Annonce
Ugeavisen Ringkøbing

Jeg kan først sove, når jeg har læst lidt

Månedens læser august 2020 er leder af sundhedscenter vest i Tarm, Ulla Svendsen
Lederen på Sundhedscenter Vest i Tarm er denne måneds læser.
Annonce

Stilling: Leder på Sundhedscenter Vest i Tarm

Hvilken roman har du sidst læst?

Den sidste bog jeg har læst er En uretfærdig tid af Gertrud Tinning. Jeg fik den anbefalet i en boghandel i København. hvor jeg måtte ind, fordi jeg havde glemt en bog derhjemme. Jeg har en nærmest tvangsmæssigt forestilling om, at jeg ikke kan sove, hvis jeg ikke får læst lidt i en bog inden! Jeg benyttede lejligheden til at få lidt inspiration af en, som ikke kendte mig – og jeg synes, det var en rigtig god bog. Der er nogle gode historiske beskrivelser af kvindeliv i Danmark i 1880´erne og de samfundsforhold der herskede på den tid. Jeg blev klogere og glad for, at jeg lever i nutiden…

Hvem er din favoritforfatter?

Det er noget af en udfordring at skulle pege på en favoritforfatter, for jeg synes, der findes virkelig mange gode. Jeg kan især lide at læse nordiske forfattere, og er meget glad for Jon Kalman Stefansson og Herbjørg Wasmo. Det er ofte nogle triste skæbnefortællinger, men på en eller anden måde opløftende på trods af de voldsomme handlinger. Eksempelvis synes jeg at Himmerige og Helvede af Jon Kalman Stefansson og Hundrede år af Wasmo er virkelig gode bøger. Men også Kerstin Ekman’s trilogi Ulveskindet synes jeg er fantastiske.

Hvad er din favoritgenre?

Med hensyn til genrer, så er jeg alsidig. Det er sådan, at jeg som oftest har gang i en krimi/spionroman på lydbogen. Den seneste jeg har hørt er Ulvefælden af Aslak Nore. Lydbogen hører jeg, når jeg går ture, arbejder i haven, laver mad osv. Når jeg sætter mig for at læse, kan jeg bedst lide en fysisk bog i hænderne. Og her læser jeg ikke krimier. I den sammenhæng er det jo fantastisk, at vi kan bestille det hele på biblioteket, og reservere via biblioteksappen. Den app er jeg glad for. Det eneste jeg ikke læser så meget er biografier.

Har du nogensinde opgivet en bog?

Det sker ind imellem at jeg opgiver en bog. Og det er blevet mere med årene. Før i tiden havde jeg svært ved at give op, uden at gøre det færdigt... Den seneste, jeg har givet op overfor er En lykkelig slutning af Maren Uthaug. Jeg er vild med hendes første to bøger, men denne her kunne jeg simpelthen ikke finde ud af. Jeg havde det også svært med den seneste af Ib Michael. Hans bøger er enten virkelig gode eller virkelig mærkelige synes jeg. Den seneste er en af de mærkelige – efter min mening.

Hvilken bog vil du anbefale andre læsere?

Hvis jeg skulle anbefale en rigtig god bog (og det har jeg allerede gjort ovenfor) så er Kristin Lavransdatter af Sigrid Undset er en af de få bøger, jeg har læst flere gange. Det er nogle år siden jeg sidst har læst den, men jeg tror stadig, at den holder. Den gjorde et stort indtryk på mig første gang, jeg læste den.

Bliv månedens læser:

Kunne du tænke dig at blive månedens læser og dele dine læseoplevelser i avisen? Kontakt bibliotekar Karin Kinch på karin.kinch@rksk.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ringkøbing

Som ung var Jesper Märcher Larsen professionel fodboldspiller. Nu bruger han sin energi på at drive Skousen Invita-butik i Ringkøbing

Annonce