttet, og at den anden - her dig - fortsætter lejemålet.

Du har ret i, at du og din tidligere kæreste indbyrdes kan opgøre depositum - Jeg kan foreslå, at I vurderer i fællesskab, hvad det ville koste at gøre lejligheden i stand, såfremt I begge fraflyttede.

Koster det 8.000 kroner, skal din kæreste så betale dig 4.000 kroner og så skal du betale 6.000 kroner til din eks-kæreste. Udlejer beholder depositum indtil du fraflytter.

Jdk.

Spørgsmål: Vi byggede hus i 2018, og nu har vi fået en ekstraregning fra entreprenøren:

Entreprenøren har fortalt os at han har glemt at sende en regning på 43.000 kr. fra oktober 2018.

Jeg betalte alle rater til tiden og har betragtet byggeri og betaling som afsluttet i flere år.

Men nu har vi så modtaget denne efterregning. Er jeg forpligtet til at betale? Vi synes det er for dårligt, at regningen først kommer nu og jeg har ikke lyst til at betale, men skal vi?

Anm.

Svar: Du kan skrive til entreprenøren at kravet er forældet på tre år fra det tidspunkt, hvor arbejdet kunne kræves betalt i oktober 2018.

Jdk

Spørgsmål: Vi er tre voksne børn, der deler arven efter vores forældre. Vores yngste søster vil gerne overtage huset. Kan vi så i boopgørelsen sætte værdien af huset til den offentlige vurdering minus 15 procent, selv om vi har fået en højere vurdering fra en ejendomsmægler?

Anm.

Svar: Hvis I har indhentet en sagkyndig vurdering, så kan I ikke arveudlægge ejendommen til ejendomsværdien minus 15 procent, men må anvende den faktiske handelsvurderings-værdi.

Jdk.

Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

100 års jubilæum: Helt frem til 1940 kostede det penge at bruge cykelstien mellem Ringkøbing og Søndervig

Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Undgå madspild: Brug app'en Too Good To Go til at redde maden

Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Succes med madspilds-app: Du skal være hurtig for at få billig mad gennem "Too Good To Go"

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ringkøbing

Kalenderen

Ugeavisen Ringkøbing

V. Strandgade bliver propfyldt til sommerens markedsdage: To mandage er allerede fuldt bookede

Ugeavisen Ringkøbing

Klassisk kammermusik møder "chill vibes and Lo-Fi jams" på Generator

Ugeavisen Ringkøbing

Kannevorf har 20 klassiske biler: Efter en lang dag på kontoret slapper jeg af med at bruge mine hænder

Ugeposten Skjern

Konfirmationer 2022 - 7. og 8. maj

Ugeavisen Ringkøbing

Spænding i toppen af rækken

Ugeavisen Ringkøbing

Koncert med Mariagerfjord Pigekor i Ringkøbing Kirke

Ugeposten Skjern

Fortidsmindedag på Øster Lem Hede

Annonce